Εγκληματική οργάνωση μαστροπών εξάρθρωσαν Eurojust και Europol στη Μαδρίτη

Η Eurojust και η Europol υποστήριξαν συντονισμένες δικαστικές έρευνες στην Ισπανία (Ελεγκτικό Συνέδριο και Γραφείο Εισαγγελίας στη Μαδρίτη) και τη Ρουμανία (DIICOT) για την εξολόθρευση μιας οργανωμένης εγκληματικής ομάδας (OCG) μαστροπών, που εμπλέκεται στη διακίνηση γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση στη Μαδρίτη.

H ισπανική Guardia Civil και η Ρουμανική Αστυνομία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, υποστηριζόμενες από την Ευρωπόλ.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2016, όταν η ισπανική Guardia Civil έλαβε μια αναφορά από μια γυναίκα ρουμανικής καταγωγής. Είχε στρατολογηθεί μήνες πριν στη χώρα καταγωγής της με τη μέθοδο "Loverboy", έναν άνθρωπο που την παγίδευσε με ψεύτικες υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή στην Ισπανία. Μόλις έφτασε στη Μαδρίτη, εξαναγκάστηκε σε πορνεία.

Οι αστυνομικοί διενήργησαν πέντε έρευνες σε σπίτια στη Μαδρίτη και οκτώ στη Ρουμανία. Ως αποτέλεσμα, κατασχέθηκαν πολλά έγγραφα, μετρητά, όπλα και κινητά τηλέφωνα και δώδεκα οχήματα υψηλής αξίας. Συνολικά, ανακαλύφθηκαν εννέα γυναίκες σαν την καταγγέλλουσα. Πραγματοποιήθηκαν διαδικασίες εναντίον έντεκα υπόπτων και στα δύο κράτη μέλη και, μεταξύ αυτών, εννέα συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της οργάνωσης.

Η Ευρωπόλ υποστήριξε την έρευνα διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών και παρέχοντας αναλυτική υποστήριξη. Την ημέρα της δράσης, δύο αναλυτές της Ευρωπόλ αναπτύχθηκαν στην Ισπανία για επιτόπια υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και των διασταυρούμενων ελέγχων κατά των βάσεων δεδομένων της Ευρωπόλ.

Η Eurojust διοργάνωσε δύο συντονιστικές συναντήσεις με τη συμμετοχή των δικαστικών και αστυνομικών αρχών και της Ευρωπόλ. Για να διευκολυνθεί περαιτέρω ο συντονισμός, δημιουργήθηκε μια κοινή ομάδα έρευνας, η οποία συγκέντρωσε τις αρμόδιες αρχές από την Ισπανία και τη Ρουμανία, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Προκειμένου να συμβάλει στον προσδιορισμό της βέλτιστης δικαιοδοσίας και να αποφευχθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης δικαιοδοσίας, στις 13 Νοεμβρίου εκδόθηκε κοινή πρόταση από τα εθνικά μέλη της Ρουμανίας και της Ισπανίας και απεστάλη στις αντίστοιχες εθνικές αρμόδιες αρχές.

Πηγή : ΑΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Χάλκινο μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Νικολάου στο σκιτ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου
21:24
Το Μπαχρέιν έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson
21:12
Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έντονη δέσμευσή της στο σχέδιο δράσης για τα πυρηνικά του Ιράν
20:36
Διευκρινίσεις για τις χαλαρώσεις των μέτρων δίνει το Υπουργείο Υγείας
20:13
Συνεχίζεται η Σύνοδος - 20 από τους 27 ηγέτες έχουν τοποθετηθεί
19:55
199 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
19:53
Χαιρετίζει η Ελλάδα τη σύγκληση άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό
19:20
Προσπάθεια Νομικής Υπηρεσίας να αμφισβητήσει την εγκυρότητα του INTOSAI βλέπει η Ελεγκτική Υπηρεσία
18:56
Ελλάδα: Τριάντα εννέα θάνατοι και 1.784 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
18:54
Υπ. Υγείας: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιαστούν περίπου 550 χιλ. στην Κύπρο
18:36
Ουδεμία δικαίωση για Ελεγκτική Υπηρεσία λέει ο Γενικός Εισαγγελέας σε σχέση με δήλωση INTOSAI
18:33
Μετά τα δυο Δημοτικά των Πολεμιδιών, αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού και σε περιφερειακό σχολείο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand