Διάταγμα Τραμπ - δεν λέει να κοπάσει η «θύελλα»

Στα ομοσπονδιακά δικαστήρια με αίτημα την ανάκληση του διατάγματος Τραμπ, με το οποίο απαγορεύεται προσωρινά η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες σε υπηκόους μουσουλμανικών χωρών, προσφεύγει η πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Ο γενικός εισαγγελέας, Μπομπ Φέργκιουσον, δήλωσε ότι θα ζητήσει από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιατλ να εκδώσει προσωρινά μέτρα.
Ανέφερε, ακόμα, ότι στόχος της προσφυγής είναι να ακυρωθεί η εκτελεστική εντολή του Ντόναλτ Τραμπ σε πανεθνικό επίπεδο.
Η κίνηση Τραμπ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και διεθνώς.

ΥΠΕΞ Γαλλίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αποσύρουν τα "επικίνδυνα" νέα
μέτρα για τη μετανάστευση δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.
Πρόκειται, είπε, για μιά πολιτική που βασίζεται στην προκατάληψη η οποία δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με τη μάχη ενάντια στη τρομοκρατία.
Χαρακτηρίζοντας το μέτρο απαράδεκτο και τιμωρητικό, ο κύριος Ερό, επισήμανε ότι η κοινή λογική επιτάσσει την ακύρωσή του.

Πρωθυπουργός Βρετανίας

Την ίδια ώρα, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέϊ επανέλαβε ότι το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον είναι στενοί σύμμαχοι και δεν αποσύρει την πρόσκληση που απηύθυνε προς τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η χώρα μου, είπε, υιοθετεί μιά διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με το ζήτημα των περιορισμών στις μετακινήσεις
μεταναστών και προσφύγων, ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στενός σύμμαχος και η πρόσκληση για μια επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κράτους ισχύει.
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες στη Βρετανία εξέφρασαν πάντως την αντίθεσή τους στο διάταγμα Τραμπ με μαζικές διαδηλώσεις στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις.
Στο Λονδίνο, οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα, όπως "Όχι στο Ρατσισμό, όχι στον Τραμπ" και "Ντροπή στη ΜέΪ" πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξε στην Ντάουνινγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία.
Ιδιαίτερα μαζικές ήταν επίσης οι διαδηλώσεις στο Μάντσεστερ και στο Εδιμβούργο.
Παράλληλα, πέραν του ενός εκατομμυρίου Βρετανοί συνυπέγραψαν, μέσω διαδικτύου, αίτημα για ακύρωση της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου.

Υπάτη Αρμοστεία ΟΗΕ

Έντονη ανησυχία για την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
Επισήμανε παράλληλα την ανάγκη το αμερικανικό πρόγραμμα υποδοχής να τεθεί ξανά σε εφαρμογή το συντομότερο.
Η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι μόνο αυτή την εβδομάδα, οκτακόσιοι άνθρωποι που επρόκειτο να μετεγκατασταθούν στη χώρα  ενημερώθηκαν ότι τους απαγορεύθηκε η είσοδος ενώ 20 χιλιάδες πρόσφυγες που διαβιούν σε επισφαλείς συνθήκες, θα παραμείνουν μετέωροι για 120 μέρες, διάστημα το οποίο καλύπτει το διάταγμα Τραμπ.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού, Ρολάνδος Σκέττος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:37

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΥΝΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (14)
21:42
ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ (13)
21:39
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ (12)
21:36
ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (11)
21:34
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ (10)
21:33
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (9)
21:31
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ (8)
21:30
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΘΥΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (7)
21:29
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (6)
21:27
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (5)
21:26
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ; (4)
21:25
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (3)
21:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.