Δεν έχουμε κλείσει την πόρτα του διαλόγου, δηλώνει ο Ακιντζί

Η τουρκική πλευρά έχει αφήσει ανοικτή την πόρτα του διαλόγου στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι «μπορεί να γίνει ακόμη μια προσπάθεια με ένα ισορροπημένο πακέτο που θα επικεντρώνεται σε ένα αποτέλεσμα και στη λύση, με την προϋπόθεση ότι στην ε/κ πλευρά θα υπάρχει σοβαρή αλλαγή νοοτροπίας».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε σε σεμινάριο για την πολιτική και την οικονομία που διοργάνωσε το παράρτημα του τεχνολογικού πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Ο κ. Ακιντζί είπε ότι δεν επιθυμεί να υπάρξει αναζήτηση άλλων επιλογών, αλλά εάν δεν υπάρξει λύση – πρόσθεσε – η «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, θα συνεχιστεί.

Αναφερόμενος σε όλη τη διαδικασία των συνομιλιών στην Ελβετία, ο κ. Ακιντζί είπε ότι είχε γίνει αποδεκτό πως το Κραν Μοντανά θα ήταν η «τελευταία στάση» και υποστήριξε πως εκεί όλοι γνωρίζουν πως η τουρκική και η τ/κ πλευρά συμπεριφέρθηκαν μέσα σε λογικά πλαίσια, ωστόσο δεν έπραξε το ίδιο η ε/κ πλευρά, αλλά και πάλι η τ/κ πλευρά δεν έκλεισε την πόρτα του διαλόγου.

«Όσο υπάρχει το πρόβλημα θα συνεχισθεί η αναζήτηση λύσης. Μπορεί να αναπτυχθούν διαφορετικές προοπτικές λύσης ωστόσο ό,τι γίνεται θα γίνει μέσω διαπραγματεύσεων. Ακόμα και αν υπάρξει διαχωρισμός, αυτό θα γίνει συζητώντας, συμφωνώντας. Εμείς δεν κλείνουμε την πόρτα του διαλόγου, αλλά αυτό το διάστημα είναι φανερό ότι δεν θα γίνουν συνομιλίες».

Όσον αφορά το τί θα γίνει μετά, ο Μουσταφά Ακιντζί επανέλαβε τη θέση του ότι δεν θα συνεχιστούν διαπραγματεύσεις ανοικτού τέλους.

Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να επιλύσουν εσωτερικά προβλήματα και να ενδυναμώσουν την «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος λέγοντας ότι «τα βήματα που πρέπει να κάνουμε στο δικό μας σπίτι δεν πρέπει να τα αναβάλλουμε για μια άλλη άνοιξη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:58

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Κατέκτησε το κύπελλο η Ντόρντμουντ-Παρέμεινε ζωντανή για τον τίτλο η Ρεάλ
10:36
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σάμπο στη Λεμεσό
10:32
Το Ανώτατο ακύρωσε διατάγματα σύλληψης και έρευνας εναντίον ατόμων στην υπόθεση με το βαν
10:25
Οι διαιτητές του κυπέλλου
10:20
Η Ένωση Δήμων καλεί τη νέα Βουλή, που θα σχηματιστεί να επανεξετάσει τη Μεταρρύθμιση
10:13
Ο Βαρτκές Μαχτεσιάν ανακηρύσσεται αντιπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή
09:58
Τουλάχιστον 1.750 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ μέσα σε τέσσερις ημέρες
09:44
Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια αποθηκεύσεων και εγκαταστάσεων υγραερίου
09:35
Η βραδιά του Φαμπιάνο
09:23
Δρ.Πέτρου: Δεδομένη η επιπλέον χορήγηση δόσης για όλα τα εμβόλια
09:22
Ικανοποιημένες Παπαϊωάννου και Παναγή
09:19
Η συνέντευξη του Τσέντομιρ Γιανέφσκι για τον τελικό κυπέλλο
09:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand