Πέραν των 5.500 χιλιάδων εκπαιδευτικών διεκδικούν μια θέση στη δημόσια εκπαίδευση

Πέραν των 5.500 χιλιάδων εκπαιδευτικών παρακάθονται σήμερα σε εξετάσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν θέση στη δημόσια εκπαίδευση, με το νέο σύστημα διορισμών.

Οι εκπαιδευτικοί θα εξεταστούν σήμερα στο μάθημα της ελληνικής γλώσσας, που είναι κοινή εξέταση για όλους τους υποψηφίους, ενώ αύριο θα παρακαθίσουν στην εξέταση του δοκιμίου δεξιοτήτων.

Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο γνωστικό τους αντικείμενο. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις της, πριν την έναρξη των εξετάσεων, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Τέρψα Κωνσταντινίδου, είπε πως το Υπουργείο έχει προετοιμάσει με κάθε λεπτομέρεια αυτές τις εξετάσεις, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πρόκληση αυτών εξετάσεων.

Για τις εξετάσεις των γνωστικών αντικειμένων, η κ. Κωνσταντινίδου επεσήμανε πως οι εξετάσεις αυτές είναι υποχρεωτικές για τους υποψηφίους σε τρία αντικείμενα, σημειώνοντας ότι «το ένα είναι οι γνώσεις της ελληνικής γλώσσας, το δεύτερο οι δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι εκπαιδευτικοί και το τρίτο είναι η εξέταση πάνω στο γνωστικό τους αντικείμενο».

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε πως τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι έτοιμα τέλος Φεβρουαρίου.

Συνέχισε λέγοντας ότι «τα αποτελέσματα θα δοθούν ακολούθως στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με τη μοριοδότηση των υποψηφίων, διότι 50% θα πάρουν από τις εξετάσεις, το άλλο 50% είναι μοριοδότηση, βάσει κριτηρίων που βρίσκονται στη προβλεπόμενη νομοθεσία».

«Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα κάνει τη μοριοδότηση, θα πάρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και έτσι θα έχουμε τους νέους καταλόγους διορισίμων», είπε η κ. Κωνσταντινίδου.

Επιπλέον, ανέφερε πως «θέση εξασφαλίζουν εκείνοι που θα έχουν εξασφαλίσει 50% σε κάθε συγκεκριμένη εξέταση, ενώ στα επιμέρους μαθήματα των φιλολογικών, των εμπορικών κλπ της δημοτικής εκπαίδευσης πάλι θα πρέπει να εξασφαλίσουν 50% και σε αυτά τα μέρη».

Σε σχέση με τα παράπονα που έγιναν από μερίδα υποψηφίων, για τον τρόπο διοργάνωσης της εξέτασης και το βαθμό δυσκολίας, η κ. Κωνσταντινίδου επεσήμανε ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει από την εξέταση των δεξιοτήτων», για να προσθέσει ότι «από την αρχή οι υποψήφιοι ήξεραν ότι η εξέταση θα έχει διάρκεια τριών ωρών και συνεχίζει να έχει διάρκεια τριών ωρών».

Απέρριψε, εξάλλου, τις επικρίσεις ότι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα οι υποψήφιοι για το περιεχόμενο των εξετάσεων που θα έδιναν, ενώ σημείωσε ότι το μήνυμα που στάληκε χθες στους υποψηφίους σκοπό είχε να τους ενημερώσει πληρέστερα.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Τουίτερ ευχήθηκε καλή επιτυχία στις πεντέμισι χιλιάδες υποψηφίους. Σημείωσε επίσης ότι μια σημαντική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση υλοποιείται σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαρτίου
Αυστηρότερα μέτρα από αύριο στις μετακινήσεις
19:09
Το Βερολίνο στέλνει φρεγάτα ανοιχτά της Λιβύης
19:03
Σαράντα νέοι θάνατοι και 2702 νέα κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα
18:42
Γαλλία-κορονοϊός: Πιθανή χαλάρωση των περιορισμών από τα μέσα Απριλίου
18:06
«Ελαφρώς βελτιωμένη» η υγεία του Πρίγκιπα Φίλιππου, αλλά με πόνους
17:46
Κλήρωση για αγορά υπηρεσιών από 260 ανέργους που θα συνδράμουν τους ελέγχους για COVID-19
17:12
Υπό αστυνομικό κλοιό θα βρεθεί αύριο η Λεμεσός, ενόψει της Τσικνοπέμπτης
16:49
Επικοινωνία Χριστοδουλίδη-Δένδια για τον σεισμό στην Ελασσόνα
16:22
Πιέσεις για ταχύτερη άρση του lockdown στη Βρετανία λόγω καλύτερων του αναμενόμενου δεικτών
16:16
Υπουργικό: Επίδομα σε εκπαιδευτικούς Επιμορφωτικών και Συνεργάτες Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης
15:56
Η Ελένη Θεοχάρους ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης για τις βουλευτικές εκλογές
15:54
Ντεμίρ: Η Άγκυρα δεν επιδιώκει απαραιτήτως να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand