Τοποθετήσεις κομμάτων για Κρατικό Προϋπολογισμό

Σ.Μαλάς 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος, Σταύρος Μαλάς, δήλωσε ότι ο δικός του σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο αναπτυξιακό μοντέλο για βιώσιμη ανάπτυξη και ανθεκτική οικονομία.
 Προκειμένου αυτό να επιτευχθεί, πρόσθεσε, χρειάζεται ένας κρατικός προϋπολογισμός νοικοκυρεμένος, αναπτυξιακός και κοινωνικά ευαίσθητος.
 Ετσι, τόνισε ο κύριος Μαλάς, εμείς προσεγγίζουμε τον προϋπολογισμό σε αντίθεση με την απερχόμενη Κυβέρνηση που βλέπει μόνο αριθμούς και λογιστικές ισορροπίες, επισημαίνοντας ότι τα πλεονάσματα, πρέπει να κατευθύνονται στην ανάπτυξη και στη μείωση της κοινωνικής ανισότητας.

Γ.Λιλλήκας 

Είναι πολιτική ασυνέπεια από τη μια να αναλώνεται κάποιος σε κριτική σε βάρος της Κυβέρνησης την οποία να κατηγορεί για κοινωνική αναλγησία και από την άλλη να υπερψηφίζει τον Προϋπολογισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, υποψήφιος για την Προεδρία, Γιώργος Λιλλήκας.
 Πρόσθεσε πως εάν η Κυβέρνηση γνώριζε ότι τα κόμματα θα ήταν συνεπή με τις διακηρύξεις τους, θα φρόντιζε, όπως πράττει και με νομοσχέδια, να κάμει ειλικρινή διάλογο και να διαμορφώσει τις πτυχές εκείνες για τις οποίες υπήρχαν οι μεγαλύτερες ευαισθησίες, φέρνοντας ως παράδειγμα το ΓΕΣΥ.
 Σε επισήμανση ότι σε περίπτωση μή έγκρισης του Προϋπολογισμού θα δημιουργείτο πρόβλημα, ο κύριος Λιλλήκας είπε ότι, η Κυβέρνηση θα μπορούσε να λειτουργήσει με δωδεκατημόρια και ύστερα από διάλογο να τον επαναφέρει βελτιώνοντας τις πτυχές για τις οποίες υπήρχαν ενστάσεις.

ΔΗΣΥ 

Θετικό θεωρεί το εκλογικό επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη, το γεγονός ότι παρά τις παρεμβάσεις και εισηγήσεις, στον κρατικό προϋπολογισμό, επικράτησε η συναινετική προσέγγιση.
 Η εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου, Αννίτα Δημητρίου, δήλωσε ότι το μήνυμα προς τους πολίτες είναι ότι η υπεύθυνη οικονομική πολιτική πρέπει να συνεχιστεί και ότι η πατρίδα μας ούτε ρισκάρει ούτε και υπονομεύει τη σταθερότητα και την ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί.
 Τόνισε ότι η ομαλή λειτουργία του κράτους θα συνεχιστεί μέσα από ορθολογική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, αναπτυξιακές δαπάνες και στήριξη του μεταρρυθμιστικού και εκσυγχρονιστικού προγράμματος της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

ΑΚΕΛ 

Χωρίς όραμα και προοπτική είναι ο κρατικός Προϋπολογισμός, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού. Διερωτήθηκε, μάλιστα, που διοχετεύεται η ανάπτυξη, του 3 κόμμα 7 τοις εκατόν.
 Είμαστε, είπε ο κύριος Κυπριανού, η χώρα με τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης της ανισότητας, η ανεργία εξακολουθεί να είναι ψηλά, ενώ δεν υπάρχουν προτάσεις για δημιουργία νέων-ποιοτικών θέσεων εργασίας.
 Ανέφερε ότι εκείνο το οποίο θα μπορούσε να πράξει η Κυβέρνηση θα ήταν να μεταφέρει πόρους εκεί όπου χρειάζονται, όπως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των κοινωνικών παροχών. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές, οι οποίες να περιορίζουν τη δυνατότητα κάποιων να κερδοσκοπούν.
 Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία, Σταύρος Μαλάς, θα κατοχυρώσει νομοθετικά τις συλλογικές συμβάσεις, θα προχωρήσει στον καθορισμό κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα, θα διασφαλίσει την παροχή σε όλους τους εργαζομένους του 13ου μισθού και θα δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις που θα εφαρμόζουν τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

ΔΗΚΟ 

Ασυνεπής θα ήταν κάποιος εάν τηρούσε διαφορετική στάση από εκείνη που τηρούσε στα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σχολιάζοντας επικρίσεις  για τη στάση που τήρησε το Δημοκρατικό Κόμμα σε ό,τι αφορά τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
 Πάντα, είπε, για το ΔΗΚΟ, η οικονομία αποτελούσε εθνική υπόθεση και δεν θα μπορούσε να την βάλει στο προεκλογικό σκηνικό νομίζοντας ότι θα αποκομίσουμε πολιτικά οφέλη.
 Πρόσθεσε ότι, χθες, πολύ μεγάλος αριθμός τροπολογιών, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Αλληλεγγύης, των Οικολόγων και του ανεξάρτητου βουλευτή, Παύλου Μυλωνά, εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία. Και με αυτό, κατέληξε η κυρία Ερωτοκρίτου, δώσαμε το δικό μας στίγμα στον Προϋπολογισμό, περιορίζοντας πολλές ανησυχίες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 Η κυβέρνηση έχει καθήκον και υποχρέωση να επεξεργαστεί προτάσεις και να λάβει μέτρα που να απαντούν στις γενεσιουργές αιτίες, οι οποίες προκαλούν διόγκωση των δαπανών, κάτι που δεν έκαμε στην προηγούμενη πενταετία, αναφέρει σε ανακοίνωση η Αλληλεγγύη, σχολιάζοντας την ψήφιση του Προϋπολογισμού.
 Προσθέτει ότι για να μη συνεχίσει ο πολίτης να πληρώνει το χαράτσι της αδράνειας των κυβερνώντων, θα πρέπει να δώσει τη σκυτάλη στις δυνάμεις της αλλαγής του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Σύνταξη: Εύα Αργρυού, Ρολάνδος Σκέττος, Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:46

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Ισραηλινός στρατός: Τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου ήταν τρομοκράτες
05:40
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
05:38
Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
05:29
15 Απριλίου
Κλειστή η λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού στη Λεμεσό λόγω οδικών έργων
22:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.