Κοινωνικό και περιβαλλοντικό φεστιβάλ ταινιών στην Πάφο

Από την Πάφο ξεκινά σήμερα το περιβαλλοντικό και κοινωνικό φεστιβάλ ταινιών.



Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί και περιβαλλοντικοί οργανισμοί CARDET και Φίλοι της Γης Κύπρου, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20, στην Πάφο, φιλοξενούν το κοινωνικό και περιβαλλοντικό φεστιβάλ, με σκοπό να προκαλέσουν ενδιαφέρον για τις ιδέες της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας” και της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. 

Η καμπάνια θα επισκεφθεί όλες τις πόλεις της Κύπρου, αρχίζοντας από την Πάφο και καταλήγοντας στην Αμμόχωστο, από την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.

Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ ταινιών θα πραγματοποιηθούν στην Πάφο από την Τετάρτη 4/10 μέχρι και την Παρασκευή 6/10, από τις 18:00 μέχρι τις 21:00. Όλες οι ταινίες είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους. 

Την πρώτη ημέρα θα ξεκινήσει συζήτηση για το θέμα της παγκόσμιας περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, με εστίαση  στα περιβαλλοντικά προβλήματα στην Κύπρο, ακολουθούμενη από την παρουσίαση καινοτόμων θετικών κοινωνικών και αλληλέγγυων προσεγγίσεων (στις επιχειρήσεις, νομοθεσία, χάρτη) στην Κύπρο και τη δυνατότητα που προσφέρουν για σταθερή αλλαγή. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσης αποθηκευτικούς δίσκους με ντοκιμαντέρ, όπως και εκθέσεις για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στην Κύπρο και στην Ευρώπη. 

Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τέχνης από τους CARAVAN arts και Tesura. Το έργο τέχνης, όπως αναφέρεται, εμπεριέχει τις καινοτόμες προσεγγίσεις της περιβαλλοντικής αειφορίας και προστιθέμενης κοινωνικής αξίας, επικεντρώνοντας στους αλληλένδετους στόχους της ευαισθητοποίησης, της ανακύκλωσης και της τέχνης. 

Στόχος είναι, συνεχίζει η ανακοίνωση, η ενημέρωση των παιδιών, ώστε να νοιάζονται για το περιβάλλον και να χρησιμοποιούν «άχρηστα» αντικείμενα για να δημιουργήσουν τέχνη.  

Τη δεύτερη μέρα θα παρουσιαστεί το «νέο» πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, μέσω ντοκιμαντέρ, τα οποία θα επιλεγούν από το κοινό. Οι ταινίες αφορούν τις ιστορίες από όλο τον κόσμο.

Την τρίτη ημέρα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «BEFORETHEFLOOD” (Πριν την Πλημμύρα), ακολουθούμενη από συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της στην Κύπρο. 

Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι “BEFORETHEFLOOD” (Πριν την Πλημμύρα), VIVRE DIGNEMENT DE SA TERRE (Αξιοπρεπή ζωή από τη Γη), UNLEARNING (Ξεμαθαίνοντας) ,EXTRAORDINARYPEOPLE (Αξιοθαύμαστοι άνθρωποι), NTENANT NOS TERRES (Και τώρα η γη μας) και PALMAS.

 

Πηγή: KYΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:25

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Αίγυπτος και Τουρκία απηύθυναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς Ιράν και Ισραήλ
13:39
Μικρά τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που επηρέασε πολλές περιοχές της Ελλάδας
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Ατύχημα η έκρηξη που σημειώθηκε σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.