Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων για το ΣΑΠΑ

Με την αγόρευση του συνηγόρου  υπεράσπισης του πέμπτου κατηγορουμένου Γιώργου Σιαηλή ολοκληρώθηκαν σήμερα στο κακουργιοδικείο  Πάφου οι τελικές αγορεύσεις και για τους 5 κατηγορούμενους.

  Κατηγορούμενοι στην υπόθεση για τις μίζες  του ΣΑΠΑ είναι οι Γιώργος Μιχαηλίδης , Βάσος Βασιλείου , Ευστάθιος Ευσταθίου, Φειδίας Σαρίκας  και Γιώργος Σιαηλης οι οποίοι αντιμετωπίζουν συνολικά 61 κατηγορίες. Κατά τη σημερινή δικάσιμο ο δικηγόρος του Γιώργου Σιαηλή  ανέφερε ότι η κατηγορούσα αρχή απέτυχε να αποδείξει χρηματισμό του πελάτη του . Στήριξε τη θέση αυτή στο γεγονός ότι η μαρτυρία Βέργα διαφέρει από τη μαρτυρία Δρακόπουλου. Ο Βέργας είχε αναφέρει στην κατάθεση του ότι πήραν από 50 χιλιάδες ευρώ ενώ ο Δρακόπουλος είχε αναφέρει ότι είχε δώσει σε 2 περιπτώσεις χρήματα στο Γιώργο Σιαηλή ύψους 55 χιλιάδων ευρώ , δηλαδή από 27,5 χιλιάδες θα λάμβανε ο Βέργας μαζί με τον Γιώργο Σιαηλή. Πρόβαλε επίσης τον ισχυρισμό ότι η κατηγορούσα αρχή και η αστυνομία ενήργησαν  κακόβουλα προκειμένου  να εμπλέξουν στην υπόθεση χρηματισμού οι Βέργας και Δρακόπουλος . Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Σιαηλη κατηγόρησε επίσης  τις διωκτικές αρχές ότι με καθοδήγηση της ο Βέργας ενώπιων του διδακτηρίου διαφοροποίησε τη μαρτυρία του σε ότι αφορά το ποσό του χρηματισμού για να ταυτιστεί η μαρτυρία του με αυτή του Δρακόπουλου.  Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας  αρχής Νίνος Κέκκος απάντησε στα  επιχειρήματα που είχε προβάλει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων . Απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν καθοδηγούμενοι από την αστυνομία καθ’ ότι είπε δεν υπήρξε οποιαδήποτε μαρτυρία η οποία να αποδεικνύει κάτι τέτοιο παρά μόνο αόριστοι ισχυρισμοί της υπεράσπισης. Υποστήριξε επίσης ότι από το σύνολο της μαρτυρίας διαφάνηκε ότι υπήρξε χρηματισμός των κατηγορουμένων παρόλο που υπήρχε διαφορετική παράθεση των συνθηκών χρηματισμού τους από τους μάρτυρες κατηγόριας .
Η τελική απόφαση για την υπόθεση  του ΣΑΠΑ θα δοθεί από το κακουργιοδικείο  Πάφου στις 31 Μαρτίου.

Πηγή: Ολγα Ιωάννου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:44

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.