Η ΟΠΑΠ Κύπρου χορηγός της Εθνικής Κύπρου

H OΠΑΠ Κύπρου είναι από σήμερα ο Μεγάλος Χορηγός της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε το μεσημέρι σε Συνέντευξη Τύπου στην παρουσία του του Προέδρου των Εθνικών Ομάδων και Α’ Αντιπροέδρου της ΚΟΠ Χάρη Λοϊζίδη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΠΑΠ Δημήτρη Αλετράρη καθώς επίσης του προπονητή της Εθνικής Ανδρών Ραν Μπεν Σιμόν και των διεθνών ποδοσφαιριστών Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, Νεκτάριου Αλεξάνδρου, Κωνσταντίνου Παναγή και Γιώργου Οικονομίδη.

Η χορηγική συμφωνία ΚΟΠ – ΟΠΑΠ ισχύει μέχρι το Νοέμβριο του 2019.

Χαιρετίζοντας την έναρξη της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών, ο κ. Χάρης Λοϊζίδης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Τον περασμένο Απρίλιο όταν παρουσιάζαμε την χορηγία της ΟΠΑΠ Κύπρου στην Εθνική Παίδων εξέφραζα την ελπίδα ότι σύντομα θα είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε μια μεγαλύτερη συνεργασία. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σήμερα είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τον Μεγάλο Χορηγό της Εθνικής Ανδρών. Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση γιατί οι διαβουλεύσεις με την ΟΠΑΠ Κύπρου είχαν θετική κατάληξη και θα αποτελέσει βασικό στήριγμα της Εθνικής Ανδρών ένας μεγάλος οργανισμός όπως η εταιρεία της ΟΠΑΠ.

Τα λόγια έγιναν πράξη και μετά από σχετική συμφωνία από την 1η Οκτωβρίου 2017 μέχρι τέλος της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το Νοέμβριο του 2019 θα είναι ο μεγάλος χορηγός της Εθνικής Ανδρών με προοπτική επέκτασης της. Μια συμφωνία που θα έχει αμοιβαίο όφελος.

Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της ΚΟΠ, του προπονητή και των διεθνών ποδοσφαιριστών το Δημήτρη Αλετράρη και την Αγάθη Μανναρίδου και τους άλλους συνεργάτες του και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Κύπρου για την απόφαση τους να στηρίξουν την Εθνική ομάδα .
Είναι γνωστή η σχέση του ΟΠΑΠ με το ποδόσφαιρο ,τους ποδοσφαιρόφιλους γενικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και πάντα πιστεύαμε ότι το ποδόσφαιρο στην Κύπρο άξιζε να έχει αυτή την στήριξη.

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές όλοι στην οικογένεια της Εθνικής ομάδας πιστεύουμε ότι έχουν πλέον δημιουργηθεί προϋποθέσεις και προσδοκίες για την Εθνική μας ομάδα. Υπολείπονται δύο αγώνες για να ολοκληρώσουμε την προκριματική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου 2018. Στις 7 Οκτωβρίου φιλοξενούμε την Ελλάδα και στις 10 αντιμετωπίζουμε το Βέλγιο στην έδρα του.
Σε αυτή την διοργάνωση είχαμε ανάμικτα συναισθήματα για την πορεία της ομάδας ωστόσο με τα πρόσφατα παιγνίδια και ιδιαίτερα στον αγώνα με την Βοσνία, ο νέος προπονητής μας ο κ. Ραν Μπεν Σιμόν και οι διεθνείς, μας έπεισαν ότι υπάρχουν δυνατότητες και δικαιολογημένες προσδοκίες για το μέλλον της Εθνικής μας.

Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της πορείας που θα έχουμε σε αυτή την διοργάνωση ,είμαστε αισιόδοξοι ότι το μέλλον ανήκει σε αυτή την Εθνική Ανδρών που στελεχώνεται με πλούσιο ταλέντο αλλά και εμπειρία, με προπονητή και παίκτες που έχουν φιλοδοξία να την οδηγήσουν στον στόχο της μεγαλύτερης διάκρισης .

Στην επόμενη διοργάνωση στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2018 η Εθνική μας όπως και άλλες χώρες που βρίσκονται στο δικό μας επίπεδο θα έχει και μια δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στους τελικούς του Euro 2020 μέσω της νέας διοργάνωσης, του Πρωταθλήματος Εθνών. Είμαστε χαρούμενοι γιατί σε αυτή την προσπάθεια θα έχουμε δίπλα μας την ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλο χορηγό της Εθνικής Ανδρών.

Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω τόσο τους εκπροσώπους του χορηγού όσο και όλους τους φίλους της Εθνικής είναι ότι η ΚΟΠ θα κάνει ότι είναι δυνατό για να παρέχει κάθε βοήθεια στον προπονητή και τους παίκτες για να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η Εθνική έχει όραμα και να είστε βέβαιοι ότι σε κάθε αγώνα θα δίνει τον καλύτερο εαυτό της ανεξάρτητα από τον αντίπαό  και θα δημιουργεί το αίσθημα της περηφάνιας στο κοινό της Κύπρου για την Εθνική του ομάδα.
Με αυτό τον τρόπο θα ανταποδώσουμε και στο Μεγάλο χορηγό μας τη μέγιστη εκτίμηση και προβολή για την στήριξη που θα μας παρέχει, με την ευχή να είναι μαζί μας και σε τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης».

Εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Δημήτρης Αλετράρης δήλωσε:
«Όταν τον περασμένο Απρίλιο ανακοινώναμε την χορηγία της ΟΠΑΠ Κύπρου στην Εθνική μας ομάδα κάτω των 17, σας διαβεβαίωνα επί λέξει ότι «η έγνοια μας για το ποδόσφαιρο και τον πολυσήμαντο ρόλο που αυτό έχει στην κοινωνία μας, είναι διαρκής και εκφράζεται με διάφορους τρόπους».
Μια τέτοια έκφραση αποτελεί και η απόφασή μας να χορηγήσουμε την Εθνική ομάδα ανδρών της Κύπρου, ενισχύοντας την προσπάθειά της για την καλύτερη δυνατή επιτυχία στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και σε κατοπινές διεθνείς διοργανώσεις. Η Εθνική ομάδα της χώρας μας εκφράζει κάτι πολύ μεγαλύτερο και ακριβότερο από τις διαστάσεις ενός γηπέδου ή τις όποιες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Είναι η ίδια η χώρα μας, η σημαία μας, είναι δυνατός πρεσβευτής της Κύπρου.

Συνεπώς, η απόφαση της ΟΠΑΠ Κύπρου να στηρίξει την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την διαχρονική και σταθερή στήριξη του τόπου σε όλα τα επίπεδα, του αθλητισμού περιλαμβανομένου. Υπενθυμίζουμε ότι πέρα από τις πολύμορφες χορηγίες μας στα αγωνιστικά και αναπτυξιακά προγράμματα σε σωματειακό και εθνικό επίπεδο, σχεδόν όλων των Ομοσπονδιών, η ΟΠΑΠ Κύπρου στέκει με συνέπεια κοντά και στην Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου. Κι είναι με περηφάνια που καλωσορίζουμε τις διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας, με πιο πρόσφατη την παγκόσμια διάκριση του Παύλου Κοντίδη.

Την ίδια περηφάνια θέλουμε και προσδοκούμε να αισθανθούμε και με τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κύπρου, η οποία είναι η ομάδα όλων μας. Και γιατί όχι, η δεύτερη αυτή σύνδεσή μας με την Εθνική Κύπρου, (η πρώτη ήταν το 2008) να ταυτιστεί με το ιστορικό βήμα που όλοι επιθυμούμε να κάνει.

Σε καιρούς δύσκολους για την κοινωνία μας και για τον ποδοσφαιρικό χώρο, αφού αυτός είναι μέρος της κοινωνίας, ο ρόλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου καθίσταται πολυσήμαντος. Η δύναμη του ποδοσφαίρου μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος ευρύτερα της κοινωνίας και των ανθρώπων της. Σε αυτή την προσπάθεια η Εθνική ομάδα της χώρας αποτελεί δυνατό εργαλείο, γι’ αυτό όλοι οφείλουμε να την στηρίξουμε.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου είναι εδώ, κοντά σας. Για την ακρίβεια είναι κοντά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και τον τόπο από την πρώτη στιγμή παρουσίας της στην Κύπρο, κι αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε.
Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα»!

Στη συνέχεια μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου, Ραν Μπεν Σιμόν

"Μπορεί να μην είμαι στο εμπορικό αλλά στο αθλητικό κομμάτι όμως στη θέση σας θα πλήρωνα περισσότερα γιατι στην πορεία αυτή η ομάδα θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή τη συμφωνία και ευχαριστούμε την ΟΠΑΠ που στηρίζει τόσο την Κ17 όσο και την Εθνική Ανδρών."

Ακολούθησε δήλωση του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδης εκ μέρους των παικτών

"Ο πρώτος λόγος που είμαι ενθουσιασμένος είναι πως έχουμε δίπλα μας την ΟΠΑΠ που στηρίζει διαχρονικά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ο δεύτερος είναι το σλόγκαν της συμφωνίας "Στηρίζουμε την ομάδα που μας κάνει περήφανους" και εμείς οι παίκτες θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυρό για να φτάσουμε σε τελική φάση

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:26

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Ουκρανία: Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος του Ενερχοντάρ τραυματίστηκε σε έκρηξη
20:46
Τερματίσθηκε η κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Επέστρεψε στη συμπολίτευση η βουλευτής που παραιτήθηκε προχθές
20:12
Δολοφονία ανώτατου στελέχους των Φρουρών της Επανάστασης στο κέντρο της Τεχεράνης
19:37
«Υπέκυψαν» στους Ταλιμπάν οι τηλεπαρουσιάστριες- Εμφανίστηκαν με καλυμμένα πρόσωπα (φώτο)
19:17
Στόχος του Παρισιού είναι «να μην υπάρξει ρωσική νίκη», λέει ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
18:48
Αλ. Μπουρλά: Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι η ευλογιά των πιθήκων θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο-Στόχος πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού
18:24
Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα σε κέντρα διοίκησης, στρατό και αποθήκες πυρομαχικών
18:02
Eλλάδα: Αύριο τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων
17:42
Η κατάσταση στην Ουκρανία θα συζητηθεί αύριο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων
17:19
Ουκρανία: Παρατείνεται ο στρατιωτικός νόμος για άλλους 3 μήνες
16:56
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης
16:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand