Πικετοφορία καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στο Λονδίνο

Σε πικετοφορία διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην πλατεία Belgrave του Λονδίνου καλεί απόψε τα μέλη της παροικίας η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή τη συμπλήρωση 34 ετών από την παράνομη μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή της ότι με την πικετοφορία  οι Κύπριοι του Ηνωμένου Βασιλείου  καταδικάζουν τις προσπάθειες και  ενέργειες της τουρκικής πλευράς  για την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Η ανακοίνωση καλεί σε συμμετοχή στην πικετοφορία «για να τονίσουμε στον εκπρόσωπο της  Τουρκίας ότι η ώρα του συνεχίζει  να κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα  της Κύπρου κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του διεθνούς νόμου και να απαιτήσουμε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και τον τερματισμό της κατοχής».

«Εμπόδιο στη λύση ήταν και παραμένει ο κατοχικός στρατός και οι έποικοι. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούν να ζήσουν μαζί σε μια κοινή πατρίδα», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Να απαιτήσουμε από τη Βρετανία να τιμήσει την υπογραφή της σαν εγγυήτρια της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η πικετοφορία διοργανώνεται  από τις 6 έως το 8 το βράδυ ώρα Λονδίνου.

Η Ομοσπονδία καλεί επίσης τα μέλη της παροικίας να επικοινωνήσουν με τον τοπικό βουλευτή τους προτρέποντάς τον να ζητήσει από τη βρετανική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στην Τουρκία ώστε: να τερματιστεί η παράνομη τουρκική κατοχή, να γίνουν σεβαστά τα διεθνή ψηφίσματα και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Κύπρο, να καταργηθεί το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα, να καθοριστεί η τύχη των αγνοουμένων και να ανατραπούν οι παράνομες μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την επανένωση της Κύπρου.

Πηγή : Αθανάσιος Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:27

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand