ΠτΔ: Η επιτυχία μέσω συνένωσης δυνάμεων και συνεργασίας για το κοινό καλό στέλνει ευρύτερα μηνύματα

Την ελπίδα για ευόδωση των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού, προκειμένου όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι του νησιού, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα, να μπορούν να συνυπάρχουν σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας, εξέφρασε  ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του, που ανέγνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, στην τελετή έναρξης του Πάφος 2017, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι ποτέ δεν θα πάψει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης και γι αυτό, πρόσθεσε, δεν παύουμε ποτέ να ελπίζουμε.
Σε μια χρονική περίοδο, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης,  που η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μάστιγα της τρομοκρατίας, τις ένοπλες συρράξεις, το δράμα των μεταναστών  που ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο, το θεματικό πρόγραμμα των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017, στέλνει ελπιδοφόρα μηνύματα, προάγοντας την ειρήνη διαμέσου της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Παρά το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πρόσθεσε,  η Κύπρος έφτασε με επιτυχία στη σημερινή μέρα, χάρη στη συλλογική προσπάθεια, τη συστηματική δουλειά και τη συνεργασία του Οργανισμού Πάφος 2017, με οργανωμένους κοινωνικούς φορείς και ιδιαιτέρως με καλλιτέχνες και δημιουργούς της Κύπρου και του εξωτερικού, με σχολεία, εθελοντές, χορηγούς και άλλους, καθώς και με τη στήριξη της Πολιτείας.
Η επιτυχία, είπε,  μέσω της συνένωσης δυνάμεων και της συνεργασίας για το κοινό καλό στέλνει σε όλους μας ευρύτερα μηνύματα.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Πάφος 2017, ανέφερε, έλαβε μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συνολική χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων, ενώ με τη συνδρομή της Πολιτείας δημιουργήθηκαν ή αναβαθμίστηκαν μια σειρά από πολιτιστικές υποδομές στην περιοχή της Πάφου.
Η τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης,  ανέδειξε με τον πλέον παραστατικό τρόπο την ιστορία, την πολυπολιτισμικότητα και τον σύγχρονο πολιτισμό της  Πάφου, ως αναπόσπαστο μέρος του ευρύτερου ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Σύνταξη : Ρόνα Μιχαηλίδου

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:38

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
94 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Κυριακή, κανένας θάνατος
19:24
Επαφές Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη
18:55
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
18:15
Η Κύπρος «κλείδωσε» το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη των βετεράνων
17:55
Με ήττα αποχαιρέτησε ο ΑΠΟΕΛ το EHF European Cup
17:53
Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αρχίζει τις επαφές και ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
17:38
Ρωσία: Οι κάλπες άρχισαν να κλείνουν στην τελευταία ημέρα των βουλευτικών εκλογών
17:23
Ο νέος Δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ σκοτώθηκε σε τροχαίο
16:08
Εκτός ελέγχου η φωτιά σε περιοχή της Σίμου, κλήθηκε προσωπικό εκτός υπηρεσίας
15:47
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν κάνει έκκληση για περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα
15:45
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 20 Σεπτεμβρίου 2021
15:40
Σύλληψη τριών ατόμων για υπόθεση εικονικών γάμων
14:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand