Η ταυτότητα της 11ης αγωνιστικής

Συμβιβασμός στην "Αρένα" στο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Απόλλωνα, επιστροφή στις νίκες με τεσσάρα για το ΑΠΟΕΛ, πεντάρα για την Ανόρθωση, νέα απώλεια βαθμών για την Ομόνοια.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σύτα:
 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-1
ΔΟΞΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ                   4-2
ΑΡΗΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ                   2-2
ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΕΡΜΗΣ               1-1
ΑΠΟΕΛ -  ΠΑΦΟΣ                    4-0 
ΑΕΛ       - ΑΛΚΗ/ΟΡ.                3-0
ΑΕΚ      -  ΑΠΟΛΛΩΝ               1-1
ΑΕΚ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 1-1
Δεν χάρηκε κανείς στην Αρενα. ΑΕΚ και Απόλλωνας ειδαν από μια φορά δίκτυα και πήραν απο έναν, βαθμό ενα αποτέλεσμα σίγουρα που δεν άφησε ικανοποιήμενη καμία ομάδα. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή σκόραρε πρώτη με τον Μάγκλιτσα στο 20ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, οκτώ λεπτά πριν το τέλος με τον Τρισκόφσκι. Δοκάρι είχε η ΑΕΚ με τον Χέφελ. Δύναμη και πάθος στο χθεσινό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να παλεύουν μέχρι το τέλος για τους τρείς βαθμούς της νίκης.
Στους 23 βαθμούς η ομάδα της Λάρνακας, μοιράζεται μετά από μια αγωνιστική την κορυφή και πάλι με την Ανόρθωση. Στους 16 βαθμούς, ο Απόλλωνας ο οποίος ως γνωστό έχει τρία παιχνιδια λιγότερα.
ΑΠΟΕΛ ΤΕΣΣΑΡΑ
Εύκολα και απλά το ΑΠΟΕΛ, έριξε τεσσάρα στην Πάφο και επέστρεψε στις νίκες σε αγώνα πρωταθλήματος, μετά την 7η αγωνιστική. Οι γαλαζοκίτρινοι με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Ποτέ και τον Μακρή, πραγματοποίησαν την καλύτερη τους εμφάνιση και έφθασαν τους 14 βαθμούς.
Ο επιθετικός Μπενίν πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ. Στο 37ο λεπτό δεν νίκησε τον Κόπριβετς σε εκτέλεση πέναλτι, όμως στην επαναφορά κατάφερε να σκοράρει. Στο 55ο, με ωραία κεφαλιά, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.  Στο 87ο ο Μακρής είδε και αυτός για πρώτη φορά δίκτυα στο φετινό πρωτάθλημα. Ενα λεπτό πριν το τέλος, ο Μακρής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Δύο ασσίστ ο Ζαίντ, πολύ καλή εμφάνιση και από τον Σιάλαι.
ΑΕΛ ΝΙΚΗ
Καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η ΑΕΛ πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, με 3-0 επί της Αλκής και ανέβηκε στην 3η θέση με 19 βαθμούς. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Λαφράνς έκανε το 1-0, ο Αουραμπαρένα στο 77ο ανέβασε το σκορ στο 2-0, μετά το χαμένο πέναλτι έξι λεπτά νωρίτερα. Ο Σασί, είδε δίκτυα μετά την πρώτη αγωνιστική στις καθυστερήσεις και έκανε το 3-0. Τρίτο σερί παιχνίδι που η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ δεν δέχεται γκολ. Πολύ καλή εμφάνιση για την ΑΕΛ η οποία είχε και δοκάρι με τον Σίλβα.
Στον αντίποδα τρίτη σερί ηττα της Αλκής και έκτη συνολικά που παραμένει στα χαμηλά με 9 βαθμούς. Η Αλκή από το 71 αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φραγκέσκου στη φάση που η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΕΡΜΗΣ
Συμβιβασμός στο "Αμμόχωστος". Νέα Σαλαμίνα και Ερμής κυνήγησαν μέχρι το τέλος το γκολ της νίκης, μοιράστηκαν στο τέλος όμως από έναν βαθμό. Οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1 με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν προβάδισμα με γκολ του Μακρίεφ στο 47΄ και τον Ερμή να φεύγει με το βαθμό με γκολ του Πατσέκο στο 58. Χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους με τον Βούλγαρο επιθετικό στο πρώτο μισό.
Πρώτος εκτός έδρας βαθμός για τον Ερμή, που έφθασε τους 10, πρότελευταια στον βαθμολογικό πίνακα η ομάδα της Αμμοχώστου και στους 8.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΕΝΤΑΡΑ
Πολλά λέχθησαν το τελευταίο διάστημα για την γραμμή κρούσης της Ανόρθωσης. Η δυστοκία των επιθετικών, έφερε αρκετές αναλύσεις για το πώς η ομάδα της Αμμοχώστου θα έχει το εύκολο γκολ, στις αναμετρήσεις όπου πραγματικά το χρειάζεται. Χθες, όμως στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, φρόντισε να μιλήσει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο 23χρονος επιθετικός από τη Γουινέα, ξέσπασε πετυχαίνοντας χατ τρικ, χαρίζοντας έτσι στην ομάδα του την πιο ευρεία της νίκη.
Ειναι γεγονός πως η Ανόρθωση στον χθεσινό αγώνα έφτιαξε πολλές ευκαιρίες, είχε 19 συνολικά τελικές προσπάθειες, με το ποσοστό κατοχής της μπάλας να ξεπερνά και το 70 τοις εκατόν. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια με την Κυρία, να κάνει επίδειξη δύναμης και να επιστρέφει στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές.
Ο Ντουγκλάο, είδε δίκτυα για δεύτερη σερί αγωνιστική στο 34ο λεπτό, ανοίγοντας το σκορ στο "Αντώνης Παπαδόπουλος". 
Ο Ρούμπεν Ράγιος με το δεύτερο του γκολ στη σεζόν στο 51, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο Ολυμπιακός με τον Τόρες στο 68ο λεπτό, η αγωνία όμως κράτησε για πολύ λίγο. Δύο λεπτά αργότερα ο Καμαρά πέτυχε το πρώτο του γκολ στον αγώνα. 
Ο Αφρικανός επιθετικός σκόραρε ξανά στο 75ο και 88ο λεπτό, πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο του χατ τρικ στο πρωτάθλημα, που τον ανέβασε στα 4 γκολ στον πίνακα των σκόρερ.  Στους διακριθέντες και ο Ντάνιελ Πράνιτς. Ο Κροάτης μπακ, σε μια ακομη αναμέτρηση ηταν εντυπωσιακός. Μοίρασε τρείς ασσίτ, ενω ειχε συμμετοχή σε ένα ακόμη γκολ.
ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ
Κατήφια και απογοήτευση στην Ομόνοια, μετά την νέα απώλεια βαθμών στον αγώνα με τον Αρη στο Τσίρειο. Τα αμυντικά προβλήματα έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους.
Για τρίτη φορά σε τέσσερις εξόδους εκτός ΓΣΠ δεν κατάφερε να κερδίσει και το κλίμα βάρυνε περισσότερο ενόψει και του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Η Ομόνοια προηγήθηκε στο σκορ στο 36 με πέναλτι, που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ντάρμπισάιαρ.
Η απάντηση του Αρη, όμως, ήταν άμεση, αφού τρία λεπτά αργότερα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Φράγκο, ο οποίος πέρασε στον αγώνα στο 33 αντικαθιστώντας τον τραυματία Γιούσεφ.
Ο Φράγκος, που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Αρη, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των αμυντικών της Ομόνοιας και με κεφαλιά σημείωσε το 2-1.
Αντέδρασαν οι πράσινοι και ισοφάρισαν στο 69 με τον Μαργκάσα.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Πάμπος Χριστοδούλου έθεσε ουσιαστικά εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης, ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδρασή της, που εξέφρασε την απόλυτη στήριξή της προς το πρόσωπό του. 
 Από την άλλη ο Αρης συνέχισε την ανοδική του πορεία, καθώς για τρίτο παιγνίδι έμεινε αήττητος.
ΔΟΞΑ ΝΙΚΗ
Τεσσάρα για την Δόξα, η οποία επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στους 16 βαθμούς. Στον αγώνα με τον Εθνικό στο Μακάρειο, παρά την υπεροχή και τις σημαντικές ευκαιρίες, το γκολ δεν ήρθε για το συγκρότημα του Λούκα Χατζηλούκα.
Αντ' αυτού, ο Εθνικός ο οποίος είχε ως πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα και να χτυπά στην κόντρα, βρήκε δίχτυα μετά από στημένη μπάλα και κοντινή προβολή του Στόιτσεφ στο 28.
Ίδιο σκηνικό και στο 2ο μέρος, με την διαφορά όμως, ότι οι γηπεδούχοι ήταν αποτελεσματικοί. Στην πρώτη του τελική στο 2ο ημίχρονο, στο 47, ισοφάρισαν με τον Ζατλ και τέσσερα λεπτά αργότερα εκαναν το 2-1 με τον Σαντίκ Ο Εθνικός ισοφάρισε στο 71 με τον νεαρό Παπαγεωργίου.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Μουκτάρης, με το παρθενικό του γκολ στην πρώτη κατηγορία εκανε το 3-1. Το γκολ του Σαντικ οκτώ λεπτά πριν το τέλος έδωσε τη σπουδαία νίκη στη Δόξα. Βυθισμένος στην τελευταία θέση με
πέντε βαθμούς παρέμεινε ο Εθνικός.
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:38

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βάσα Κελλακίου
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ΗΠΑ στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.