Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας επικρίνει στο Κυπριακό

Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να επικρίνει την Τουρκία, ιδιαίτερα στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ότι η Αγκυρα πρέπει να αφήσει τη ρητορική και να λειτουργήσει υπεύθυνα.

Ο Τσαβούσολγου κάλεσε την Ελλάδα να μην τηρεί επιθετική στάση, όπως είπε, και να αναφέρει τί θέλει, εάν έχει διαφορετική άποψη από την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Ισχυρίστηκε ότι στο Κυπριακό καμιά χώρα και κανένας οργανισμός δεν μπορούν να επικρίνουν την Τουρκία, ή τον τουρκοκυπριακό λαό, κατά την έκφρασή του.
Χαρακτήρισε κρίσιμη την φάση στην οποία έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις ενώ υποστήριξε ότι στη Γενεύη, η ελληνική και η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν απροετοίμαστες.
Ο Τσαβούσογλου, προέβαλε επίσης τον ισχυρισμό ότι οι διαπραγματεύσεις άρχισαν, λόγω της εποικοδομητικής στάσης της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου και του Προέδρου της, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος και τον κατοχικό ηγέτη.
Επαναλαμβάνοντας ότι οι θέσεις της Τουρκίας στο θέμα των εγγυήσεων είναι ξεκάθαρες, προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίζονται επ΄ άπειρον και έκανε λόγο για τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:47

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.