Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Τουρκές

ΔΗΣΥ

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Τουρκίας Τουγρούλ Τουρκές ότι στα κατεχόμενα ζουν τριακόσιες χιλιάδες τουρκοκύπριοι και ότι σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι χιλιάδες των τουρκοκυπρίων που ζουν στο εξωτερικό.
Μιλώντας στην εκπομπή "Από Μέρα Σε Μέρα", ο κύριος Νεοφύτου τόνισε πως συμφωνεί με τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι με τέτοιες προσεγγίσεις δεν πρόκειται να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού.
Καταδεικνύεται είπε, πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν για την ελληνοκυπριακή πλευρά, η συμφωνία που πέτυχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για αναλογία πληθυσμού τέσσερα προς ένα.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο και συμφωνημένο πως αρμοδιότητα για θέματα μετανάστευσης θα έχει το κεντρικό κράτος.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε απαράδεκτη και την απαίτηση Τουρκές για παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών σε Τούρκους πολίτες με τη λύση, επισημαίνοντας ότι η Αγκυρα θέλει να μπει από το παράθυρο στην Ευρωπαϊκη Ένωση.
Κάτι τέτοιο είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΔΕΚ

Για προκλητικό παραλήρημα έκαμε λόγο η αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου.
Διαφαίνεται, είπε, ότι ο αριθμός των εποίκων για τους οποίους έχουμε συναινέσει να νομιμοποιηθούν είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων.
Είναι γι αυτό το λόγο, πρόσθεσε, που η πρόταση της ΕΔΕΚ για απογραφή πληθυσμού από έγκριτο ανεξάρτητο οίκο υπό την εποπτεία του ΟΗΕ επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε.
Η κυρία Βασιλειάδου ανέφερε ότι ο Τουρκές, εκβιάζοντας για μια ακόμα φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδεχτούν τα απαράδεκτα αιτήματα της Τουρκίας, χρησιμοποιεί την Κύπρο ως όμηρο.
Εάν όντως, κατέληξε, κάποιοι επιθυμούν να σφυρηλατηθεί πραγματικά η ενότητα στο μεγαλύτερο βαθμό πρέπει να εγκαταλείψουν την τακτική της σύγχυσης και της παραπληροφόρησης για τις βασικές πτυχές που συνθέτουν την επίλυση του προβλήματός μας.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ενδεχόμενη ικανοποίηση του αιτήματος της Αγκυρας για παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών στους τούρκους πολίτες με τη λύση, θα ισοδυναμεί με νόμιμο εποικισμό της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα Σε Μέρα", ο κύριος Λιλλήκας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Τουγρούλ Τουρκές, τονίζοντας ότι αποτελούν απάντηση προς όσους είχαν αυταπάτες για την τουρκική στάση.
Τόνισε ότι η στρατηγική του Ταγίπ Ερντογάν είναι ξεκάθαρη, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να κλείσουν όλα τα κεφάλαια και να παραμείνει ανοικτό μόνο το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Πρέπει είπε, να χαράξουμε νέα στρατηγική, με την οποία θα κασταστήσουμε ασύμφορη την κατοχή για την Τουρκία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Οι δηλώσεις Τουρκές γκρεμίζουν κάθε ελπίδα για επίτευξη ευρωπαϊκής λύσης, τόνισε το Κίνημα Αλληλεγγύη.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης Γιάννης Σελινόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για ξεκάθαρο εκβιασμό προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες.
Εκανε λόγο για λανθασμένη διαπραγματευτική τακτική του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, η οποία όχι μόνο δεν έχει εκθέσει την Τουρκία, αντιθέτως της αφήνει πρόσφορο έδαφος για ακόμα πιο παράλογες και αντιδημοκρατικές απαιτήσεις.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Η νέα προκλητική δήλωση του Αντιπροέδρου της Τουρκίας Τουγρούλ Τουρκές, ότι εάν δεν ισχύσουν για τους Τούρκους πολίτες οι τέσσερις βασικές ελευθερίες, τότε πρέπει να εξαιρεθούν και οι έλληνες πολίτες, καταδεικνύουν τις πραγματικές διαθέσεις της Αγκυρας, τονίζει το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών.
Σε ανακοίνωση, οι Οικολόγοι τονίζουν ότι στόχος της Αγκυρας είναι η τουρκοποίηση της Κύπρου.
Σημειώνουν επίσης ότι η όποια νομιμοποίηση της παρουσίας εποίκων πριν από τη λύση του Κυπριακού, είναι παράνομη και επικίνδυνη ενέργεια που υποθηκεύει την αξίωση για συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:40

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.