Κοινωνικό και περιβαλλοντικό φεστιβάλ ταινιών στην Πάφο

Από την Πάφο ξεκινά σήμερα το περιβαλλοντικό και κοινωνικό φεστιβάλ ταινιών.Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί και περιβαλλοντικοί οργανισμοί CARDET και Φίλοι της Γης Κύπρου, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20, στην Πάφο, φιλοξενούν το κοινωνικό και περιβαλλοντικό φεστιβάλ, με σκοπό να προκαλέσουν ενδιαφέρον για τις ιδέες της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας” και της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. 

Η καμπάνια θα επισκεφθεί όλες τις πόλεις της Κύπρου, αρχίζοντας από την Πάφο και καταλήγοντας στην Αμμόχωστο, από την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.

Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ ταινιών θα πραγματοποιηθούν στην Πάφο από την Τετάρτη 4/10 μέχρι και την Παρασκευή 6/10, από τις 18:00 μέχρι τις 21:00. Όλες οι ταινίες είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους. 

Την πρώτη ημέρα θα ξεκινήσει συζήτηση για το θέμα της παγκόσμιας περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, με εστίαση  στα περιβαλλοντικά προβλήματα στην Κύπρο, ακολουθούμενη από την παρουσίαση καινοτόμων θετικών κοινωνικών και αλληλέγγυων προσεγγίσεων (στις επιχειρήσεις, νομοθεσία, χάρτη) στην Κύπρο και τη δυνατότητα που προσφέρουν για σταθερή αλλαγή. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσης αποθηκευτικούς δίσκους με ντοκιμαντέρ, όπως και εκθέσεις για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στην Κύπρο και στην Ευρώπη. 

Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τέχνης από τους CARAVAN arts και Tesura. Το έργο τέχνης, όπως αναφέρεται, εμπεριέχει τις καινοτόμες προσεγγίσεις της περιβαλλοντικής αειφορίας και προστιθέμενης κοινωνικής αξίας, επικεντρώνοντας στους αλληλένδετους στόχους της ευαισθητοποίησης, της ανακύκλωσης και της τέχνης. 

Στόχος είναι, συνεχίζει η ανακοίνωση, η ενημέρωση των παιδιών, ώστε να νοιάζονται για το περιβάλλον και να χρησιμοποιούν «άχρηστα» αντικείμενα για να δημιουργήσουν τέχνη.  

Τη δεύτερη μέρα θα παρουσιαστεί το «νέο» πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, μέσω ντοκιμαντέρ, τα οποία θα επιλεγούν από το κοινό. Οι ταινίες αφορούν τις ιστορίες από όλο τον κόσμο.

Την τρίτη ημέρα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «BEFORETHEFLOOD” (Πριν την Πλημμύρα), ακολουθούμενη από συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της στην Κύπρο. 

Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι “BEFORETHEFLOOD” (Πριν την Πλημμύρα), VIVRE DIGNEMENT DE SA TERRE (Αξιοπρεπή ζωή από τη Γη), UNLEARNING (Ξεμαθαίνοντας) ,EXTRAORDINARYPEOPLE (Αξιοθαύμαστοι άνθρωποι), NTENANT NOS TERRES (Και τώρα η γη μας) και PALMAS.

 

Πηγή: KYΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:25

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουνίου
Μπάιντεν προς Ερντογάν: Η λύση των δύο κρατών δεν είναι καν στο τραπέζι-Αρνητική εξέλιξη το θέμα των Βαρωσίων
21:37
Ο ΠΟΥ χαιρέτισε τη δέσμευση της G7 για τα εμβόλια, όμως είπε πως χρειάζονται περισσότερα γρήγορα
21:15
Λάσετ: Η πανδημία κατέστησε σαφές ότι η ανεξάρτητη δημοσιογραφία είναι πιο σημαντική από ποτέ
20:46
Ένας θάνατος και 57 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:30
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι 30 σύμμαχοι δεσμεύονται σε ενίσχυση της άμυνας της ευρωατλαντικής περιοχής, έναντι όλων των απειλών
20:03
Περιφέρεια Νάπολης: Δεν θα χορηγήσουμε εμβόλιο Pfizer σε όσους πολίτες έλαβαν την πρώτη δόση με Astrazeneca
19:54
Μέρκελ: Η Συμμαχία πρέπει να βρει «τη σωστή ισορροπία» απέναντι στην Κίνα
19:12
Xωρίς μάσκα υπάρχει ο κίνδυνος της επανεμφάνισης της πανδημίας, σύμφωνα με επιστήμονες
18:42
Και για το Kυπριακό μίλησαν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ Μέρκελ - Ερντογάν
18:07
Κορονοϊός- Eλλάδα: 472 νέα κρούσματα - 18 θάνατοι - 353 διασωληνωμένοι
18:02
Η Γεωργία περιμένει την απόφαση του ΝΑΤΟ για την ένταξή της στην συμμαχία
17:26
Υπ.Γεωργίας:Αποδεκτές από Διοικητικό Δικαστήριο προσφυγές για το χαλλούμι, διορθώνεται το τυπικό λάθος
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand