Έφυγαν από την ζωή οι ηθοποιοί Τζόν Χερτ και η Εμανουέλ Ρίβα

Δύο σπουδαίους ηθοποιούς θρηνεί σήμερα ο πολιτισμός.

Πρόκειται για τον σερ Τζον Χερτ και την Εμανουέλ Ριβά.

Τζον Χέρτ

Ο 77χρονος σερ Τζον Χερτ που έγινε γνωστός για την ερμηνεία του στην ταινία «Άνθρωπος Ελέφαντας» πέθανε από επιπλοκές του καρκίνου στο πάγκρεας όπως ανακοίνωσε νωρίς το πρωί ο ατζέντης του.
Ο βρετανός ηθοποιός Τζον Χερτ διακρίθηκε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας που όμως σημάδεψαν την ιστορία της Έβδομης τέχνης, συχνά σε δεύτερους ρόλους. Τιμήθηκε με τίτλο ευγενείας από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2014.
Η καριέρα του ξεκίνησε το 1978,οπόταν υποδύεται τον Μαξ, έναν βρετανό ηρωινομανή στην κόλαση τον τουρκικών φυλακών στο "Εξπρές του Μεσονυκτίου" του Άλαν Πάρκερ.
Τιμάται με το βραβείο Bafta, το ετήσιο βρετανικό βραβείο κινηματογράφου και τηλεόρασης, και με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου δεύτερου ρόλου, ενώ είναι υποψήφιος στα 'Οσκαρ.
Την επόμενη χρονιά, ο ηθοποιός υποδύεται τον δεύτερο αξιωματικό Κέιν στο "Alien" του Ρίντλεϊ Σκοτ. Η σκηνή όπου ο εξωγήινος τον σκοτώνει έμεινε στα χρονικά του κινηματογράφου.

C3QBPyfWEAA8aVA
Το 1980, έπειτα από μακιγιάζ 12 ωρών, μπαίνει στο ρόλο του "'Ανθρωπου Ελέφαντα" "Elephant Man", στο ασπρόμαυρο αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιντς. Η ερμηνεία του αυτή του χαρίζει μια δεύτερη υποψηφιότητα στα Οσκαρ και το βραβείο Bafta καλύτερου ηθοποιού. Θα λάβει ένα ακόμη βραβείο για το σύνολο της καριέρας του το 2012.

3504
Ο Τζον Χερτ διακρίνεται στον κινηματογράφο κυρίως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το "1984" του Μάικλ Ράντφορντ, το "V for Vendetta" του Τζέιμς ΜακΤιγκ ή το "Snowpiercer" του Μπονγκ Τζουν-χο.
Ωστόσο στην πλούσια καριέρα του με 140 ταινίες.
Ερμήνευσε τον ρόλο του κυρίου Oλιβάντερ στην κινηματογραφική σειρά "Harry Potter" ή τον ημίτρελο δρα Χάρολντ 'Οξλεϊ στο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου.

C3P6aycWEAAHajE
Ο ηθοποιός με τα μελαγχολικό βλέμμα, ήθελε να υποδύεται εκκεντρικά, ανισόρροπα πρόσωπα είτε αυτά ήταν θύματα είτε βασανιστές.
Η βαθιά φωνή του ήταν ο λόγος που συχνά ήταν βασικός αφηγητής κυρίως στο "Dogville" του Λαρς Φον Τρίερ --με τον οποίο συνεργάστηκε τρεις φορές-- ή στο "Άρωμα: Η Ιστορία Ενός Δολοφόνου" (Perfume: The Story of a Murderer) μια διασκευή του μυθιστορήματος του Γερμανού Πάτρικ Ζίσκιντ.

Εμανουέλ Ρίβα

Η γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Ριβά, που πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων στην ταινία «Χιροσίμα αγάπη μου» του γάλλου σκηνοθέτη Αλεν Ρενέ και στην ταινία "Amour" («Αγάπη») του αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, έγινε σήμερα γνωστό από το περιβάλλον της.

C3PoaNkVcAEntxY
Η ηθοποιός πέθανε χθες στο Παρίσι «έπειτα από μακρά ασθένεια», σύμφωνα με το περιβάλλον της, που επιβεβαίωσε έτσι μια πληροφορία της εφημερίδας Le Monde.

Πηγή : ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.