Ι. Νικολάου - αναθεώρηση ποινών για τροχαίες παραβάσεις

Πέντε νομοσχέδια τα οποία στοχεύουν στην αναθεώρηση των ποινών για τροχαίες παραβάσεις που αποτελούν τις κυριότερες αίτιες πρόκλησης των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων έχουν ετοιμαστεί σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.


Επίσης όπως ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, την ιδία ώρα υπάρχουν και άλλα μέτρα για τα οποία ζητήθηκε η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας όσον αφορά την κατακράτηση του οχήματος καθώς επίσης και την αφαίρεση της άδειας οδήγησης εξωδικαστικά.   

Όπως δήλωσε ο κ. Νικολάου, η προσπάθεια είναι να γίνουν οι ποινές πιο αυστηρές και να μην αποτελούν χάδι για τους παραβάτες.

«Η οδική συνείδηση, η ασφάλιση της ασφαλούς χρήσης τόσο του οδικού συστήματος όσο και ανεξαρτήτως τι όχημα κάποιος οδηγεί ή αν είναι χρήση ποδηλάτου άλλα και  η ασφάλεια των ίδιων των πεζών, είναι μια υποχρέωση που δεν αφορά μόνο την πολιτεία άλλα είναι θέμα που μας αφορά όλους», είπε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να στείλει το δικό του μήνυμα. Να είμαστε προσεκτικοί και να σκεφτόμαστε πριν κάνουμε κάτι.

«Σκέψου ότι δίπλα σου υπάρχουν άλλοι. Δική σου ασφάλεια δεν μόνο δική σου υποχρέωση είναι υποχρέωση σου να προστατεύεις και τους γύρω σου. Και ιδιαίτερα όσους κάνουν χρήση μοτοποδήλατων και ποδηλάτων. Δυστυχώς οι Κύπριοι οδηγοί δεν επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό όπως για παράδειγμα έχει συμβεί με το τροχαίο δυστύχημα μόλις χθες και δυστυχώς έχουμε αυξημένων αριθμό τέτοιων δυστυχημάτων» είπε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μιλούσε μετά το πέρας συζήτησης με τους μαθητές του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό, για την οδική ασφάλεια, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας.

Ο Κώστας Καδής σε δηλώσεις του είπε πως η προσπάθεια είναι να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές μέσα από αυτές τις συζητήσεις. Παρουσιάστηκαν πολύ συγκεκριμένα δεδομένα και στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που οι νέοι πρέπει να συμπεριφέρονται στους δρόμους.

«Ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση και πέρασαν τα σωστά μηνύματα στους μαθητές μας οι οποίοι ήδη βρίσκονται στους δρόμους. Φαίνεται και μέσα από στατιστικά ότι είναι οι ηλικίες που χρειάζονται την μεγαλύτερη προσοχή. Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτές τι ενέργειες τα αποτελέσματα θα φανούν μέσα στην επομένη περίοδο» είπε. 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Ελλάδα: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική
18:37
Ελλάδα: 1.790 νέα κρούσματα, 371 διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι
17:54
Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης
17:34
Πέντε λεπτά πριν τα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία προειδοποίησαν τους Ρώσους οι Αμερικανοί, λέει ο Λαβρόφ
16:27
Σταθερή κάτω από τη μονάδα η τιμή του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
16:25
Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας στην επικοινωνία Ν. Δένδια- Σ. Λαβρόφ
16:21
Η πανδημία αύξησε τη ζήτηση για ψηφιακές δεξιότητες στην ΕΕ
15:30
Προδρόμου: Έκκληση προς μαθητές να απέχουν από εκδηλώσεις και έθιμα την "Τσικνοπέμπτη",
15:09
Απάντηση Σ.Μισέλ στο ΡΙΚ για Τουρκία και πενταμερή για το κυπριακό, μετά το πέρας της συνόδου για την άμυνα (ΒΙΝΤΕΟ)
14:59
Σωστή επαναλειτουργία και οικονομική ενίσχυση ζητούν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής
14:43
Προκήρυξη σχεδίων για γεωργικό πετρέλαιο και πετρέλαιο κίνησης
14:42
Oλοκληρώθηκε και η 2η τηλεδιάσκεψη των 27, υιοθετήθηκε δήλωση για την ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ
14:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand