Επιπρόσθετα μέτρα για πάταξη της βίας στα γήπεδα

Επιπρόσθετα μέτρα για πάταξη της βίας στα γήπεδα μελετά η Αστυνομία, όπως προκύπτει από σχετική σύσκεψη που έγινε στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, η σύσκεψη έγινε χτες υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας και συμμετείχαν οι Αστυνομικοί Διευθυντές των επαρχιών, οι Βοηθοί Αστυνομικοί Διευθυντές Επιχειρήσεων, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της ΜΜΑΔ, καθώς επίσης και το γραφείο για τον χουλιγκανισμό.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως έγινε μια λεπτομερής ανασκόπηση γενικότερα σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό για τους αγώνες υψηλού κινδύνου.

Όπως τόνισε οι οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας είναι αυστηρές ως προς την αποτελεσματικότητα και όπως συνεχιστεί η μηδενική ανοχή σε σχέση με την πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Σημείωσε επίσης πως έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν κάποιες εισηγήσεις, όπως επίσης και πρακτικά μέτρα για αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, και πως στο πλαίσιο αυτό μελετούνται διάφορα επιπρόσθετα μέτρα για πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Πρόσθεσε πως τα μέλη της Αστυνομίας, και ιδιαίτερα αυτά των αντιοχλαγωγικών ομάδων, εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και η στήριξη της ηγεσίας της Αστυνομίας προς τα μέλη της δύναμης είναι δεδομένη.

Από την άλλη, συμπλήρωσε, θα πρέπει, ειδικότερα από την πλευρά τους, οι επικεφαλής αξιωματικοί, ηγήτορες "να γνωρίζουν, να καθοδηγούν και να συμβουλεύουν τα μέλη που εργάζονται για ποδοσφαιρικούς αγώνες".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό η εκπαίδευση που τυγχάνουν τα μέλη της Αστυνομίας και οι ηγήτορες θα συνεχίσει έτσι ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα τους.

Για να προσθέσει ότι πάντα η Αστυνομία λαμβάνει όλα τα μέτρα και αν συγκρίνει κάποιος τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με επεισόδια και συλλήψεις από το 2014 μέχρι σήμερα, υπάρχει μια μείωση, ενώ αντιθέτως υπάρχει αύξηση στα διατάγματα αποκλεισμού καθώς και μείωση στους τραυματισμούς.

«Η Αστυνομία προχωρεί, αξιολογεί και πράττει ότι είναι δυνατόν σε σχέση με την αστυνόμευση των αγώνων και ιδιαίτερα των αγώνων υψηλού κινδύνου», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Δέκτης απειλητικών τηλεφωνημάτων έγινε το ΡΙΚ, με αφορμή το τραγούδι "Ελ Ντιάπλο"
21:26
Ικανοποίηση εξέφρασε ο Επίτροπος Ρέιντερς για την πρόθεση της Κύπρου να διορίσει Ευρωπαίους Εισαγγελείς
20:36
272 νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:26
Εύκολη νίκη για ΑΕΛ και πρωτιά!
20:25
Διαδηλωτές στο Γερεβάν ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Πασινιάν
19:47
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητα για επιτυχή κατάληξη της επικείμενης άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο
19:06
Με ζημιές ολοκλήρωσε την εβδομάδα το ΧΑΚ
19:00
Πρόγραμμα παραχώρησης υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Μπόλντον (Βίντεο)
18:54
Πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό πραγματοποίησαν μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
18:52
Ελλάδα: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική
18:37
Ελλάδα: 1.790 νέα κρούσματα, 371 διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι
17:54
Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης
17:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand