Παπαδόπουλος: Εφαρμογή αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα

Αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζει το κράτος τον πολίτη, δήλωσε ότι θα προωθήσει στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση για θέματα δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα, στη Λευκωσία, αναφέρθηκε επίσης σε εφαρμογή αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και σεβασμό στα δικαιώματα των δημόσιων υπαλλήλων.

Βασικοί πυλώνες της πολιτική μας, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος σύμφωνα με ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου, «είναι η προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με πρόσβαση σε υπηρεσίες του δημοσίου 24 ώρες το 24ωρο χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των πολιτών, η εφαρμογή της αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, η παροχή δυνατοτήτων διαρκούς επιμόρφωσης για τους δημόσιους λειτουργούς και ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους».

Πρόσθεσε ότι «καμία δυσμενής μεταβολή δεν πρόκειται να υπάρξει στο μισθολογικό καθεστώς και τις κλίμακες που ισχύουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υποψήφιος Πρόεδρος επανέλαβε την πάγια θέση του για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ημικρατικών οργανισμών.

«Έχουμε δώσει και κερδίσει μάχες προκειμένου να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου, δηλαδή όλων των Κυπρίων πολιτών, που μπορούν με σωστή διοίκηση και διαχείριση να αξιοποιηθούν συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, «προτείνουμε και το διορισμό μη-εκτελεστικών διοικητικών συμβούλων που δεν θα διορίζονται από την κυβέρνηση αλλά από ανεξάρτητο φορέα».

«Προσβλέπω σε στενή και παραγωγική συνεργασία με τους υπαλλήλους του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα», ανέφερε, «για να φέρουμε την αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζει το κράτος τον πολίτη. Για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα, να ενισχύσουμε τη θέση των δημοσίων υπαλλήλων, να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους και να βελτιώσουμε τις εργασιακές τους συνθήκες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η εμπειρία, η γνώση και η ικανότητά τους θα είναι για εμάς η βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η σωστή μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα».

ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαρτίου
Στους ίδιους τους Κυπρίους η ευθύνη για εξεύρεση λύσης, επαναλαμβάνει ο Μπορέλ
21:35
352 νέα κρούσματα κανένας θάνατος
20:33
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Νίκο Δένδια.
19:54
Eπιμένει στα δύο κράτη ο Τάταρ
19:27
Nίκος Αναστασιάδης: Ρητές οδηγίες για ενδελεχή διερεύνηση καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης
19:00
Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ο Τζόνσον σε επικοινωνία με Ερντογάν
18:06
Σημεία rapid test Τρίτη 9 Μαρτίου
17:43
Ελλάδα : 1.165 νέα κρούσματα, 477 διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι
17:40
Το 80% των παραπόνων για παρενόχληση από γυναίκες, 90% από τον δημόσιο τομέα, λέει η Λοττίδη
17:06
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ
16:56
Με κοινοτάρχες της περιοχής Σολέας συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
16:50
Sputnik V: Πρόωρη η μονομερής έγκριση του ρωσικού εμβολίου, προειδοποιεί ο ΕΜΑ
16:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand