Πονοκέφαλος οι ακαθαρσίες στον παλιό δρόμου αεροδρομίου Πάφου

Προβληματισμός επικρατεί στις αρμόδιες αρχές η κατάσταση που επικρατεί στον  παλιό δρόμος  που συνδέει το αεροδρόμιο Πάφου με την Πάφο, παρά το ύψος των κοινοτήτων  Κολώνης και Αχέλειας και από τον οποίο διέρχονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο  , λόγω των ακαθαρσιών που δεσπόζουν στην περιοχή.


 
Ανάμεσα σ’ αυτές , παλιά λάστιχα , παλιά αντικείμενα , άγρια βλάστηση, ακόμη και ψώφια ζώα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Τμήμα Δημοσίων Έργων στην Πάφο , το Τμήμα Δημοσίων Έργων  έχει ετήσια προσφορά για καθάρισμα και κόψιμο χόρτων ανά την Επαρχία  μία με δύο φορές τον χρόνο σε κάθε οδικό δίκτυο.
 
Το Τμήμα Δημοσίων Έργων σημειώνει πως οι κοινοτάρχες σύμφωνα με τον Περί Οδών και Οικοδομών Νόμο  έχουν υποχρέωση να διατηρούν καθαρές τις κοινότητες τους, άρα οι πρόεδροι των κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής έχουν ευθύνη για τον καθαρισμό των δρόμων τους .  
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως πρόκειται για τον παλιό υπεραστικό δρόμο Πάφου- Λεμεσού ο οποίος εμπίμπτει στην αρμοδιότητα του Τμήματος  Δημοσίων Έργων.
 
 
Σ΄ότι αφορά την καταγγελία ότι υπάρχουν ψόφια ζώα έγινε διερεύνηση με την τοπική αρχή δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε , υπήρχαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία επιλήφθηκε άμεσα ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αχέλειας, σημείωσε η Έπαρχος Πάφου.
 
Παράλληλα, είπε η κ. Λάμπρου και ο Δήμος Γεροσκήπου έχει ευθύνη για το Τμήμα που εμπίμπτει στην ενορία Κολώνης.

 
Ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στο  δρόμο Κολώνης προς Αχέλεια έχει παρατηρηθεί κάποια οχληρία δεξιά και αριστερά του δρόμου  που αφορά ακαθαρσίες από διερχόμενα αυτοκίνητα.
 
Ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να επιληφθούν του προβλήματος , σημειώνοντας πως ο Δ. Γεροσκήπου μέχρι τα όρια της κοινότητας της Κολώνης που είναι και αρμοδιότητα του Δήμου Γεροσκήπου φροντίζει  να διατηρεί   τον δρόμο αλλά και γενικότερα την περιοχή καθαρή .
 
Ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου ανέφερε πως μετά την Κολώνη και προς την επόμενη κοινότητα υπάρχουν πολλές ακαθαρσίες δεξιά και προς αριστερά του δρόμου με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν.
 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι ο δρόμος από τον οποίο διέρχονται καθημερινώς χιλιάδες αυτοκίνητα και δη τουρίστες που αναχωρούν από την Πάφο αφού είναι ο δρόμος που συνδέει το αεροδρόμιο Πάφου με την Επαρχία θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, κατέληξε.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)  

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:58

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.