Ημέρα γνωριμίας στο Γαλλοκυπριακό σχολείο στην Αγλαντζιά

Το Γαλλοκυπριακό σχολείο στην οδό Κωνσταντίνου Καβάφη στην Αγλαντζιά ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό στις 13 Νοεμβρίου από τις 10πμ μέχρι τις 2μμ για όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη μεθοδολογία διδασκαλίας και τις λειτουργίες του.

Οι γονείς των μαθητών που φοιτούν ήδη στο σχολείο καθώς και νέες οικογένειες με τα παιδιά τους θα μπορούν να επισκεφθούν το σχολείο και τις τάξεις εν ώρα διδασκαλίας. Καθοδηγούμενες ξεναγήσεις θα διεξαχθούν επίσης στις 10.30πμ., στις 11.30πμ και στις 12.30μμ., έτσι ώστε οι επισκέπτες μας να πάρουν μια ρεαλιστική εικόνα του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το σχολείο.
Ταυτόχρονα, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με ευκαιρίες για σπουδές σε Γαλλικά πανεπιστήμια και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τις σπουδές σε πανεπιστήμια της Γαλλίας από αντιπρόσωπους του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Κύπρο (http://www.ifchypre.org/).
Το Γαλλοκυπριακό σχολείο δημιουργήθηκε το έτος 2012 και αποτελεί την επέκταση του γαλλικού σχολείου Arthur Rimbaud, το οποίο λειτουργεί στην Κύπρο από το 1987. Ως μια ένδειξη συνεργασίας των δύο χωρών, αυτό το ίδρυμα άριστων προδιαγραφών βασίζει την εκπαίδευσή του πάνω απ' όλα στις αξίες: του ανθρωπισμού, της πνευματικής καλλιέργειας, των ίσων ευκαιριών, της προώθησης της κριτικής σκέψης, της αλληλοκατανόησης, της διαλλακτικότητας και της ικανότητας συμβίωσης.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:39

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.