«Aπό τα δημοσιονομικά ελλείμματα στα δημοσιονομικά πλεονάσματα»

Η Κύπρος πέρασε «από τα δημοσιονομικά ελλείμματα στα δημοσιονομικά πλεονάσματα», είπε σήμερα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, γεγονός που, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, δίνει την ευχέρεια στο κράτος και στην Κυβέρνηση να δίνει μερίσματα από τα αποτελέσματα της οικονομίας σε κοινωνικά ευαίσθητες και άλλες ομάδες του πληθυσμού που πλήγηκαν με βαρύ κόστος από την κρίση.

Ο κ. Νεοφύτου μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε το πρωί, στα γραφεία του κόμματος, με τον Χρήστο Σταϊκούρα, βουλευτή και τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας για θέματα οικονομίας, καθώς και συνεργάτες. Οι δύο άντρες συζήτησαν τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, αλλά και την κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας.
 
«Εδώ στην Κύπρο την κρίση τη μετατρέψαμε σε μια μεγάλη ευκαιρία να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, να διορθώσουμε λάθη, να εξυγιάνουμε την οικονομία» είπε. Σήμερα, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, η οικονομία κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμη ότι η Ελλάδα «ήταν και παραμένει διαχρονικά το ανιδιοτελές στήριγμα των εθνικών μας αγώνων» και ευχήθηκε να τελειώσει αυτή η μακρόχρονη μνημονιακή περίοδος και «με σταθερά βήματα μπροστά να δούμε ένα καλύτερο μέλλον και για την Ελλάδα».
 
Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι με τον κ. Νεοφύτου συζήτησαν και για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, με τον βουλευτή της ΝΔ να εκφράζει παράλληλα τη «στέρεη και διαρκή» στήριξη προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό.
 
Συνεχάρη ακολούθως την κυπριακή Κυβέρνηση και τους πολίτες «οι οποίοι κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα με βιώσιμο τρόπο από τα μνημόνια». Αυτό, συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, είναι το στοίχημα και για την Ελλάδα, η έξοδός της με βιώσιμο τρόπο από την κρίση.
 
Αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη για αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της μείωσης φορολογικών συντελεστών, υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, ενίσχυση της ρευστότητας, καθώς και στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.
 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Δρ. Κώστας Κόλλιας και ο Καθηγητής Dean Business School του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Δρ. Γιώργος Μπούστρας.

 

Πηγή: KYΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:28

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Κυρ. Μητσοτάκης: Αναμένουμε την άμεση ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού
15:14
Ο Ορμπάν υπεραμύνθηκε του αμφιλεγόμενου ουγγρικού νόμου στη Σύνοδο Κορυφής
15:10
ΕΕ: Ο Σ. Κουρτς τάσσεται υπέρ της πρότασης για διάλογο με την Ρωσία
15:08
Σ.Κυριακίδου: Η στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια απτή απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
15:03
«Πραγματική ευκαιρία» να κάνουν διακοπές οι πλήρως εμβολιασμένοι, λέει ο Μπόρις Τζόνσον
14:50
Βλάβη στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης 112 και 199 στην Επαρχία Αμμοχώστου
14:49
Ικανοποίηση Κ.Μητσοτάκη για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
14:28
Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη βελτιώνει την επιβίωση και επιταχύνει την ανάρρωση των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19
14:12
Από την πρώτη Ιουλίου θα ισχύει και στην Κύπρο το ψηφιακό πιστοποιητικό covid από χώρες μέλη της ΕΕ(βίντεο)
14:02
Πρώτη διμερής συνάντηση υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας
14:02
Τρόπους επίλυσης των προβλημάτων του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων συζήτησε με κατοίκους ο Ανδρέας Βύρας
14:00
Δύο νέες αλυσίδες μετάδοσης κρουσμάτων εντόπισε το υπουργείο Υγείας
13:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand