Έξαλλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί με το θέμα διαρροής των εξετάσεων

Τα μένεα πνέουν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να προσφύγουν ομαδικά στη δικαιοσύνη, μετά τη διαρροή εξεταστικών δοκιμίων.

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", η πρόεδρος του Κλάδου Συμβασιούχων Αντικαταστατών Λεμεσού, Ανθή Σπύρου, επικαλέστηκε τη νομοθεσία, η οποία ρητώς προβλέπει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων.
 Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής, ξεπερνούν τους τριακόσιους, οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προτίθενται να προχωρήσουν με αγωγές για να βρουν το δίκαιό τους, επισημαίνοντας ότι σε αυτές τις εξετάσεις έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους και δεν θα κατέφευγαν στη δικαιοσύνη χωρίς σοβαρούς λόγους.

ΟΕΛΜΕΚ -ΠΟΕΔ
Πρωτοφανή προχειρότητα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Οέλμεκ, Γιάννος Σωκράτους, τη χθεσινή διαρροή εξεταστικών δοκιμίων.
 Ο κύριος Σωκράτους, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", είπε ότι είναι αδιανόητο λειτουργός να εξέρχεται μία ώρα νωρίτερα από το εξεταστικό κέντρο και να παραδίδει τα δοκίμια για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.
 Ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί ως κατεπείγον στην αυριανή συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών και η Οέλμεκ θα καθορίσει τη στάση της, σε συνεργασία με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 Το πρόβλημα που προέκυψε συζητεί η Γραμματεία της Ποέδ, σε συνεδρία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος της Ποέδ, Φίλιος Φυλακτού, είπε ότι η οργάνωση ζητεί επικτακτικά την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, προκειμένου να κατοχυρωθεί η εγκυρότητα της όλης διαδικασίας των εξετάσεων.
 Εισηγούμαστε, πρόσθεσε, την αναστολή των εξετάσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς και τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, για εξέταση του θέματος.
 Ο πρόεδρος της Ολτέκ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι πρέπει να απαντηθούν αμέσως κάποια ερωτήματα, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των υποψηφίων προς τη διαδικασία, καθώς και να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Η θέση της κυβέρνησης
 Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν και αυτή η σημαντικότατη μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί, διότι έχει τη στήριξη του Κυπριακού λαού, δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
 Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η κυβέρνηση θεωρεί ότι η διαρροή των εξεταστικών δοκιμίων ήταν σκόπιμη, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Γι' αυτό, πρόσθεσε, γίνεται διερεύνηση του θέματος και όταν υπάρξει αποτέλεσμα, θα γίνει και δημόσια τοποθέτηση επί τούτου.
 Ο κύριος Χριστοδουλίδης, επεσήμανε παράλληλα ότι δεν πρέπει, λόγω προεκλογικής εκστρατείας, να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων, τονίζοντας ότι όσοι εμπλέκονται στο δημόσιο διάλογο δεν πρέπει να υποτιμούν τον Κυπριακό λαό.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.