Οστεοπόρωση 1 στις 3 γυναίκες άνω των 65

Μια στις τρεις γυναίκες άνω των 65 πάσχουν από οστεοπόρωση, δήλωσε ο Δρ. Σταύρος Σταύρου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που διοργάνωσε σήμερα η εταιρία Karpasia Health Products, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εμμηνόπαυσης


 
Όπως είπε ο κ. Σταύρου, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το 93% των γυναικών που έχουν οστεοπόρωση δεν το γνωρίζουν, ενώ σημείωσε ότι η οστεοπόρωση δεν προτιμά μόνο τις γυναίκες, αφού υπολογίζεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών υποφέρει από αυτήν.

Σύμφωνα με τον Δρ Σταύρου, το 80% των ατόμων που έχουν οστεοπόρωση είναι γυναίκες, για να προσθέσει πως η έλλειψη οιστρογόνων είναι αιτία οστεοπόρωσης.

«Οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση ή τους έχουν αφαιρεθεί οι ωοθήκες, έχουν αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση. Το ίδιο ισχύει και για γυναίκες των οποίων οι  ωοθήκες έχουν καταστραφεί από ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία ή γυναίκες που παρουσιάζουν παρατεταμένα διαταραχές στην περίοδο, όπως μαραθωνοδρόμοι, αθλήτριες ολυμπιακής γυμναστικής και μπαλέτου. Και η ανορεξία όμως οδηγεί σε ελάττωση των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα το αυξημένο ποσοστό οστεοπόρωσης», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο Δρ. Σταύρου η πιο ακριβής και ολοκληρωμένη μέθοδος για μέτρηση της οστικής πυκνότητας είναι αυτή της διπλής φωτονιακής απορρόφησης (DEXA) κατά την οποία με τη χρήση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή γίνεται υπολογισμός της οστικής πυκνότητας.
 
Μιλώντας  στη συνέντευξη Τύπου η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Karpasia Health Products Ltd, Άννα Γιάλλουρου, είπε ότι μια από τις καλύτερες μεθόδους αντιμετώπισης των ορμονικών διαταραχών, σύμφωνα με επιστήμονες, είναι χρήση φυτικών σκευασμάτων τα οποία στοχεύουν ειδικά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα και την αναστάτωση που προκαλεί στο γυναικείο οργανισμό η εμμηνόπαυση.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΜΜ)

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:58

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιανουαρίου
Βρετανία: Ο Ντόμινικ Κάμινγκς θα καταθέσει για τις καταγγελίες του για παραβιάσεις του lockdown
20:44
Ερντογάν: Ενδέχεται επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου στην Τουρκία
20:10
ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται αναμνηστική δόση
20:07
Τρεις θάνατοι και 2,200 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη
20:01
Ο Λαβρόφ ζήτησε από τον Μπλίνκεν να μην αναπαράγει τις εικασίες περί «ρωσικής επιθετικότητας» στην Ουκρανία
19:10
Ο Μπλίνκεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λαβρόφ, τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία
19:08
Έκκληση Σολτς-Στόλτενμπεργκ στη Μόσχα για αποκλιμάκωση και επιστροφή στον διάλογο
19:00
Επιβεβαιώνεται η πτωτική τροχιά κρουσμάτων Covid στο ΗΒ παρά τα σχεδόν 100.000 περιστατικά
18:30
Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές
17:35
Εφαρμόζεται από την προσεχή Δευτέρα το μέτρο του test to stay στα σχολεία
17:26
Άρση περιορισμών στη Σκωτία λόγω «καθοδικής τάσης» του κορωνοϊού
17:22
Η πρόοδος των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και η δημιουργία Αρχής Πάταξης της Διαφθοράς, συζητήθηκαν στο Προεδρικό
16:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand