Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού Ενάντια στη ξενοφοβία και το ρατσισμό

Στο πλαίσιο του έργου «Μαζί! Ανοιχτή Κοινωνία!» που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, ο δήμος Πάφου οργάνωσε σήμερα  Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού Ενάντια στη ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικής μέριμνας του δήμου Πάφου  Χαράλαμπος Παζαρος δήλωσε ότι το φεστιβάλ στοχεύει να φέρει πιο κοντά διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς και να βοηθήσει στην ένταξη στην Κυπριακή κοινωνία υπηκόων τρίτων χωρών. Ο κ. Παζαρος κάλεσε ταυτόχρονα και τους μετανάστες να αντιληφθούν ότι δεν έχουν μόνο ωφελήματα αλλά και ευθύνες και υποχρεώσεις . Η σημερινή εκδήλωση, κατέληξε, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό και την μισαλλοδοξία.

Την εκδήλωση στήριξε το δημοτικό συμβούλιο νεολαίας του δήμου Πάφου, ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς και το Round table Pafos. Ο πρόεδρος του τοπικού ομίλου Μιχάλης Μιχαηλίδης δήλωσε ότι στα πλαίσια του προγράμματος για την προσβάσιμη πόλη για άτομα με αναπηρίες επικροτούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πορεία ενάντια στη ξενοφοβία και το ρατσισμό από το τέρμα του πεζόδρομου της  Μακαρίου στην οποία συμμετείχαν παιδιά από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία και κατέληξε στην πλατεία Κέννεντυ όπου παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με χορευτικά συγκροτήματα από την  Γεωργία , την Ρωσία, την Σρι Λάνκα, την Βουλγαρία, την Αρμενία και την Κύπρο.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου , ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Η Ομάδα των G7 θα δεσμευτεί για τη διάθεση έως 5 δισεκ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής ανασφάλειας
14:30
Slavov στο ΑΠΟΕΛ, ως Chief Football Scouter
14:27
Από την Ανόρθωση στο Βόλο ο Ντέλετιτς
14:20
ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε η σπουδαία μετεγγραφή Γκατσίνοβιτς!!
14:11
Πυροδότησε τη "βόμβα" Αντρέ Γκρέι ο 'Αρης Θεσσαλονίκης
14:02
Επιδείνωση παρουσίασε το Οικονομικό Κλίμα τον Ιούνιο
13:58
'Εβαλε τη φανέλα με το φοίνικα ο Εμπραλίτζε (φώτος)
13:46
Στο 0% παραμένει το αντικυκλικό κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας, ανακοίνωσε η ΚΤΚ
13:44
Οι Ουκρανοί οχυρώνονται στο Λισιχάνσκ, σημειώνει το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας
13:39
Αποφάσεις οργανωτικής σύσκεψης για το Super Cup 2022
13:23
Προσφυγή κατά της αναγνώρισης του όρου "Turkaegean" ετοιμάζει η Ελλάδα
13:20
Ομόνοια : Ορίστηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου
13:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand