Aπολογία Υπ. Δικαιοσύνης για την άσκηση στη Λεμεσό

Δυστυχώς, δεν έγιναν οι δέουσες διευθετήσεις, ώστε να αποφευχθεί η ανησυχία και άσκοπη ταλαιπωρία, αλλά κυρίως ο φόβος, που προκλήθηκε σε γονείς και παιδιά, από την άσκηση ετοιμότητας και αντιμετώπισης τρομοκρατικού επεισοδίου που διεξήχθη, την Πέμπτη, στη Λεμεσό, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, εκφράζοντας, τις απολογίες του εκ μέρους της Πολιτείας.

Σε χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της εκδήλωση "Μέρα Αστυνομίας και κοινού", που οργανώθηκε στην Επίχωση Λεμεσού, ο κ. Νικολάου είπε πως, μέσα από συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ληφθεί, αυτή η Κυβέρνηση έθεσε τα θεμέλια μιας νέας εποχής για το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διασφαλίζοντας ότι αυτά πλέον θα τυγχάνουν του αναγκαίου σεβασμού και από τα σώματα ασφαλείας της Δημοκρατίας.

"Γι’ αυτό, περιστατικά όπως αυτό της περασμένης Πέμπτης, όσο μεμονωμένο και αν είναι, δεν γίνονται πλέον αποδεκτά", ανέφερε και πρόσθεσε ότι αισθάνεται έντονα την ανάγκη να εκφράσει, εκ μέρους της Πολιτείας, "τις απολογίες μας και ειδικότερα στους νέους, στα παιδιά και στους γονείς τους".
 
Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως "κανένας δε μπορεί να αφήσει ένα τέτοιο περιστατικό απαρατήρητο και μάλιστα όταν σε αυτό έχει προκληθεί φοβία, ανησυχία, σε παιδιά και γονείς τα όποια παρευρίσκονταν εκεί (στο αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού) ανέμελα, για να εκτελέσουν τη δραστηριότητα που διεξάγουν κάθε φορά".
 
"Θα πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα να γίνονται οι αναγκαίες διευθετήσεις, να γίνεται ένας καλύτερος συντονισμός με την ηγεσία και σίγουρα οι ασκήσεις αυτές είναι αναγκαίες αλλά να γίνονται κάτω από τις σωστές προϋποθέσεις", συμπλήρωσε.
 
Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως τα αποτελέσματα της άσκησης θα αξιολογηθούν από την Αστυνομία, ενώ από μια πρώτη ενημέρωση "φαίνεται ότι πήγε αρκετά καλά η άσκηση, όμως χρειάζεται να γίνει μια αξιολόγηση σε βάθος, ώστε αν υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία θα χρειαστεί να διαφοροποιηθούν ή να βελτιωθούν, είτε σε χρόνο, είτε σε βαθμό ανταπόκρισης, αυτό θα το αξιολογήσει και θα το κρίνει η αστυνομία".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:29

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
ΟΗΕ: Σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας
21:58
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας για τους S-400
21:49
Στους 10 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη
21:38
Τίθεται σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα το νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας
21:20
Τέσσερεις νεκροί, 171 τα νέα κρούσματα την Παρασκευή
21:16
Δεύτερη ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπ. Εργασίας
21:00
Μπ. Τζόνσον: Μείωση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων εμβολίου Covid λόγω της ινδικής παραλλαγής
20:45
ΥΠΕΣ: Δεκάδες αιτήσεις για τα στεγαστικά σχέδια στα ορεινά, ίσως χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός
20:25
Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα
20:15
Γερμανία: Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο
20:00
Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί (Βίντεο)
19:45
Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ
19:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand