Υπ. Μεταφορών: Τα προβλήματα στο λιμάνι Λεμεσού θα επιλυθούν

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία σήμερα για τους μεταφορείς εμπορευματοκιβωτίων, την πρώτη μέρα λειτουργίας του λιμανιού της Λεμεσού από τους νέους διαχειριστές, με καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση και πολύπλοκες, κατά τους ίδιους,  διαδικασίες. Είναι η πρώτη μέρα και τα προβλήματα θα επιλυθούν, διαμηνύει ο Υπουργός Μεταφορών, ο οποίος το απόγευμα επισκέφθηκε το λιμάνι.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν οι μεταφορείς, πολλοί από αυτούς ανέμεναν από τις 6 και 7 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, χωρίς να εξυπηρετηθούν, αφού μόνο μια από τις τέσσερις γερανογέφυρες λειτουργούσε, ενώ κάποιοι άλλοι έχασαν τη σειρά τους, καθώς δεν γνώριζαν στοιχεία που απαιτούσαν τα νέα έντυπα που η διαχειρίστρια εταιρεία, Eurogate Container Terminal Limassol Ltd, τους είχε προμηθεύσει.

"Υπάρχει πρόβλημα και στην είσοδο να μπούμε μέσα με τα έντυπα που θέλουν να συμπληρώσουμε, πρέπει να έχουμε και μια γραμματέα μαζί μας για να μας τα συμπληρώνει ", ανέφερε χαρακτηριστικά στα ΜΜΕ ένας εκ των οδηγών, ενώ δεύτερος υποστήριξε πως τα νέα έντυπα ζητούν στοιχεία για τα οποία οι ίδιοι δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να γνωρίζουν.

Βόρεια του λιμανιού συγκεντρώθηκαν περί τα 200 φορτηγά, που ανέμεναν τη σειρά τους για να εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κληθεί η τροχαία για να διοχετεύσει την τροχαία κίνηση σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, επισκέφθηκε το απόγευμα τα γραφεία της Αρχής Λιμένων όπου έτυχε ενημέρωσης, ενώ ακολούθως μετέβη στα γραφεία των αναδόχων και έδωσε διαβεβαιώσεις πως το λιμάνι θα εργαστεί μέχρι όλοι να εξυπηρετηθούν.

"Κάποια προβλήματα που παρουσιάζονται είμαι σίγουρος ότι θα επιλυθούν, κάποια θέματα με τη διακίνηση των φορτηγών ήδη βρίσκονται στη διαδικασία επίλυσης", σημείωσε ο κ.Δημητριάδης, ο οποίος υπέδειξε πως είναι οι πρώτες μέρες ανάληψης της διαχείρισης του λιμανιού από  τους αναδόχους και "θα πρέπει να δημιουργηθούν τα μητρώα με τους οδηγούς, ώστε να είναι και πιο εύκολη η διέλευση".

Τα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν θα επιλυθούν, συνέχισε, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο θα εξυπηρετηθούν όλοι οι μεταφορείς, δήλωσε πως, από την πληροφόρηση που έτυχε "θα συνεχίσουν 24ωρη εξυπηρέτηση μέχρι να εξυπηρετηθεί όλος ο κόσμος".

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τα λιμενικά δεδομένα της χώρας μας, επανέλαβε πως θα πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα και πως προχωρούμε μπροστά, ενώ πρόσθεσε "κερδίσαμε το μεγάλο στοίχημα, αυτό της ομαλής μετάβασης των εργασιών, παρά τις διάφορες Κασσάνδρες που ακούγονταν τις τελευταίες μέρες".

Κληθείς εξάλλου από το ΚΥΠΕ να τοποθετηθεί επί της σημερινής κατάστασης στην εξυπηρέτηση των εμπορευματοκιβωτίων, ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων, Λευτέρης Κουζαπάς, είπε πως ο Σύνδεσμος προειδοποιούσε πως θα παρουσιάζονταν προβλήματα και τόνισε πως θα πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή τις πρώτες μέρες λειτουργίας του λιμανιού από τους νέους διαχειριστές.

Νωρίτερα σήμερα, η DP World Limassol, που ανέλαβε τη διαχείριση του γενικού εμπορίου και την επιβατική κίνηση, στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού, υποδέχθηκε δημοσιογραφικά συνεργεία και όπως δήλωσε ο Διευθυντής Ασφάλειας της εταιρείας, Νίκος Καμακιώτης,  δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα λειτουργικά προβλήματα.

"Σήμερα ελλιμενίστηκαν τρία πλοία χωρίς κανένα πρόβλημα και έχουμε εργασίες εκφόρτωσης σιδηροδοκών, σιτηρών και μεταλλικών αντικειμένων", είπε, προσθέτοντας ότι "η προετοιμασία ήταν πολύ καλή και με τη βοήθεια συναδέλφων από τερματικά του γκρουπ από άλλα κράτη".

Η ανάληψη διαχείρισης του τερματικού γενικού φορτίου και επιβατών στο λιμάνι Λεμεσού, είναι πολύ σημαντική στιγμή για το γκρουπ μας, είπε ο κ.Καμακιώτης, τονίζοντας πως "οι βλέψεις μας είναι η άμεση βελτίωση των υποδομών, η άμεση βελτίωση των διαδικασιών και γενικά του συστήματος λειτουργίας της λιμενικής μας εγκατάστασης, ούτως ώστε να εξαντλήσουμε τα όρια βελτίωσης της αποδοτικότητας του λιμανιού".

Υπενθυμίζεται πως, πέραν της Eurogate Container Terminal Limassol Limited (διαχείριση τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων) και την DP World Limassol Limited (διαχείριση του τερματικού σταθμού γενικού εμπορίου και επιβατικού), η  P&O Maritime Cyprus Ltd έχει πλέον την ευθύνη για τις θαλάσσιες υπηρεσίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:37

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.