Πονοκέφαλος οι ακαθαρσίες στον παλιό δρόμου αεροδρομίου Πάφου

Προβληματισμός επικρατεί στις αρμόδιες αρχές η κατάσταση που επικρατεί στον  παλιό δρόμος  που συνδέει το αεροδρόμιο Πάφου με την Πάφο, παρά το ύψος των κοινοτήτων  Κολώνης και Αχέλειας και από τον οποίο διέρχονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο  , λόγω των ακαθαρσιών που δεσπόζουν στην περιοχή.


 
Ανάμεσα σ’ αυτές , παλιά λάστιχα , παλιά αντικείμενα , άγρια βλάστηση, ακόμη και ψώφια ζώα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Τμήμα Δημοσίων Έργων στην Πάφο , το Τμήμα Δημοσίων Έργων  έχει ετήσια προσφορά για καθάρισμα και κόψιμο χόρτων ανά την Επαρχία  μία με δύο φορές τον χρόνο σε κάθε οδικό δίκτυο.
 
Το Τμήμα Δημοσίων Έργων σημειώνει πως οι κοινοτάρχες σύμφωνα με τον Περί Οδών και Οικοδομών Νόμο  έχουν υποχρέωση να διατηρούν καθαρές τις κοινότητες τους, άρα οι πρόεδροι των κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής έχουν ευθύνη για τον καθαρισμό των δρόμων τους .  
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως πρόκειται για τον παλιό υπεραστικό δρόμο Πάφου- Λεμεσού ο οποίος εμπίμπτει στην αρμοδιότητα του Τμήματος  Δημοσίων Έργων.
 
 
Σ΄ότι αφορά την καταγγελία ότι υπάρχουν ψόφια ζώα έγινε διερεύνηση με την τοπική αρχή δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε , υπήρχαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία επιλήφθηκε άμεσα ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αχέλειας, σημείωσε η Έπαρχος Πάφου.
 
Παράλληλα, είπε η κ. Λάμπρου και ο Δήμος Γεροσκήπου έχει ευθύνη για το Τμήμα που εμπίμπτει στην ενορία Κολώνης.

 
Ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στο  δρόμο Κολώνης προς Αχέλεια έχει παρατηρηθεί κάποια οχληρία δεξιά και αριστερά του δρόμου  που αφορά ακαθαρσίες από διερχόμενα αυτοκίνητα.
 
Ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να επιληφθούν του προβλήματος , σημειώνοντας πως ο Δ. Γεροσκήπου μέχρι τα όρια της κοινότητας της Κολώνης που είναι και αρμοδιότητα του Δήμου Γεροσκήπου φροντίζει  να διατηρεί   τον δρόμο αλλά και γενικότερα την περιοχή καθαρή .
 
Ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου ανέφερε πως μετά την Κολώνη και προς την επόμενη κοινότητα υπάρχουν πολλές ακαθαρσίες δεξιά και προς αριστερά του δρόμου με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν.
 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι ο δρόμος από τον οποίο διέρχονται καθημερινώς χιλιάδες αυτοκίνητα και δη τουρίστες που αναχωρούν από την Πάφο αφού είναι ο δρόμος που συνδέει το αεροδρόμιο Πάφου με την Επαρχία θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, κατέληξε.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)  

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:58

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
ΑΠΟΕΛ : Η παρακάμερα με ΑΕΛ
12:39
Έφυγε από τη ζωή ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος Πολύβιος Νικολάου
12:20
Διορίστηκε επίσημα στη θέση του προέδου του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας ο Σταύρος Μιχαήλ
12:19
ΑΠΟΛΛΩΝ : "Θεωρούμε ότι η ομάδα μας τυγχάνει εχθρικής αντιμετώπισης"
12:12
Κ. Μητσοτάκης: «Ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές»
12:03
Μένει Κύπρο ο Ρομπέρζ, χειρουργήθηκε στο χέρι
11:56
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 4/10/2022
11:50
Ρωσία: Και η 'Ανω Βουλή επικύρωσε την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών
11:43
Έτοιμη η Γερμανία να συζητήσει μέτρα για περιορισμό των τιμών φυσικού αερίου
11:39
Μ. Παπαμιλτιάδη: Καμία αναφορά στον ΚΟΑ για πλαστές κάρτες φιλάθλων. Εντατικοποίηση των ελέγχων στα γήπεδα μετά τα νέα επεισόδια στο ΓΣΠ.
11:08
Αυτοκίνητο που ανήκει σε ομογενή παραδόθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα
11:05
Συνεδρία ΔΣ ΕΚΤ στην Κύπρο: Πρεμιέρα συζήτησης για «ποσοτική σύσφιξη»
10:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand