ΕΤΥΚ: «Απαράδεκτη δήλωση» του Υπ. Οικονομικών

Η ΕΤΥΚ νιώθει έντονα την υποχρέωση να σχολιάσει το μέρος των δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, αγανάκτηση και προβληματισμό στο σύνολο των εργαζομένων και οι οποίες εκφράζουν ξεκάθαρα μια απαράδεχτη φιλοσοφία σχετικά με τα εργασιακά θέματα και τη διευκόλυνση των απολύσεων, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης.

Με την ανακοίνωση η ΕΤΥΚ επανέρχεται στο θέμα της αποκατάστασης των κουρεμένων Ταμείων Προνοίας και σχολιάζει  την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη δήλωση».
 
Όσον αφορά το σχόλιο περί της οριστικοποίησης των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, η ΕΤΥΚ αναφέρει πως η απάντηση δόθηκε την Τρίτη το απόγευμα από τους 6 χιλιάδες που διαδήλωσαν στους δρόμους της Λευκωσίας και έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν μπορεί να οριστικοποιηθούν, παρά μόνο όταν υλοποιηθούν πλήρως οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και χωρίς την ανάμειξή της στις διαπραγματεύσεις μας με την Τράπεζα για εργασιακά θέματα.

«Θεωρούμε απαράδεχτο το γεγονός, η ίδια η Κυβέρνηση, διά στόματος Υπουργού της, να απευθύνεται σε μια ολόκληρη τάξη εργαζομένων και να τους λέει ότι ‘είσαστε τυχεροί που δεν απολυθήκατε και δεν πρέπει να μιλάτε…’ Δεν είναι οι καθοριστικές προσπάθειες της Κυβέρνησης, που διασφάλισαν τις θέσεις εργασίας στις Τράπεζες αλλά οι αγώνες των εργαζομένων, κάτω από την ομπρέλα και την καθοδήγηση της ΕΤΥΚ (εκτός κι αν ο Υπουργός αναφέρεται στην επιστολή/δέσμευση του, ημερομηνίας 23/5/2013, την οποία οι συνάδελφοι πίστεψαν, έφυγαν από την Τράπεζα και σήμερα κουρεύτηκε και αυτή επηρεάζοντας αρνητικά περισσότερους από 200», αναφέρει η ΕΤΥΚ.

Εξάλλου, προσθέτει πως «οι Τράπεζες είναι ιδιωτικός τομέας στον οποίο δεν χωρούν ή δεν πρέπει να χωρούν, κυβερνητικές παρεμβάσεις, άρα η διαφορά είναι η ύπαρξη μιας ισχυρής συνδικαλιστικής Οργάνωσης η οποία μπορεί μέσα από την ομοψυχία και την αγωνιστικότητα των μελών της να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα ωφελήματά των μελών της».

Όπως σημειώνει «εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση, δεν έχουν λάβει υπόψη το γεγονός ότι μέσα από τις θυσίες της τελευταίας εξαετίας (μειώσεις και παγοποιήσεις μισθών και ωφελημάτων), οι Τράπεζες έχουν εξοικονομήσει (κόστος για τον συνάδελφο) πέραν του 100% του μισθολογίου και με την υπεύθυνη στάση και την υπομονή που δείξαμε, εδώ και τέσσερα χρόνια, περιμένοντας την Κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την αποκατάσταση των κουρεμένων (κλεμμένων) Ταμείων Προνοίας».

Επίσης, προσθέτει πως δεν έχουν λάβει υπόψη «τις υπερπροσπάθειες και τη σκληρή δουλειά των τραπεζοϋπαλλήλων, σε βάρος της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής τους, που είχαν ως αποτέλεσμα την επιβίωση και ανάκαμψη των Τραπεζών αλλά και της οικονομίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:46

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Σε συμφωνία για κατάργηση του ορυκτού άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή κατέληξαν οι χώρες της G7
19:19
Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»
18:52
Στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
18:09
Πακέτο στοχευμένων οικονομικών μέτρων για στήριξη των πολιτών ανακοίνωσε η κυβέρνηση Στα 103 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό κόστος. (ΒΙΝΤΕΟ)
17:52
Ουκρανία: Δέκα νεκροί από πλήγμα σε στρατιωτική εγκατάσταση στην Ντνίπρο – Σκληρές μάχες στα κεντροανατολικά
17:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand