Έξαλλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί με το θέμα διαρροής των εξετάσεων

Τα μένεα πνέουν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να προσφύγουν ομαδικά στη δικαιοσύνη, μετά τη διαρροή εξεταστικών δοκιμίων.

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", η πρόεδρος του Κλάδου Συμβασιούχων Αντικαταστατών Λεμεσού, Ανθή Σπύρου, επικαλέστηκε τη νομοθεσία, η οποία ρητώς προβλέπει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων.
 Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής, ξεπερνούν τους τριακόσιους, οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προτίθενται να προχωρήσουν με αγωγές για να βρουν το δίκαιό τους, επισημαίνοντας ότι σε αυτές τις εξετάσεις έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους και δεν θα κατέφευγαν στη δικαιοσύνη χωρίς σοβαρούς λόγους.

ΟΕΛΜΕΚ -ΠΟΕΔ
Πρωτοφανή προχειρότητα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Οέλμεκ, Γιάννος Σωκράτους, τη χθεσινή διαρροή εξεταστικών δοκιμίων.
 Ο κύριος Σωκράτους, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", είπε ότι είναι αδιανόητο λειτουργός να εξέρχεται μία ώρα νωρίτερα από το εξεταστικό κέντρο και να παραδίδει τα δοκίμια για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.
 Ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί ως κατεπείγον στην αυριανή συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών και η Οέλμεκ θα καθορίσει τη στάση της, σε συνεργασία με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 Το πρόβλημα που προέκυψε συζητεί η Γραμματεία της Ποέδ, σε συνεδρία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος της Ποέδ, Φίλιος Φυλακτού, είπε ότι η οργάνωση ζητεί επικτακτικά την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, προκειμένου να κατοχυρωθεί η εγκυρότητα της όλης διαδικασίας των εξετάσεων.
 Εισηγούμαστε, πρόσθεσε, την αναστολή των εξετάσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς και τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, για εξέταση του θέματος.
 Ο πρόεδρος της Ολτέκ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι πρέπει να απαντηθούν αμέσως κάποια ερωτήματα, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των υποψηφίων προς τη διαδικασία, καθώς και να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Η θέση της κυβέρνησης
 Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν και αυτή η σημαντικότατη μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί, διότι έχει τη στήριξη του Κυπριακού λαού, δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
 Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η κυβέρνηση θεωρεί ότι η διαρροή των εξεταστικών δοκιμίων ήταν σκόπιμη, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Γι' αυτό, πρόσθεσε, γίνεται διερεύνηση του θέματος και όταν υπάρξει αποτέλεσμα, θα γίνει και δημόσια τοποθέτηση επί τούτου.
 Ο κύριος Χριστοδουλίδης, επεσήμανε παράλληλα ότι δεν πρέπει, λόγω προεκλογικής εκστρατείας, να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων, τονίζοντας ότι όσοι εμπλέκονται στο δημόσιο διάλογο δεν πρέπει να υποτιμούν τον Κυπριακό λαό.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:36

Τελευταιες Ειδησεις

24 Οκτωβρίου
Σημαντική νίκη για το ΑΠΟΕΛ
20:49
Η ΕΝΑΒ κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ, πρώτη νίκη για Προοδευτικό
20:45
Εκκωφαντική πεντάρα για τη Λίβερπουλ που διέσυρε τη Γιουνάϊτεντ
20:30
Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα
20:06
Νικήτρια στο ελ κλάσικο η Ρεάλ
19:16
Τριάρα και κορυφή για την ΑΕΚ
19:04
Δύο ισοπαλίες στη Β' κατηγορία
17:39
8ος στο παγκόσμιο της Ιαπωνίας ο Ηλίας Γεωργίου (βίντεο)
17:27
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 25 Οκτωβρίου 2021
17:21
Καδής: Στόχος να στηριχθούν όλοι οι πυρόπληκτοι της Ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας
16:07
Αυτές είναι οι αποφάσεις του έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
15:54
Αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Τιγκράι εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Αιθιοπίας
15:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand