Μεγάλη νίκη για Σεμπαστιάν Οζιέ και Ford στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Μόλις στην πρώτη του απόπειρα με το Φορντ Φιέστα της Μ-Σπορτ ο Σεμπαστιάν Οζιέ στέφθηκε νικητής.

Στον κλασσικό αγώνα του Μόντε Κάρλο με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Οζιέ έκανε μια μίνι έκπληξη κερδίζοντας για πρώτη φορά με την Φόρντ.

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε άσχημα το ράλι και ένα λάθος την Παρασκευή τον έριξε στην ένατη θέση. Στην συνέχεια έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα, ανέβηκε δεύτερος και

εκμεταλλευόμενος το λάθος τους πρωτοπόρου Τιερί Νεβίλ το Σάββατο, πέρασε πρώτος και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Ήταν η 39η νίκη του Οζιέ στο WRC και η πρώτη της Φόρντ στο Μόντε Κάρλο από το 2006 με τον Μάρκους Γκρόνχολμ.

Η σημερινή μέρα ήταν δραματική για τον δεύτερο οδηγό της Φορντ, τον Οττ Τανάκ, ο οποίος με ένα πρόβλημα στην μηχανή του Φιέστα έχασε την δεύτερη θέση από τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα και το ΤΟΥΟΤΑ Γιάρις. Μεγάλη επιτυχία για την Ιαπωνική φίρμα η οποία επέστρεψε στο κορυφαίο πρωτάθλημα ράλι μετά το 1999 με μεγάλες προσδοκίες.

Ο Τανάκ μετά από πολλή προσπάθεια κρατήθηκε στην τρίτη θέση.

Ο Τιερί Νεβίλ με το Χιούνται ι20 ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη θέση μέχρι την 13η ειδική πήρε τους 5 βαθμούς της Πάουερ Στέιτς ελαχιστοποιώντας τις ζημιές στην προσπάθεια του για τον φετινό τιτλο.

Ο Ανδρέας Μίκελσεν, ο νικητής του τελευταίου αγώνα του 2016 τερμάτισε έβδομος γενικής, αλλά κέρδισε άνετα την κατηγορία του WRC2 με το Σκότα Φάμπια.

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Τρίκος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:46

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.