Η Βουλή θα συνέλθει για να εξετάσει τον αναπεμφθέντα νόμο για χαμηλοσυνταξιούχους

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τον περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών Νόμο, το οποίο έχει υποβληθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για εξέταση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, το νομοσχέδιο αφορά πρόσωπα στα οποία λάμβαναν επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου όταν δημιουργήθηκε το Μητρώο Κοινωνικών Παροχών τον Ιούλιο 2014 και, παρά τη γραπτή ενημέρωση για την υποχρέωσή τους όπως υποβάλουν τη σχετική αίτηση, δεν υπέβαλαν την αίτησή τους εντός της προθεσμίας που έληγε στις 30 Νοεμβρίου 2014.

Βάσει των διατάξεων του προτεινόμενου νομοσχεδίου, τα πρόσωπα αυτά θα έχουν ξανά τη δυνατότητα να υποβάλουν, εάν επιθυμούν, τη σχετική αίτηση για το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου μέχρι και τις 31/12/2018 και να αξιολογηθούν με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν κατά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας, όπως και όλοι οι άλλοι δικαιούχοι του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχου.
Με το νομοσχέδιο, τίθενται οι ασφαλιστικές δικλείδες, έτσι ώστε το δικαίωμα αυτό να μην δοθεί σε όσους αποξένωσαν μεγάλα ποσά καταθέσεων και να λαμβάνουν επίδομα που δίδεται σε νοικοκυριά που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνέλθει εκτάκτως πριν ή μετά τα Χριστούγεννα, για να εξετάσει την αναπομπή του νόμου για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που ψήφισε σε νόμο η Βουλή.
Με βάση το Άρθρο 51 του Συντάγματος, η Ολομέλεια εντός δέκα πέντε ημερών από την αναπομπή αποφασίζει κατά πόσο την αποδέχεται ή όχι.
Η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η Βουλή θα συνέλθει όπως προβλέπει το Σύνταγμα εντός των 15 επομένων ημερών, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί είτε πριν, είτε μετά τα Χριστούγεννα.
Πριν τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής αναμένεται να συνέλθει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας για να εξετάσει τους λόγους της αναπομπής του νόμου, όπως τους παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην επιστολή που συνοδεύει τον αναπεμφθέντα νόμο, και να ετοιμάσει έκθεση προς την Ολομέλεια.

Πηγή: ΓΤΠ , ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:39

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.