Τερέζα Μεϊ :Η απόφαση των ''27'' δεν θα επηρεαστεί από τη χθεσινή ψηφοφορία

H απόρριψη του νομοσχεδίου για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο , δεν θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για τη σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε η Τερέζα Μέι προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

"Θυμάστε την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Γιούνκερ είπε ότι έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος για να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεών μας. Χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την αποδοχή αυτής της σύστασης", τόνισε η Τερέζα Μέι.

Η κ. Μέι προσερχόμενη στη συνεδρίαση επεσήμανε ότι "πρώτα απ `όλα βέβαια είμαι εδώ στις Βρυξέλλες σήμερα για να μιλήσω με φίλους και συμμάχους για τις απειλές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, μεταξύ άλλων, θέματα γύρω από την ασφάλεια".  "Και αντιμετωπίζουμε αρκετές απειλές σε ολόκληρη την Ευρώπη", συμπλήρωσε και διευκρίνισε αναλυτικά ότι αυτά ξεκινούν από την D`aesh, όπου παρόλο που είχαμε στρατιωτική επιτυχία εναντίων της στο Ιράκ, εξακολουθεί να αποτελεί απειλή, και φτάνουν μέχρι  για τις συνεχιζόμενες και ειλικρινώς απαράδεκτες προσπάθειες της Ρωσίας να σπείρει διαφωνίες μέσω παραπληροφόρησης".

"Θα μιλήσω επίσης για το Brexit και θα μιλήσω για τη φιλόδοξη και βαθιά και ειδική συνεργασία που θέλω να οικοδομήσω με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον", συμπλήρωσε η Πρωθυπουργός.

"Και όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας, είμαι πολύ σαφής ότι αν και ο Βρετανικός λαός πήρε μια κυρίαρχη απόφαση να εγκαταλείψει την ΕΕ, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε τις ευθύνες μας όσον αφορά την ευρωπαϊκή ασφάλεια", ξεκαθάρισε.

Δήλωσε πάντως απογοητευμένη με την καταψήφιση της του χθεσινού νομοσχεδίου για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών αλλά σημείωσε ότι στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο αποχώρησης από την ΕΕ, σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο μέσω της Βουλής των Κοινοτήτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:46

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
21:20
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιδιώκει μια στενή στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ
20:29
Μακρόν: Όρισε την Ελιζαμπέτ Μπορν πρώτη πρωθυπουργό της δεύτερης θητείας του
20:04
Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στη Β. Ιρλανδία παρά την επίσκεψη Τζόνσον
20:00
Μεγάλο αριθμό σκυλιών σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης εντόπισε η Αστυνομία στη Λεμεσό
19:38
Ρωσικό ΥΠΑΜ: Εκεχειρία στο Αζοφστάλ για να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες
19:16
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Αναρίτας
18:51
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (βίντεο)
18:32
Ουκρανία: Αποθήκη με ποσότητες νιτρικής αμμωνίας χτυπήθηκε από ρωσική οβίδα
18:25
Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
17:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand