Τάχιστη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης ζήτησε από την Ελλάδα το Eurogroup

Το Eurogroup ζήτησε την τάχιστη ολοκλήρωση της 2η αξιολόγησης για την Ελλάδα, με το κλείσιμο, άμεσα, των ανοιχτών σημείων, και κάλεσε τις ελληνικές αρχές και την τρόικα να επιταχύνουν τη συνεργασία τους προς αυτό το σκοπό.

Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του Eurogroup προς την Ελλάδα, όπως το μετέφερε ο Πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασής του.Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι όλοι αποδέχονται με ικανοποίηση ότι η ελληνική οικονομία επανέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης ταχύτερα από το αναμενόμενο, και ταυτόχρονα υπάρχει σημαντική υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους του 2016. “Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές πρέπει να παραμείνουν δεσμευμένες στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης” είπε.Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η συζήτηση για την Ελλάδα ήταν θετική και αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την επίτευξη συμφωνίας τόσο για τη 2η αξιολόγηση, όσο και για τα μέτρα μετά το πρόγραμμα, αλλά και για τον προσδιορισμό του δημοσιονομικού οδικού χάρτη. Ο Επίτροπος επανέλαβε ότι προετοιμάζεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και σημείωσε ότι είναι “μερικά μόνο σημεία ανοιχτά”.Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η επίσημη ενημέρωση των Υπουργών Οικονομικών από τα μέλη της τρόικα για την πορεία του προγράμματος.O επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ, ενημέρωσε για την εκτέλεση των βραχυπρόθεσμων μέτρων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ότι με αυτά ελαττώνεται ο κίνδυνος των επιτοκίων και βελτιώνεται η βιωσιμότητα του χρέους. Η σωρευτική ελάφρυνση αντιστοιχεί σε 20 μονάδες χρέους ως το 2060 και 5 μονάδες εξυπηρέτησης χρέους ανά έτος για την κυβέρνηση.“Υποβοηθούμε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές εν καιρώ, αλλά η επιτυχία βασίζεται στην πλήρη εφαρμογή του προγράμματος και αυτό φυσικά περιλαμβάνει τη 2η αξιολόγηση”, είπε ο κ. Ρέγκλιγκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:40

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.