Νεοφύτου: Το τσιμέντο είναι το 3ο προϊόν εξαγωγής της Κύπρου

Το τσιμέντο είναι το τρίτο προϊόν εξαγωγής της Κύπρου μετά τα φάρμακα και το χαλούμι, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής τσιμέντου της Ευρώπης και έχει επενδύσει 220 εκατομμύρια ευρώ τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «η Κύπρος της επιτυχίας είναι κρυμμένη. Καθημερινά ακούμε τα υπαρκτά προβλήματα με μεγεθυντικούς φακούς και είναι μακριά από την κοινή γνώμη και την κυπριακή κοινωνία οι επιτυχίες».

Σήμερα συνέχισε «βρίσκομαι στην Τσιμεντοποιεία Βασιλικού, τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής τσιμέντου της Ευρώπης και η εξαγωγή τσιμέντου είναι το τρίτο προϊόν της Κύπρου σε εξαγωγές, μετά τα φαρμακευτικά προϊόντα και το χαλούμι. Το  Τσιμεντοποιείο Βασιλικού απασχολεί 250 Κύπριους επιστήμονες και εργατικό προσωπικό και άλλους 350 συνεργάτες».

Πρόσθεσε ότι «είναι μέσα από τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα που θα έρθει η μεγαλύτερη ανάπτυξη και οι μεγαλύτερες προοπτικές. Είναι μέσα από τις επενδύσεις είτε στις υπηρεσίες, είτε στη βιομηχανία όπως παράδειγμα η τσιμεντοποιεία που παράγεται εθνικός πλούτος» είπε και συνεχάρη τη Διεύθυνση για αυτή την επιτυχία.

Ο κ. Νεοφύτου έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι «η κρίση δεν δημιούργησε μόνο κάποια προβλήματα και αρκετά, δημιούργησε και προοπτικές. Το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού είδε την κρίση ως ευκαιρία και εκεί που έπεσαν κάθετα οι πωλήσεις τσιμέντου στην κυπριακή αγορά, έδειξε εξωστρέφεια και επένδυσε 220 εκατομμύρια ευρώ στα χρόνια της μεγάλης κρίσης, από το 2011 μέχρι το 2015. Από εκεί που οι εξαγωγές ήταν μηδενικές, σήμερα εξάγει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες τσιμέντου απ’ ό,τι πωλεί στην εγχώριο αγορά».

Αρα συνέχισε «η μείωση στην κατανάλωση τσιμέντου στην Κύπρο, λόγω της οικονομικής κρίσης και με την εξωστρέφεια της βιομηχανίας, την έκανε και πάλι βιώσιμη και κερδοφόρα. Αυτά είναι τα πρότυπα, τα μοντέλα που πρέπει και να στηρίζουμε αλλά και να γίνεται κοινωνός και ο Κύπριος πολίτης για τις επιτυχίες της Κύπρου».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Αντωνίου, Εκτελεστικός Διευθυντής του Τσιμεντοποιείου Βασιλικού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τους συνεργάτες του για την επίσκεψη, πρόσθεσε πως «είναι χαρά μας να έχουμε ηγέτες του τόπου να μας επισκέπτονται» και εξέφρασε την ελπίδα  «να μας επισκεφθούν και οι Υπουργοί, οι Γενικοί Διευθυντές και οι άλλοι ηγέτες».

Πρόσθεσε πως «η γραμμή παραγωγής του Τσιμεντοποιείου Βασιλικού είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα σε 310 εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου που υπάρχουν σ’όλη την Ευρώπη. Το πιο μεγάλο εργοστάσιο ως γραμμή παραγωγής βρίσκεται στη Βρετανία και είναι τα 2/3 του Τσιμεντοποιείου Βασιλικού» είπε.

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Νίκη για το ΑΠΟΕΛ
20:43
Νικη και στη Λεμεσό για τον Κεραυνό
20:39
Ανακοινώθηκαν 283 νέα περιστατικά COVID-19 την Κυριακή, στο 0,63% το ποσοστό θετικότητας
20:18
Νίκη και κορυφή για την Ομόνοια
18:52
Υπ.Υγείας:12 αλυσίδες κρουσμάτων- Οι πέντε εντοπίστηκαν σε σχολικές μονάδες
18:42
Προεδρικό:Το ΑΚΕΛ δεν αποφεύγει τον δρόμο του λαϊκισμού σε σχέση με την πανδημία
18:16
Ελλάδα-Κορονοϊός:1.269 κρούσματα, 391 διασωληνωμένοι, 36 θάνατοι
17:47
Yπουργείο Παιδείας: Θα απαιτείται αρνητικό rapid test από μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης
17:23
Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Πάφου
16:55
Γαλλία-Γερμανία: Το Παρίσι ζητεί συνομιλίες μετά την γερμανική επιβολή διασυνοριακών περιορισμών
16:49
Ισραήλ: Εμβολιάζει παλαιστίνιους που απασχολούνται εκεί ή σε κατεχόμενη Δυτική Όχθη
16:34
Στο +11 η πρωτοπόρος Apollon Ladies
16:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand