Απονομή βραβείων 30ού Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή βράβευσης του 30ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Νέο Κτήριο ΘΟΚ.

Η Κριτική Επιτροπή της Α’ Φάσης, που αποτελείτο από τις ηθοποιούς Αντρούλα Ηρακλέους, Ξένια Μιχαήλ και Έλενα Παπαδοπούλου απένειμε τα πιο κάτω βραβεία.
Το Βραβείο Ερμηνείας Αντρικού Ρόλου μοιράστηκαν οι Χρήστος Χαρίτου για την ερμηνεία του στον ρόλο του Δασκάλου στην παράσταση Το προξενιό της Αντιγόνης της Θεατρικής Πορείας Λεμεσού και Σοφοκλής Σοφοκλέουςγια την ερμηνεία του στον ρόλο του Άζντακ στην παράσταση Ο κύκλος με την κιμωλία της Θεατρικής Ομάδας «Παράβαση» Λυμπιών. Την απονομή έκανε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ, κ. Σάββας Κυριακίδης.
Το Βραβείο Ερμηνείας Γυναικείου Ρόλου μοιράστηκαν οι Μαρία Κυριάκου για την ερμηνεία της στον ρόλο της Γρούσα στην παράσταση Ο κύκλος με την κιμωλία της Θεατρικής Ομάδας «Παράβαση» Λυμπιών και η Τάνια Μάλικ για την ερμηνεία της στον ρόλο της Τέτας στην παράσταση Οίκος ενοχής του «Προμηθέα» Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας. Την απονομή έκαναν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, Ηθοποιοί Αντρούλα Ηρακλέους και Έλενα Παπαδοπούλου.
Το Βραβείο Σκηνογραφίας απένειμε η κ. Ξένια Μιχαήλ, Ηθοποιός, μέλος της κριτικής επιτροπής, στον Μάρκο Ιούλιο Δρουσιώτη για την παράσταση του έργου Η φορεσιά του Θεατρικού Ομίλου «Διγενής» Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου.
Το Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού κειμένου απονεμήθηκε από τον κ. Κυριακίδη στην Ευαγγελία Ονουφρίου για το έργο της Υπάρχει φρουρός της Θεατρικής ομάδας «Ονειροβάτες» και στην Τατιάνα Βασιλείου για το έργο της Κι αν πετάξεις της Θεατρικής Ομάδας «Νάνα-Λου».
Το Βραβείο Μουσικής στη Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου για την παράσταση του έργου Εκκλησιάζουσες της Ομάδας Αντί-Δρώντες απονεμήθηκε από το μέλος του ΔΣ του ΘΟΚ κ. Άντρη Χατζηγεωργίου στη μητέρα της, εφόσον η ίδια κατοικεί στο Αγρίνιο και δεν μπόρεσε να παραστεί. Β’ Βραβείο καλύτερης παράστασης απονεμήθηκε στην παράσταση του έργου Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα ΚΙΜΩΝ Ξυλοτύμπου σε σκηνοθεσία Κυριάκου Κυριάκου.
Το Βραβείο ομαδικότητας και κοινωνικής προσφοράς απονεμήθηκε στην Θεατρική Ομάδα Κέντρου ΑμΕΑ «Άγιος Λάζαρος» και οι εκπρόσωποι της ομάδας που παρέλαβαν το βραβείο δίκαια κέρδισαν το πιο δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα της βραδιάς.Για την τελική φάση του φεστιβάλ η κριτική επιτροπή Α’ Φάσης διευρύνθηκε με δύο ακόμα μέλη και έγινε πενταμελής, με την Μαρίνα Μαλένη, Λειτουργό Θεατρικής Ανάπτυξης και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΘΟΚ Σάββα Κυριακίδη.
Η Επιτροπή σημείωσε το πολύ καλό επίπεδο των παραστάσεων του Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Κύπρο και πως τα μέλη των ομάδων προσεγγίζουν με πολλή σοβαρότητα και επαγγελματισμό αυτό που κάνουν. Σημειώθηκε επίσης πόσο σημαντική είναι η συνεργασία των ερασιτεχνών με επαγγελματίες προκειμένου να μπολιάζονται οι μεν με πείρα και γνώσεις από το επαγγελματικό θέατρο και οι δε με το μεράκι του πρωτάρη κάποτε, αλλά και αγνή αγάπη και φρέσκια, παρθένα προσέγγιση στα πράγματα γενικότερα. Η Επιτροπή στάθηκε ακόμα στο ρεπερτόριο και την επιλογή έργων που δεν είναι κατ’ ανάγκη προφανείς επιλογές για ένα ερασιτεχνικό σχήμα, πράγμα που προσθέτει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο ανέβασμα. Τέλος προέβη σε εισηγήσεις για την περαιτέρω βελτίωση του θεσμού.

Απονεμήθηκαν τα πιο κάτω βραβεία:

Α’ Βραβείο καλύτερης παράστασης απονεμήθηκε στην παράσταση του έργου Ο Κύκλος με την Κιμωλία του Μπέρτολτ Μπρεχτ από την Παράβαση Λυμπιών σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή.

Β’ Βραβείο καλύτερης παράστασης απονεμήθηκε στην παράσταση του έργου Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα ΚΙΜΩΝ Ξυλοτύμπου σε σκηνοθεσία Κυριάκου Κυριάκου.

Γ΄ Βραβείο καλύτερης παράστασης απονεμήθηκε στην Θεατρική Ομάδα ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας για την παράσταση του έργου Τα μαγικά μαξιλάρια του Σαυρίλιου Βρισελιέ βασισμένο στο παραμύθι Τα μαγικά μαξιλάρια, του Ευγένιου Τριβιζά σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βασιλείου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση της παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ Η Κυρά της θάλασσας και δεξίωση προς τιμή των μελών των Θεατρικών ομάδων που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ.

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Πέντε λεπτά πριν τα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία προειδοποίησαν τους Ρώσους οι Αμερικανοί, λέει ο Λαβρόφ
16:27
Σταθερή κάτω από τη μονάδα η τιμή του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
16:25
Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας στην επικοινωνία Ν. Δένδια- Σ. Λαβρόφ
16:21
Η πανδημία αύξησε τη ζήτηση για ψηφιακές δεξιότητες στην ΕΕ
15:30
Προδρόμου: Έκκληση προς μαθητές να απέχουν από εκδηλώσεις και έθιμα την "Τσικνοπέμπτη",
15:09
Απάντηση Σ.Μισέλ στο ΡΙΚ για Τουρκία και πενταμερή για το κυπριακό, μετά το πέρας της συνόδου για την άμυνα (ΒΙΝΤΕΟ)
14:59
Σωστή επαναλειτουργία και οικονομική ενίσχυση ζητούν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής
14:43
Προκήρυξη σχεδίων για γεωργικό πετρέλαιο και πετρέλαιο κίνησης
14:42
Oλοκληρώθηκε και η 2η τηλεδιάσκεψη των 27, υιοθετήθηκε δήλωση για την ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ
14:17
Πτωτικά κινείται το μεσημέρι της Παρασκευής το ΧΑΚ
14:00
Στις 7-9 Μαρτίου στην Κύπρο η Τζέιν Χολ Λουτ
13:40
Συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
13:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand