Καρποφόρα Συνεργασία Αρχείων ΡΙΚ - ΕΡΤ

Συμπληρώθηκε τις τελευταίες ημέρες ένας χρόνος γόνιμης συνεργασίας  μεταξύ των Αρχείων του ΡΙΚ  και της ΕΡΤ. Η συνεργασία των  δύο Αρχείων εντάσσεται στο πλαίσιο  του Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο  υπογράφτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2016 στη Λευκωσία, μεταξύ των Προέδρων του ΡΙΚ και της ΕΡΤ κ.κ Θανάση Τσώκου και Διονύση Τσακνή.

Της υπογραφής του Μνημονίου ακολούθησε επίσκεψη εργασίας ομάδας του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου στην Αθήνα και τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης καθορίστηκαν σε πρακτικό επίπεδο οι στόχοι της συνεργασίας των δύο Οργανισμών.

Η συνεργασία των Αρχείων  του ΡΙΚ και της ΕΡΤ προνοούσε  μεταξύ άλλων την ανταλλαγή αξιόλογου  οπτικοακουστικού αρχειακού υλικού, το οποίο στη συνέχεια θα αναρτάτο στις ιστοσελίδες των δύο Οργανισμών, με σκοπό την διάχυσή τους στην κοινωνία των πολιτών. Μέχρι στιγμής ανταλλάγηκαν και αναρτήθηκαν 69 συνολικά ντοκιμαντέρ παραγωγής ΡΙΚ και ΕΡΤ, σπάνιας ιστορικής αξίας. Μεταξύ άλλων το ανταλλαγέν υλικό αφορά σημαντικές στιγμές της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού. Αυθεντικά στιγμιότυπα από την Μικρασιατική καταστροφή, την Δικτατορία στην Ελλάδα, το Πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, οι βιογραφίες και η δράση σημαντικών προσωπικοτήτων των δύο χωρών, καθώς και θέματα ηθογραφικού, θεατρικού και μουσικού περιεχομένου, περιέχονται στο αρχειακό υλικό το οποίο διακινήθηκε. Το σύνολο του διακινηθέντος υλικού φυλάσσεται στα αρχειοφυλάκια των δύο Οργανισμών και σε μορφή υψηλής ανάλυσης για σκοπούς μελλοντικής μετάδοσης.

Οι θεάσεις του αρχειακού  υλικού, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο εδώ  http://www.cybc-media.com/aod2wd/index.php?view=playlist&playlist_id=34 και εδώ   http://archive.ert.gr/category/arxeio-rik/ ξεπέρασαν τις 10.000.

Η γόνιμη συνεργασία των  Αρχείων του ΡΙΚ και της  ΕΡΤ συνεχίζεται.

Πηγή: Αρχείο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Οκτωβρίου
Συμφωνία 'Ιντερ με Λαουτάρο Μαρτίνεζ μέχρι το 2026 (φώτο)
19:46
Δύσκολη πρόκριση του ΟΦΗ στην Πρέβεζα, 1 -0 τον Αχέροντα!!
19:21
ΠΑΟ : Η παρακάμερα της πρόκρισης στο Περιστέρι (vid)
19:13
Τοp10 με Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην κορυφή το buzzer του Μπαρνς (Vid)
19:09
Βήμα - βήμα ανεβαίνει η Σάκκαρη - Τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο.6
18:38
Οι ευχές της Ομόνοιας στον Ουζόχο (φώτο)
17:54
Σατσιάς: «Αντιδράσαμε σωστά, πολύ δυνατή νίκη» (vid)
17:43
Ανόρθωση : Τι ισχύει για το ταξίδι στην Εσθονία (ανακοίνωση)
17:28
Κάνει focus στην Ομόνοια η Ανόρθωση (στατιστικά ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι)
17:23
Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Μόρισον μετά την κρίση των υποβρυχίων
17:04
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 29 Οκτωβρίου 2021
17:00
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Οι καρδιές των Ελλήνων ξέρουν να φυλάττουν το Έθνος που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand