Συστάσεις Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στη Βουλγαρική Προεδρία για σύστημα ασύλου

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εξέδωσε χθες ειδικές συστάσεις προς την επερχόμενη Βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου σε σχέση με τη μεταρρύθμιση του ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσδιορίζoντας δύο προτεραιότητες που απαιτούν επείγουσα προσοχή: καλύτερη εκτίμηση των αναγκών προστασίας στην ΕΕ και ενίσχυση της αλληλεγγύης και της κατανομής των ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνιστά στην Προεδρία να επικεντρωθεί σε ταχείες και αποτελεσματικές διαδικασίες για την αξιολόγηση των διεθνών αναγκών προστασίας για όσους ζητούν άσυλο στην ΕΕ και ζητεί επίσης το μεταρρυθμισμένο σύστημα του Δουβλίνου να περιλαμβάνει μηχανισμό αλληλεγγύης εντός της ΕΕ που συνεπάγεται τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο να ενεργοποιείται απλά, γρήγορα, και όπως είναι απαραίτητο. Για να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα, πρέπει να διασφαλιστεί η πλήρης συμμετοχή του στο μηχανισμό.
Ο ρόλος που διαδραματίζει η ΕΕ και τα κράτη μέλη της στον παγκόσμιο χώρο τονίζεται επίσης στις συστάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι εκκλήσεις για την αύξηση των ασφαλών και νομικών οδών προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες και η ισχυρή υποστήριξη κατά την προετοιμασία της έγκρισης του Παγκόσμιου Συμφώνου για τους Πρόσφυγες το 2018.
Οι συστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας επικεντρώνονται επίσης στην ανάγκη σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αλλαγών στις αφίξεις και για συστήματα για την καλύτερη προστασία των παιδιών των προσφύγων. Υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη να επενδύσουν περισσότερο στην ένταξη των προσφύγων στην Ευρώπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαρτίου
Μεγάλο ντέρμπι διεξάγεται στην ελεύθερη Αμμόχωστο ανάμεσα σε Γαλαταριώτη, Τσουλόφτα και Παντελή
21:30
Ανακοινώθηκαν 298 νέα περιστατικά COVID-19 το Σάββατο, δεν καταγράφηκαν θάνατοι
20:55
Μοιρασιά και στο ΓΣΠ, Ομόνοια - Ανόρθωση 0-0
20:19
Ανώτερος ο Ρούμπλεφ απέκλεισε τον Τσιτσιπά και πέρασε στον τελικό του Ρότερνταμ
19:39
Μπάσκετ: ο ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά του κυπέλλου
19:33
"Χρυσός" ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου (Βίντεο)
18:36
Ελλάδα: 2.301 κρούσματα - 452 διασωληνωμένοι - 41 νεκροι
18:10
Στα ημιτελικά ο Μίλαν
18:02
Συμβιβασμός στο "Στέλιος Κυριακίδης": Πάφος - ΑΠΟΕΛ 1-1
17:58
Στ. Πέτσας: Τη Δευτέρα κατατίθενται 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο
17:53
Ερντογάν: Προκλητικές δηλώσεις με πλάνα πολεμικών πλοίων να ανοίγουν πυρ!
17:37
Τουλάχιστον 90 μαχητές σκοτώθηκαν σε μάχες στη βόρεια Υεμένη
17:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand