ΠτΔ: Κατανόησαν τις θέσεις της Λευκωσίας για το Κυπριακό οι αρχηγοί του MED Group στη Λισσαβόνα

Στη στήριξη των αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων των μεσογειακών χωρών μελών της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των χωρών του Med Group στη Λισσαβόνα.

Ευχαρίστησε  θερμά για την κατανόηση που επιδεικνύει η ΕΕ και πιο συγκεκριμένα η σημερινή Σύνοδος για το πρόβλημα της Κύπρου. Είχε την ευκαιρία, τόνισε, να ενημερώσει τους φίλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για την πρόοδο των συνομιλιών, τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  ευχαρίστησε για άλλη μια φορά θερμά για τη στήριξη που επιδεικνύουν έτσι ώστε μέσα από την ανάγκη να υπάρξει πρόοδος να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα ευρωπαϊκό κράτος να αποκαταστήσει την ενότητα του αλλά και να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που επιτρέπει σε όλους τους κατοίκους του Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ζήσουν ειρηνικά μέσα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος ευχαρίστησε  και να συνεχάρη τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας για την άψογη διοργάνωση. Έγινε μια σε βάθος συζητηση των ευρύτερων προβλημάτων αλλά και προκλήσεων που η Ευρώπη αντιμετωπίζει αλλά και γενικότερα τα ευρωπαϊκά κράτη του νότου, είπε.
Για το εύρος των θεμάτων η διακήρυξη της Λισαβόνας ομιλεί από μόνη της, ανέφερε.
Αυτό που συμπερασματικά απαιτείται είναι η υλοποίηση των διακηρύξεων για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ευρώπης, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσθέτοντας πως αν σήμερα αναπτύσσονται λαϊκιστικά κινήματα ή μια ριζοσπαστικοποίηση είναι διότι πολλές φορές παραμένουμε στις διακηρύξεις.
«Η αποφασιστικότητα που εξεδήλωσαν και οι επτά και είμαι βέβαιος και οι 27 στη Μάλτα και εν συνεχεία στη Ρώμη είναι η καλύτερη συνταγή ώστε επιτέλους να αποκτήσουμε ή να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας, να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα που θα πλήττουν την ανεργία, που θα απαντούν στις ανάγκες των νέων, στην ανάγκη ενθάρρυνσης και δημιουργίας συνθηκών για επενδύσεις, στη δημιουργία συνθηκών εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας και γενικότερα μιας Ευρώπης που μας αξίζει και που ήταν το όραμα όλων μας» είπε.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:38

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Σε 33 καταγγελίες πολιτών για παραβίαση μέτρων κατά Covid προχώρησε η Αστυνομία
07:42
Αντάρτες προσκείμενοι στην Τουρκία νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στο Αφρίν της Συρίας
07:34
Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό συζητά ο ΓΓ ΟΗΕ με τους Αναστασιάδη και Τατάρ
07:12
Γερμανία: Το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί πιθανόν σε μακρές και επώδυνες διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας
06:29
26 Σεπτεμβρίου
Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Αλέξανδρο Τσουλόφτα η νίκη του στο Ράλι Κύπρος 2021
21:20
Ερντογάν: Καμία συμφωνία για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αν δεν συμπεριληφθούν όλες τις συνιστώσες
21:18
Γερμανία-εκλογές:Δηλώσεις των υποψηφίων μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου
20:46
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι γερμανικές εκλογές: Ψήφο με ψήφο μάχονται CDU και SPD
20:29
Επείγουσα σύσκεψη στην ΕΕ για τη μετανάστευση από το Αφγανιστάν
20:07
Ένας θάνατος και 78 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:45
Ινδία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Γκούλαμπ
19:18
Συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ στη Νέα Υόρκη θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
18:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand