Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει βούληση να προχωρήσουμε μπροστά

Tη βούληση όλων των εμπλεκομένων μερών να προχωρήσουν οι συζητήσεις με την Ελλάδα και να εισέλθει και το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών σήμερα στις Βρυξέλλες.

"Μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο, δεν είναι παράξενο ότι συναντηθήκαμε σήμερα. Συναντηθήκαμε και πάλι και μιλήσαμε για την τρέχουσα κατάσταση και την προοπτική να κινηθούμε προς τα μπρος. Γνωρίζετε τα δύσκολα σημεία. Θα τον ακούσουμε και αυτόν και τους θεσμούς στο eurogroup και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Υπάρχει κοινή βούληση και συμφέρον όλων να προοδεύσει η Ελλάδα και η οικονομική της ανάκαμψη. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί ο τρόπος", είπε.Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το πόσο μακρυά είμαστε από την επισφράγιση της συμμετοχής του ΔΝΤ, ο Πρόεδρος του eurogroup είπε ότι "Το ΔΝΤ μας διαβεβαίωσε το Μάιο πως θα είναι μέρος του προγράμματος, όμως οι όροι τους είναι και ήταν πάντα ξεκάθαροι: θέλουν αξιόπιστο δημοσιονομικό μονοπάτι, αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και αξιόπιστη βιωσιμότητα χρέους".Συμπλήρωσε δε ότι "κατά το τρέχον διάστημα συζητάμε το πώς θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, όμως  δεν έχουν γίνει εδώ και καιρό συζητήσεις επί τους εδάφους στην Αθήνα και αυτό πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα."Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβκσις σημείωσε ότι "η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται" εξηγώντας πως το 2016 ήταν "ελαφρώς καλύτερο" από το αναμενόμενο, και  πως η Ελλάδα θα μπορούσε να πιάσει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%.Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για τα δημοσιονομικά μέτρα μετά το πρόγραμμα, ο Αντιπρόεδρος τόνισε ότι "υπάρχει μια απόσταση, η οποία όμως είναι δυνατό να γεφυρωθεί αν και αυτό προϋποθέτει προσπάθειες και από τις δύο πλευρές" και πως μετά το 2018 χρειάζονται επιπλέον συζητήσεις για το ποια θα είναι τα μέτρα ή ο προληπτικός μηχανισμός που διασφαλίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ".Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, σημείωσε πως για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάντα είναι σημαντικότερη η ουσία από τις προθεσμίες, εκφράζοντας την ελπίδα, ωστόσο, ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετά τη σημερινή συνάντηση. Από την πλευρά του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαν Σόιμπλε σημείωσε ότι "ο χρόνος πιέζει και πως δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις της ελληνικής πλευράς".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:40

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.