Κύπρος - Αίγυπτος υπέγραψαν Μνημόνιο στον τομέα Υγείας

Κύπρος και Αίγυπτος ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα της Υγείας με την υπογραφή, σήμερα, Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για τη δημόσια υγεία και την ιατρική επιστήμη.


 
Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι το Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, και, τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Hassan Shoukry, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Αιγύπτου, Abdel Fattah Al Sisi, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο.
 
 Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη σε συνέχεια της Συμφωνίας Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 2000 στο Κάιρο και προνοεί την περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση της υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων.
 
Μέσα από την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών, το Μνημόνιο στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη διευκόλυνση του εμπορίου φαρμακευτικών προϊόντων και την ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασίας ανάμεσα στις εταιρείες παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων σε Κύπρο και Αίγυπτο.
 
Το Μνημόνιο  Συναντίληψης, στοχεύει, επίσης, «στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού από την Κύπρο προς την Αίγυπτο και την ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με τις διαδικασίες εγγραφής φαρμακευτικών προϊόντων στις δύο χώρες».
 
Περαιτέρω, Κύπρος και Αίγυπτος, «συμφώνησαν τη σύσταση Επιτροπής Τεχνοκρατών, η οποία θα συνέρχεται τακτικά και θα έχει την ευθύνη για την παρακολούθηση της εφαρμογής των όρων του Μνημονίου Συναντίληψης και θα εξετάζει περαιτέρω πεδία για ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Υπουργός Υγείας «χαιρετίζει την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης, το οποίο εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών της Κυβέρνησης, που στόχο έχουν την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της Κύπρου και των χωρών της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ώστε να αναβαθμιστεί και να καταστεί η Κύπρος περιφερειακός σταθμός για θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της Υγείας».

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΚΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:13

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Πρόοδος για Κύπρο σε σχέση με ΕΕ όσον αφορά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για εξάλειψη της φτώχειας, την προστασία της ζωής στη ξηρά και την υγεία
20:15
Αντιδράσεις μετά την δημοσιοποίηση του πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους
20:10
Στα 57 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο Ην. Βασίλειο
20:00
Υπό τετραήμερη κράτηση 24χρονος για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής κατοικίας στην Πάφο
19:45
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον με ποτό στο χέρι κατά τη διάρκεια «κορωνοπάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ
19:26
Φτάνει απόψε στο Ισραήλ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
19:25
Νίκος Αναστασιάδης: Ανάγκη εντατικοποίησης των διπλωματικών προσπαθειών προς την κατεύθυνση επίτευξης κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
19:15
Τουρκική προεδρία: Αναμένουμε συγκεκριμένες εγγυήσεις από τη Σουδία
19:15
Φάρμα με ζώα προστατεύθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου
19:13
Πυρκαγιά στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου
19:02
Μεγάλος ο επικοινωνιακός απόηχος στο Ιράν μετά την χθεσινή δολοφονία ανώτατου αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης.
18:45
Επέκταση πτήσεων Αθήνα-Πάφος της Aegean μέχρι τέλος Δεκεμβρίου
18:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand