«Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας»

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με το ΕΒΕΛ Λάρνακας και την ΕΤΑΠ Λάρνακας, πραγματοποίησε με επιτυχία την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας συναντήσεις εργασίας με επιχειρήσεις από τον κλάδο εστίασης, με μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων διατροφής και με επιχειρήσεις πώλησης τοπικών προϊόντων διατροφής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της έναρξης της Πιλοτικής Εφαρμογής του Έργου «Δημιουργία και Πιλοτική Εφαρμογή Σήματος/Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας» στην Επαρχία Λάρνακας και εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου "Δέσμη Δράσεων Προβολής, Προώθησης και Εμπλουτισμού του Τουριστικού Προϊόντος για την Επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου" το οποίο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στις συναντήσεις εργασίας παρουσιάστηκε η σκοπιμότητα και τα οφέλη του Συμφώνου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κριτήρια / προϋποθέσεις που πρέπει κάθε κατηγορία επιχείρησης να ικανοποιεί προκειμένου να πιστοποιηθεί και εν τέλει να αποκτήσει το Σήμα «TASTE CYPRUS DELIGHTFUL JOURNEYS». Ακόμη, αναλύθηκαν όλα τα βήματα και η διαδικασία αξιολόγησης των επιχειρήσεων για την απονομή του Σήματος.
Σημειώνεται ότι κατά την πιλοτική εφαρμογή του Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας, οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να πιστοποιηθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να προωθήσουν αίτηση συμμετοχής στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:47

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.