Άρχισε σήμερα ο οδικός έρανος του ΠΑΥΚΑΦ

Άρχισε σήμερα, όπως και κάθε χρόνο, ο οδικός έρανος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων ΠΑΣΥΚΑΦ.

Εθελοντές του Συνδέσμου θα βρίσκονται σε ζωτικές οδικές αρτηρίες λεωφόρων και θα παρέχουν στο κοινό τη δυνατότητα εισφοράς στο Σύνδεσμο.

Στο μεταξύ, από το περίπτερο που στήθηκε στη αρχή της Λεωφόρου Μακαρίου, στη Λευκωσία για την 26η εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης και ενημέρωσης του ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη ζωή» έχουν περάσει και έχουν επιδώσει χρηματικές εισφορές εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, καθώς και διάφοροι φορείς της πολιτείας.

Η εκστρατεία είναι παγκύπρια και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2017, ενώ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την προσφορά των Υπηρεσιών και των Προγραμμάτων του και να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, τόνισε τη σημασία της επιτυχούς έκβασης της φετινής εκστρατείας, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των δωρεάν Υπηρεσιών και Προγραμμάτων του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Διεμήνυσε ακόμα ότι κάθε ασθενής με καρκίνο έχει το δικαίωμα να διατηρεί την ποιότητα στη ζωή του κατά τη διάρκεια της εμπειρίας του.
Ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μιχάλης Σοφοκλέους, εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης στο τεράστιο έργο που πραγματοποιεί ο ΠΑΣΥΚΑΦ και κάθε οργάνωση εθελοντών που στηρίζουν τον κάθε συνάνθρωπο, που καλείται να δώσει μια μάχη ζωής κατά του καρκίνου.

«Είναι υποχρέωση της πολιτείας», είπε, «να παρέχει κάθε φροντίδα και στήριξη σε κάθε ασθενή. Ταυτόχρονα δεν μπορούμε παρά να υπογραμμίσουμε το μεγαλείο της ψυχής των Κυπρίων, αλλά και το μεγαλείο της ψυχής των εθελοντών οργανώσεων,  όπως ο ΠΑΣΥΚΑΦ, που έρχονται συμπληρωματικά να δώσουν αυτή τη βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Υπογράμμισε, επίσης, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την προώθηση της εθνικής επιτροπής πολυθεματικής αντιμετώπισης του καρκίνου ένα πάγιο αίτημα των οργανώσεων που ασχολούνται με τον καρκίνο και που θα δώσει τη σφαιρική αντιμετώπιση στον κάθε Κύπριο ασθενή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, εξέφρασε με τη σειρά του την πεποίθηση πως  αυτή η προσπάθεια αναδεικνύει μια ανθρωπιστική πτυχή του λαού, η οποία μας στήριξε διαχρονικά σε δύσκολες στιγμές.  

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιαννάκης Γιαννάκη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημαντικό έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ, το οποίο όπως είπε, «και με τη στήριξη του εθελοντισμού συμβάλλει σημαντικά σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα της κοινωνίας μας που είναι οι καρκινοπαθείς συνάνθρωποι μας».

Εξήρε τη συνεργασία του Γραφείου του με τον ΠΑΣΥΚΑΦ, η οποία είπε «γίνεται με μοναδικό στόχο, ώστε να συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας των ατόμων με καρκίνων και των οικογενειών τους».

Στόχοι της εκστρατείας

Ο οικονομικός στόχος της εκστρατείας είναι η συλλογή του ποσού των €500.000, ποσό απαραίτητο για τη λειτουργία της Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας καθώς και για τη συνέχιση και εξέλιξη όλων των υπηρεσιών και των προγραμμάτων που προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ, στην κυπριακή κοινωνία.

Στο φάσμα αυτό εμπίπτουν επίσης, οι υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Φυσικοθεραπείας, οι Κλινικές Λεμφοιδήματος, η υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών, τα Κέντρα Ημέρας καθώς και τα Προγράμματα Διαφώτισης για μείωση των περιστατικών καρκίνου και της θνησιμότητας, το Πρόγραμμα Διακοπής του Καπνίσματος και το νεοσύστατο Κέντρο Μεταθεραπευτικής Στήριξης ‘Αφετηρία’.

Σημειώνεται πως το 2016  ο ΠΑΣΥΚΑΦ στήριξε πέραν των 5.000 ασθενών και μέλη των οικογενειών τους, μια προσφορά ύψους €2.6 εκατομμυρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:24

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής: Ακυρώνει τα δυναμικά μέτρα
18:42
Απόλλων: Και τυπικά Ρεβάζ Ιντζία
17:53
Χάντμπολ: Πρώτο μετάλλιο για την εθνική ανδρών της Κύπρου
17:51
Ελλάδα : 248 νέα κρούσματα ,14 νεκροί 296 οι διασωληνωμένοι
17:36
Πορτογαλία: Η παραλλαγή Δέλτα πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Λισαβόνας
17:07
Το Ιράν και οι έξι διεθνείς δυνάμεις διέκοψαν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
17:03
Κούβα: Ενθαρρυντικά τα προκαταρκτικά δεδομένα για το εγχώριο εμβόλιο Soberana 2
16:54
Βέλγιο: Το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε σε δάσος πιστεύεται πως ανήκει στον ακροδεξιό στρατιωτικό Γιούργκεν Κόνινγκς
16:45
Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα εναντίον μιας βάσης όπου στεγάζονται Αμερικανοί
16:14
Το Μόναχο ζητάει από την UEFA γήπεδο με τα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ, στο ματς με Ουγγαρία
16:12
Στην Κύπρο αύριο η Λουτ
15:44
Γαλλία-Περιφερειακές εκλογές: Η ακροδεξιά σε πλεονεκτική θέση εκκίνησης, η αποχή αναμένεται σε επίπεδα ρεκόρ
15:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand