ΠτΔ: Η συνεργασία με την Ελλάδα δημιουργεί προυποθέσεις διαπραγμάτευσης από θέση ισχύος

Το μήνυμα ότι μόνο με ειρηνικό διάλογο μπορούμε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά που είναι η επανένωση της Κύπρου και η απαλλαγή από εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και εξαρτήσεις από κατοχικό στρατό έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας μετά το τέλος της καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία με αφορμή την πεντηκοστή έβδομη επέτειο ανακήρυξης και εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η συνεργασία με την Ελλάδα δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να είμαστε σε θέση να διαπραγματευόμαστε απο θέση ισχύος και να αποτρέψουμε επιθετικές ενέργειες.
Απευθυνόμενος στους τουρκοκύπριους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι αυτή η Δημοκρατία, αυτή η πατρίδα χωρίς όλους αρκεί να αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει αλληλοσεβασμός και μεχρι που φθάνουν τα όρια των δικαιωμάτων του καθενός.
Ο πρόεδρος χαρακτήρισε εντυπωσιακή τη σημερινή παρέλαση εξαίροντας τον επαγγελματισμό της Εθνική Φρουράς. Τόνισε ότι η άμυνα της Κύπρου αναδιοργανώνεται και ενισχύεται με νεα οπλικά συστήματα, επισημαίνοντας ότι η μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν μείωσε το αξιώμαχο της δύναμης.
Τιμούμε τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης την ημέρα της Ανεξαρτησίας με δείγματα γραφής εκσυχγρονισμού των ενόπλων δυνάμεων ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να μπορεί να ανταποκριθεί στις ευρωπαικές της υποχρεώσεις όσο και στις  αποτρεπτικές και αμυντικές της ανάγκες.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει το προσχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών επισημαίνοντας ότι
κάποια πρώτα σχόλια θα γίνουν αύριο.

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος

Πηγή: Μετάδοση

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:27

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιανουαρίου
Επιβεβαιώνεται η πτωτική τροχιά κρουσμάτων Covid στο ΗΒ παρά τα σχεδόν 100.000 περιστατικά
18:30
Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές
17:35
Εφαρμόζεται από την προσεχή Δευτέρα το μέτρο του test to stay στα σχολεία
17:26
Άρση περιορισμών στη Σκωτία λόγω «καθοδικής τάσης» του κορωνοϊού
17:22
Η πρόοδος των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και η δημιουργία Αρχής Πάταξης της Διαφθοράς, συζητήθηκαν στο Προεδρικό
16:55
Europol: Eξάρθρωση του δικτύου VPNLab.net, το οποίο εκμεταλλεύονταν χάκερ
16:48
Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα συζήτησε ο ΥΠΕΞ με ξένους Πρέσβεις
16:38
Στον 2ο γύρο του Australian Open ο Τσιτσιπάς
16:03
Διαψεύδει «κατηγορηματικά» ο Τζόνσον ότι είχε προειδοποιηθεί για το κορωνο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ
15:55
Την ελπίδα ότι το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα καταγράφει όσα έχουν παραληφθεί από την έκθεση του γγ, εξέφρασε ο ΠτΔ
15:50
ΑΚΕΛ για East Med: Ο ΠτΔ να απαντήσει πρώτα στον Υπ. Εξωτερικών, ύστερα απαντά και στο ΑΚΕΛ
15:40
Ερντογάν: Συζητούνται οι όροι για αγωγό από Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας
15:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand