ΥΠΕΞ: Οι νέοι είναι το μέλλον στην περιοχή

Οι νέοι είναι το μέλλον στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου για θέματα νεολαίας με τίτλο: "Youth Cooperation for Peace - Building Bridges to Counter Radicalization and Extremism" που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.


Ο κ. Κασουλίδης είπε ακόμα ότι η πρωτοβουλία για το συνέδριο λήφθηκε στα πλαίσια της Διάσκεψης της Ρόδου, όπου αποφασίστηκε όπως η Διάσκεψη ασχολείται με θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας αλλά με θετική ατζέντα.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, είπε, ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ και πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης των νέων.

Το Υπουργείο Παιδείας μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Οργανισμό Νεολαίας κάλεσαν εκπροσώπους των οργανισμών νεολαίας διαφόρων κρατών από την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στο διάλογο, και στην παρουσία  πρέσβεων «θα ακούσουμε τα συμπεράσματά τους και τις απόψεις τους» τα οποία θα βοηθήσουν αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις", ανέφερε ο ΥΠΕΞ.

Με τον τρόπο αυτό, είπε, το συνέδριο συνεισφέρει με θετικό τρόπο στην ανοικοδόμηση γεφυρών, προσθέτοντας ότι «οι νέοι θα διαμορφώσουν το μέλλον».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Κύπρο, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «δεν μπορώ να πω ότι τα φαινόμενα στην Κύπρο είναι ανησυχητικά αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να συμβάλουμε τουλάχιστον ως πρόληψη, να μην μας συμβούν στο μέλλον».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:46

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τις αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan:
22:11
Η Λιθουανία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα
21:51
Νέες, φιλορωσικές αρχές Χερσώνας: Το ρούβλι επίσημο νόμισμα της επαρχίας
21:38
Η εταιρεία Starbucks αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 15 χρόνια
21:30
Φεστιβάλ Καννών: Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το κόκκινο χαλί
21:15
Ουκρανία: Μια μητέρα, η οποία έχασε τον μονάκριβο γιο της, θρηνεί για τους νεκρούς της Μαριούπολης που δεν έχουν κανέναν να τους κλάψει
21:11
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης-Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του
21:09
Ερντογάν: Έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία "ζώνης ασφαλείας" στα νότια σύνορα
21:07
Δύο νεκροί και120 τραυματίες από έκρηξη στο Αμπού Ντάμπι
21:04
Για το όραμα της πράσινης μετάβασης μίλησε σε προσυνέδριο του ΔΗΣΥ στην Αγλαντζιά ο Α. Νεοφύτου
21:02
Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ
21:00
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand