Τσίπρας: Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει σήμερα έδαφος για λύση του Κυπριακού

Είναι σαφές, όπως φάνηκε στη Διάσκεψη τη Γενεύης και στις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν σε τεχνικό-διπλωματικό επίπεδο, ότι δεν υπάρχει σήμερα έδαφος για λύση, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως εάν διαφανεί ότι υπάρχει έδαφος, είναι έτοιμος να παραστεί ο ίδιος στις συνομιλίες "για ουσιαστικό διάλογο, χωρίς εκπτώσεις στις αρχές μας, αλλά και χωρίς φοβικότητα και υπεκφυγές".

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι έχει έλθει πλέον ο καιρός να λυθεί το Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως "ως προς το Κυπριακό οι θέσεις μας ήταν από την αρχή απολύτως σαφείς, ασφαλώς σε σταθερό συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία": Προσήλωση στις συνομιλίες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ, με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων".

Στο πλαίσιο αυτό, κάναμε πολλές προσπάθειες εδώ και μήνες- και ειδικά ο ΥΠΕΞ μας- καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να ανοίξει έστω ατύπως με την Τουρκία, η συζήτηση για τα ζητήματα αυτά, στα οποία εμπλεκόμαστε, επεσήμανε.

Είπε πως αν και οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδώθηκαν, με τη Διάσκεψη της Γενεύης, η συζήτηση αυτή επιτέλους άνοιξε σε πολιτικό επίπεδο, υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και με την ενεργή συμμέτοχη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως "πρέπει να επικεντρωθούμε στη διπλωματική μας προσπάθεια, μακριά από επικοινωνιακές λογικές και εθνικιστικές εξάρσεις- που βλέπουμε πόσο στοιχίζουν στη γείτονά μας".

"Να εντείνουμε τις επαφές μας με τους εταίρους και γείτονές μας, με τον ΓΓ ΟΗΕ και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τη σημασία που έχει η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και να στηρίζουμε τις δικοινοτικές συνομιλίες", επεσήμανε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:44

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.