Πονοκέφαλος οι ακαθαρσίες στον παλιό δρόμου αεροδρομίου Πάφου

Προβληματισμός επικρατεί στις αρμόδιες αρχές η κατάσταση που επικρατεί στον  παλιό δρόμος  που συνδέει το αεροδρόμιο Πάφου με την Πάφο, παρά το ύψος των κοινοτήτων  Κολώνης και Αχέλειας και από τον οποίο διέρχονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο  , λόγω των ακαθαρσιών που δεσπόζουν στην περιοχή.


 
Ανάμεσα σ’ αυτές , παλιά λάστιχα , παλιά αντικείμενα , άγρια βλάστηση, ακόμη και ψώφια ζώα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Τμήμα Δημοσίων Έργων στην Πάφο , το Τμήμα Δημοσίων Έργων  έχει ετήσια προσφορά για καθάρισμα και κόψιμο χόρτων ανά την Επαρχία  μία με δύο φορές τον χρόνο σε κάθε οδικό δίκτυο.
 
Το Τμήμα Δημοσίων Έργων σημειώνει πως οι κοινοτάρχες σύμφωνα με τον Περί Οδών και Οικοδομών Νόμο  έχουν υποχρέωση να διατηρούν καθαρές τις κοινότητες τους, άρα οι πρόεδροι των κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής έχουν ευθύνη για τον καθαρισμό των δρόμων τους .  
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως πρόκειται για τον παλιό υπεραστικό δρόμο Πάφου- Λεμεσού ο οποίος εμπίμπτει στην αρμοδιότητα του Τμήματος  Δημοσίων Έργων.
 
 
Σ΄ότι αφορά την καταγγελία ότι υπάρχουν ψόφια ζώα έγινε διερεύνηση με την τοπική αρχή δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε , υπήρχαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία επιλήφθηκε άμεσα ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αχέλειας, σημείωσε η Έπαρχος Πάφου.
 
Παράλληλα, είπε η κ. Λάμπρου και ο Δήμος Γεροσκήπου έχει ευθύνη για το Τμήμα που εμπίμπτει στην ενορία Κολώνης.

 
Ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στο  δρόμο Κολώνης προς Αχέλεια έχει παρατηρηθεί κάποια οχληρία δεξιά και αριστερά του δρόμου  που αφορά ακαθαρσίες από διερχόμενα αυτοκίνητα.
 
Ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να επιληφθούν του προβλήματος , σημειώνοντας πως ο Δ. Γεροσκήπου μέχρι τα όρια της κοινότητας της Κολώνης που είναι και αρμοδιότητα του Δήμου Γεροσκήπου φροντίζει  να διατηρεί   τον δρόμο αλλά και γενικότερα την περιοχή καθαρή .
 
Ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου ανέφερε πως μετά την Κολώνη και προς την επόμενη κοινότητα υπάρχουν πολλές ακαθαρσίες δεξιά και προς αριστερά του δρόμου με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν.
 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι ο δρόμος από τον οποίο διέρχονται καθημερινώς χιλιάδες αυτοκίνητα και δη τουρίστες που αναχωρούν από την Πάφο αφού είναι ο δρόμος που συνδέει το αεροδρόμιο Πάφου με την Επαρχία θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, κατέληξε.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)  

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:58

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιανουαρίου
Μοιρασιά στο ΓΣΠ (βίντεο)
18:26
Αχυρώνας - Ολυμπιάς 0-1, Ομόνοια Αραδίππου - Ξυλοτύμπου 1-2, Ομόνοια 29Μ - Καρμιώτισσα 1-1
18:22
Πρόωρες λεγόμενες βουλευτικές εκλογές -Έκλεισαν οι κάλπες
18:00
Μπουρκίνα Φάσο: Νέες ταραχές – Διαδηλωτές πυρπόλησαν το κτήριο του κυβερνώντος κόμματος
17:21
Διακοπή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιοχές λόγω των σφοδρών ανέμων
17:05
Διαφωνούμε με τις αυξήσεις στο λιμάνι Λεμεσού, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών
16:40
Απάτη με τεστ κορoνοϊού και πάσο εμβολιασμένου στην Ιταλία
16:12
Πρόκληση σε βάρος της κοινωνίας οι αυξήσεις που επέβαλαν οι τράπεζες, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
15:40
Στα €642,4 εκ., αυξημένες κατά €25,6 εκ. οι εισπράξεις από φόρο εισοδήματος για το 2020 σε σχέση με 2019
15:18
Διάταγμα τετραήμερης κράτησης εναντίον 28χρονου για απόσπαση 39.700 ευρώ
15:00
Καμερούν: Μεγάλη πυρκαγιά σε κλαμπ-Πληροφορίες για 16 νεκρούς
14:42
«Πόλεμος» ανακοινώσεων Δύσης-Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα
14:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand