Πρεμιέρα με υποσχέσεις

Πρεμιέρα με υποσχέσεις στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας.

Οι τέσσερεις αγώνες που έγιναν στην πρεμιέρα ήταν ενδιαφέροντες και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα. Τις πρώτες νίκες εξασφάλισαν το ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια, ο Παφιακός και η Ανόρθωση. Αναλυτικά:

Νίκη με ανατροπή

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ» ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ –ΟΜΟΝΟΙΑ  1-3 Σετ: 1o 25-19 (1-0), 2ο 19-25(1-1), 3ο 23-25 (1-2), 4ο 22-25 )
Με νίκη άρχισε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου η Ομόνοια, αφού με ανατροπή κέρδισε την πολύ ανταγωνιστική Νέα Σαλαμίνα στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» με 1-3 σετ. Οι δυο ομάδες πρόσφεραν ωραίο θέαμα δικαιώνοντας όσους πίστευαν ότι θα ήταν ντέρμπι ο αγώνας.

Με τον «αέρα» της γηπεδούχου μπήκε με ενθουσιασμό η Νέα Σαλαμίνα και κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στο πρώτο σετ κερδίζοντας με 25-19 αφού σταμάτησε το μεγάλο όπλο της Ομόνοιας τον Γάλλο Μορί Σιντιμπέ.

Η Ομόνοια απάντησε στην κυριολεξία με τον ίδιο τρόπο, αφού πήρε τα ηνία από την αρχή και αφού ξέφυγε με 13-21 πήρε το σετ με 16-25 και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο η Νέα Σαλαμίνα είχε από την αρχή το προβάδισμα αλλά η Ομόνοια κατάφερε να ισοφαρίσει σε 20-20. Η συνέχεια ήταν συναρπαστική με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στη πρωτοπορία στο σκορ. Η Ομόνοια κατάφερε να επικρατήσει με 23-25 και να προηγηθεί στο σκορ με 1-2 σετ.
Στο τέταρτο σετ η Ομόνοια ανέβασε την απόδοσή της έχοντας συνεχώς το προβάδισμα, η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε ισοφαρίζοντας το σκορ σε 18-18 αλλά η Ομόνοια πιο αποτελεσματική επικράτησε με 25-22 και πήρε την νίκη με 1-3 σετ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Κασαμπαλής, Βανέγκας, Ζηκάκης, Γεωργίου, Κορνιένκο, Παφίτης – Λίμπερο: Kοπανάροφ – Αλλαγές: A. Xρυσοστόμου, Σιαπάνης – Λίμπερο: Βαρνάβα.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Γ. ΚΑΛΜΑΖΙΔΗΣ): Αχ. Πετρακκίδης, Σωτ. Πετρακκίδης, Γκούζμαν, Σιντιμπέ,  Αλεξίου, Μπάγκρεϊ, – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Αδάμου, Προδρόμου, Αυγ. Σαββίδης.

Σπουδαία «απόδραση»

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ:     ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ – ΠΑΦΙΑΚΟΣ 1-3  Σετ: 1ο 25-23 (1-0) 2ο 20-25(1-1) 3ο 21-25 (1-2), 4ο 21-25 (1-3)

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Παφιακός μέσα στη Δερύνεια με 1-3 σετ. Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη, άνκαι έπαιζε με δυο ξένους κέρδισε την πολύ καλή Αναγέννηση μέσα στο γήπεδό της με ανατροπή.

Nτέρμπι ήταν ο αγώνας στη Δερύνεια στα δυο πρώτα σετ με την Αναγέννηση να κερδίζει το πρώτο σετ με 25-23 και τον Παφιακό να απαντά ισοφαρίζοντας σε 1-1, κερδίζοντας με 20-25.

Ψυχολογικά ανεβασμένος ο Παφιακός στο τρίτο σετ κατάφερε να το πάρει με 21-25 και να προηγηθεί με 1-2 σετ. Το τέταρτο σετ ήταν πανομοιότυπο με όλα τα προηγούμενα αφού οι δυο ομάδες πάλεψαν με πείσμα για να το κερδίσουν.  Τελικά, οι Παφίτες έδειξαν πιο αποτελεσματικοί και κέρδισαν με 21-25 κερδίζοντας και τον αγώνα με 1-3 σετ.


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ(Μ.ΠΑΜΠΑΚΑΣ):
 Χριστοφή, Νόσοφ, Καραγιάννης, Ροντόλφο, Γκρόενβελντ, K. Παπαϊωάννου – Λίμπερο: Χρ. Παπαϊωάννου. – Αλλαγές Ττόφιας, Τοφής.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ: (K.ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ): Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος, Ασπιώτης, Ευσταθίου, Τοντόροβιτς,Οικονομίδης – Λίμπερο: Αντωνίου.

«Γαλαζοκίτρινο ποδαρικό»

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ 3-0  Σετ : 1o 25-11 (1-0)  2ο 25-11 (2-0) , 3ο 25-22 (3-0)
Με το δεξί και κρατώντας την έδρα μπήκε στο πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ που κέρδισε την Pokka ΑΕ Καραβά με 3-0 στο «Λευκόθεο». Τα δυο πρώτα σετ οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν πολύ καλοί, αλλά στο τρίτο οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πλήρως ανταγωνιστικοί και ο αγώνας πήρε άλλη τροπή με το ΑΠΟΕΛ όμως να κερδίζει.

Πολύ καλά μπήκε στην πρεμιέρα το ΑΠΟΕΛ. Στο πρώτο σετ η ομάδα του Γ. Μέσκα έλεγξε πλήρως τον αγώνα και κατόρθωσε να κερδίσει πολύ εύκολα 25-11. Η Pokka ΑΕ Καραβά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα.

Στο δεύτερο σετ δεν άλλαξε κάτι με το ΑΠΟΕΛ να κυριαρχεί και να ξεφεύγει 13-02 κερδίζοντας τελικά με 25-11 αφού η προσφυγική προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία στάδια του σετ. Το ΑΠΟΕΛ στηρίχθηκε στο μπλοκ που δέσποζαν οι Λούνα και Γ. Χρυσοστόμου.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Λέτσιεφ ήταν πολύ καλή και με κορυφαίο τον Ράμα  προσπάθησε να μείνει στο παιχνίδι. Διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα (01-03, 09-12, 16-17), αλλά το ΑΠΟΕΛ τελικά κατόρθωσε να πάρει το σετ με 25-22 και το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

ΑΠΟΕΛ(Γ. ΜΕΣΚΑΣ): Χατζηπαύλου, Χαλλουμής, Βερίσσιμο, Γ. Χρυσοστόμου, Λούνα,Πούλκο – Λίμπερο: Παντελή. – Αλλαγές: Χομαγιούν, Π. Χρυσοστόμου.

POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ (ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Μοράλες, Χατζηφιλίππου, Παναγιωτίδης, Ντουγκριαρένκο, Ράμα, Θεοδούλου -Λίμπερο: Aχιλλέως. – Αλλαγές: Χατζηβασίλης, Καρακατσάνης.

Κέρδισε με υπερπροσπάθεια

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ 3-1 Σετ: 1o 25-20 (1-0), 2ο 29-27 (2-0), 3ο 16-25 (1-2), 4ο 25-20 (3-1)

Η Ανόρθωση κέρδισε στην πρεμιέρα την πολύ ανταγωνιστική Ολυμπιάς Φρενάρους με 3-1 σετ στο «Θεμιστόκλειο» και άρχισε νικηφόρα τη σεζόν. Οι νεοφώτιστοι έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και ομάδα που θα κάνει ζημιές εάν δεν προσεχθεί.

Πολύ ενδιαφέρον εξελίχθηκε το πρώτο σετ αφού οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα. Τελικά, η Ανόρθωση κατόρθωσε να πάρει αυτό  που χρειαζόταν κερδίζοντας με 25-20 και προηγήθηκε με 1-0 σετ. Η ομάδα του Φρενάρους έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Φοβερό ντέρμπι έγινε στο δεύτερο σετ με τις δυο ομάδες να ξεδιπλώνουν στο «τάραφλεξ» του Θεμιστοκλείου τις αρετές τους με την Ανόρθωση τελικά να  κερδίζει στην ρουλέτα των έξτρα πόντων με 29-27.

Εντυπωσιακοί, οι νεοφώτιστοι στο τρίτο σετ έλεγξαν πλήρως τον αγώνα και κέρδισαν άνετα με 16-25 και μείωσαν σε 1-2, αφού η Ανόρθωση υστέρησε.

Στο τέταρτο σετ η Ανόρθωση επανήλθε και κατάφερε να κερδίσει με 25-20 και να καθαρίσει τον αγώνα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Σόρενσεν,Κολάς, Στρουγκάρεβιτς, Παλχαρίνι,Κνέζεβιτς,Ματσέϊ,  -Λίμπερο: Xατζηδαμιανού. – Αλλαγές: Γκράμερσφορντ.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ (Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Αντωνίου, Στέκας, Γιανούζοβιτς, Τέρετσουκ, Φιλίπας, Πέτρου – Λίμπερο: Πρωτοπαπάς. – Αλλαγές: M. Aδάμου.

Στη βαθμολογία προηγούνται με 3 βαθμούς οι: AΠΟΕΛ,Ομόνοια, Παφιακός και Ανόρθωση. Χωρίς βαθμό είναι οι:Oλυμπιάς Φρενάρους, Αναγέννηση Δ., Νέα Σαλαμίνα και Pokka ΑΕ Καραβά.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:02

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.