Λόρδος Adonis: Πιθανότητα ακύρωσης του δημοψηφίσματος για το Βrexit

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση των διαδικασιών της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή ένωση αλλά και των ευρυτέρων συνεπειών του Δημοψηφίσματος προέβη ο Λόρδος  Andrew Adonis  σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοσιογράφων στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Λονδίνο. Στην συζήτηση συμμετείχαν ο ανταποκριτής του ΡΙΚ και μέλος της Ενώσεως Ξένων Ανταποκριτών, Δώρος Παρτασίδης και η Στέλλα Πρωτοπαπά – Ντινένη.

Ο Λόρδος Adonis, ο οποίος συμμετέχει στην Βουλή των Λόρδων ως ανεξάρτητος, αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα λάθη των προηγουμένων κυβερνήσεων που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι δυνατή η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και η σύναψη νέας συμφωνίας στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει το άρθρο 50 λόγω της πολυπλοκότητας του προβλήματος.  Οποιαδήποτε δε συμφωνία τελικώς επιτευχθεί θα  είναι λιγότερο επωφελής για το Ηνωμένο Βασίλειο από την υφισταμένη σχέση όχι μόνο για οικονομικούς αλλά και για γεωστρατηγικούς λόγους.  Αυτό, τόνισε, θα καταστεί προφανές κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και διέβλεψε ότι  η κοινή γνώμη θα μετακινηθεί προς την κατεύθυνση ακόμη και ακυρώσεως του Δημοψηφίσματος.

Σε απάντηση παρεμβάσεως από τον Δώρο Παρτασίδη για τις επιπτώσεις του  Brexit στις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου,  ο Λόρδος Adonis υποστήριξε ότι θα είναι αρκετά τα προβλήματα που θα ανακύψουν και θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού και για τις δύο πλευρές.  

Είπε ακόμη ο Λόρδος Adonis ότι δικαιούται να αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα, λόγω του ότι ο πατέρας του είναι Κύπριος και σκέπτεται να εξασκήσει αυτό το δικαίωμά του στο μέλλον. Εκφράζοντας την χαρά του για την συνεργασία του με τους δύο κυπρίους συμμετέχοντας  της συζήτησης, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσουν τις επαφές τους  και τις κοινές δράσεις για τα φλέγοντα ζητήματα.

Πηγή: Δώρος Παρτασίδης, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:24

Τελευταιες Ειδησεις

25 Μαΐου
Σε έλλειψη «ενότητας» στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρεται ο Ζελένσκι στο Νταβός
12:39
Υπό εξέταση η αναστολή της υποχρέωσης χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους
12:32
Στον 5ο τελικό θα κριθεί ο τίτλος
12:00
Επιδόθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση της Σου Γκρέι για το partygate
11:52
Θελεί να μιλήσει επευθείας μόνο με τον Πούτιν και όχι μέσω μεσολαβητών, ξεκαθαρίζει ο Ζελένσκι
11:41
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε για την υγεία της Υπουργού Εργασίας - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση
11:26
Ακόμα μια υπόθεση πολιτογράφησης ενώπιον της ΝΥ, θα μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή, λέει στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας
11:20
Νέες προκλητικές ενέργειες ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος από την Τουρκία
11:15
Υπό κράτηση δύο άτομα για τις απαλλαγές από την Ε.Φ. έναντι χρηματικής αμοιβής
11:04
Βρετανικό Υπ. Άμυνας: Στις αποθήκες μένουν σημαντικές ποσότητες ουκρανικών σιτηρών λόγω του ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού
10:37
Ο Υπουργός Μεταφορών ακύρωσε συνάντηση με την ΕΤΥΚ λόγω λήψης απεργιακών μέτρων
10:11
Μέρα τελικού Κυπέλλου! Ομόνοια και Εθνικός διεκδικούν το μεγάλο τρόπαιο!
10:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand