Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Ομόνοια και Παφιακό

Σπουδαία διπλά πέτυχαν στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών Ομόνοια και Green Air Παφιακός. Οι «πράσινοι» πέρασαν από το «Θεμιστόκλειο» κερδίζοντας την Ανόρθωση με 0-3 σετ, ενώ ο Green Air Παφιακός έφυγε χωρίς απώλειες επίσης από τη Λεμεσό κερδίζοντας την Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα με 1-3 και οδηγεί την κούρσα.

Στους άλλους αγώνες η Αναγέννηση Δερύνειας επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας την Pokka ΑΕ Καραβά με 3-1 και ανέβηκε στην 3η θέση. Εξάλλου, το ΑΠΟΕΛ πήρε την εύκολη νίκη επί της Ε.Ν.Παραλιμνίου με 0-3 και καραδοκεί για την τετράδα. 

Με «καρδιά» πρωταθλητή στο «Θεμιστόκλειο» 


«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – OMONOIA 0-3 Σετ:26-28, 19-25, 19-25 
Με «καρδιά» πρωταθλητή η Ομόνοια πέρασε από το «Θεμιστόκλειο» κερδίζοντας την Ανόρθωση με 0-3 σετ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Οι «πράσινοι» απειλούν τον Green Air Παφιακό και βρίσκονται στη διεκδίκηση της πρωτιάς έχοντας και ένα αγώνα λιγότερο. Η Ανόρθωσις έχασε ένα σημαντικό αγώνα αφού μετά το πρώτο σετ παραδόθηκε. 

Όλα τα είχε το πρώτο σετ στο ντέρμπι. Οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα και το σασπένς κράτησε μέχρι το τέλος. Καμιά εκ των δυο ομάδων δεν μπορούσε να ξεφύγει αλλά οι «πράσινοι» που είχαν στη σύνθεσή τους τον Βραζιλιάνο ακραίο Λουγκάνετς κατάφεραν να έχουν πιο σωστές επιλογές στα τελικά στάδια και να πάρουν το σετ στους έξτρα πόντους με 26-28. 

Το παιχνίδι μεταξύ πρώτου και δεύτερου σετ σημαδεύτηκε από διακοπή η οποία όπως φάνηκε επηρέασε την γηπεδούχο ομάδα. Η Ομόνοια ήταν ανώτερη και κέρδισε με 19-25 παίρνοντας γερό προβάδισμα νίκης με το 0-2 σετ. 

Πανομοιότυπο με το δεύτερο σετ ήταν και το τρίτο με την Ομόνοια να μην επιτρέπει στην Ανόρθωση να την απειλήσει και να κερδίζει με 19-25 εξασφαλίζοντας τη μεγάλη νίκη με 0-3 σετ. 

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ(ANT.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Φάϊφερ, Κνέζεβιτς, Παπαϊωάννου, Ροντόλφο, Πάντιτς, Στρουγκάρεβιτς – Λίμπερο: Σαββίδης. – Αλλαγές: Παναγγιωτίδης. 

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Παφίτης, Λαμπ, Αλεξίου, Λούγκανετς, Σ. Πετρακκίδης, Ροντρίγκο – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Aδάμου. 

Απόδραση από τη Λεμεσό 


«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ Σετ: 1-3 20-25, 22-25, 25-17, 18-25 
Ο Green Air Παφιακός απέδρασε από το Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» κερδίζοντας με 1-3 την Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα. Με τη νίκη τους οι Παφίτες παρέμειναν πρωτοπόροι με 26 βαθμούς, ενώ οι Βαρωσιώτες έπεσαν στην 5η θέση με 16. 

Ο αγώνας σε γενικές γραμμές ήταν ισοδύναμος, αλλά η ομάδα του Green Air Παφιακού είχε περισσότερες λύσεις. 

Σημαντικό βήμα για το τρίποντο για τον Green Air Παφιακό, που στο πρώτο σετ κατάφερε να κερδίσει με 20-25 και να πάρει το προβάδισμα. Το σετ ήταν ισοδύναμο με τις δυο ομάδες να μην έχουν πολλές διαφορές αλλά με τους Παφίτες πιο καθοριστικούς στα τελικά στάδια. 

‘Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο σετ με τους «ερυθρόλευκους» να τα δίνουν όλα για να ισοφαρίσουν, αλλά τελικά οι «μπλε» βρήκαν τις λύσεις και πήραν το σετ με 22-25 «γράφοντας» το 0-2 σετ. 

Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα ήταν εξαιρετική στο τρίτο σετ. Άφησε πίσω της τα δυο χαμένα σετ και ξεδιπλώνοντας τις αρετές της κέρδισε με 25-17 μειώνοντας σε 1-2. Η ομάδα του Green Air Παφιακού είχε πρόβλημα στην υποδοχή και δεν σταμάτησε τα ατού των «ερυθρολεύκων». 

Η ομάδα της Πάφου επανήλθε στο τέταρτο σετ αφού ήθελε να ρισκάρει το τρίποντο. Ο Green Αir Παφιακός διόρθωσε τα κακώς κείμενα του τρίτου σετ και πήρε τα ηνία του αγώνα κερδίζοντας με 18-25 κάνοντας το 1-3 σετ. Η Βαρωσιώτικη ομάδα παρουσιάστηκε μέτρια και η απόδοσή της δεν είχε σχέση με τα όσα έδωσε στο τρίτο σετ. 

ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Χρυσοστόμου, ΝτεΜαν, Δημητρίου, Μπαγιάν, Μάνθα, Προδρόμου– Λίμπερο: Bαρνάβα. – Αλλαγές: Ζηκάκης 

GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Μ.ΓΚΡΕΣΙΤΣ): Ευστσθίου, Οιικονομίδης, Βερίσιμο, Χρυσοστόμου, Ασπιώτης, Μίλεφ – Λίμπερο: Αντωνίου. – Αλλαγές: Ανδρέου, Τσαγγαρίδης, Κωνσταντινίδης. 

«Φρούριο» πάλι η Δερύνεια 


ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ – POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ 3-1 Σετ: 25-21, 20-25, 25-22, 25-18 

Μετά από τρεις ήττες η Αναγέννηση Δερύνειας κέρδισε και ανέβηκε στην τρίτη θέση με 17 βαθμούς. Οι Δερυνειώτες άνκαι δυσκολεύτηκαν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών κέρδισαν με 3-1 την Pokka ΑΕ Καραβά έστω και δύσκολα. Η ομάδα της Pokka ΑΕΚ καθηλώθηκε στην 7η θέση με 9 βαθμούς. 

Ισοδύναμο όπως μάλλον αναμενόταν ήταν το πρώτο σετ με την ομάδα της Αναγέννησης να κερδίζει σε ψυχολογία αφού κατάφερε να το κερδίσει με 25-21. Η ομάδα της Pokka ΑΕΚ έπαιξε καλά, αλλά έχασε στο φίνις του σετ. 

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο σετ, αλλά το ντέρμπι συνεχίστηκε. Αυτή τη φορά όμως οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ανώτεροι στα κρίσιμα σημεία και κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν σε 1-1 κερδίζοντας το σετ με 20-25 σε 25 λεπτά. 

Το τρίτο σετ ήταν γεμάτο, αφού πρόσφερε πολλές ωραίες φάσεις και οι δυο ομάδες πάλεψαν για τον κάθε πόντο. Οι Δερυνειώτες κέρδισαν τους πόντους που έπρεπε στα τελικά στάδια και πήραν το σετ με 25-22 σε 29 λεπτά ανακτώντας το προβάδισμα με 2-1 σετ. 

Οι «πράσινοι με τον ανατέλλοντα ήλιο» ήταν εμφανώς ανώτεροι στο τέταρτο σετ και πήραν μάλλον εύκολα το σετ με 25-18 σε 22 λεπτά και τον αγώνα με 3-1. Η Pokka ΑΕ Καραβά υστέρησε και δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του. 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (Γ.ΜΕΛΚΑΣ): Ττόφιας, Αχιλλέως, Ντας, Μεντούριτς, Φιλίπας, Πέτρου - Λίμπερο: Xαμαγιούν – Αλλαγές: Ελευθερίου. 

POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Ράμμα, Σάντζεθ, Χριστοφή, Γερούγκντινεν, Αντωνιάδης, Κοσιάρης – Λίμπερο: Χατζηδαμιανού – Αλλαγές: Χαριδήμου, Χατζηβασίλης. 

Επέστρεψε στις νίκες το ΑΠΟΕΛ 


«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: E.N.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ – ΑΠΟΕΛ 0-3 Σετ:11-25, 22-25, 08-25 
Στις νίκες επέστρεψε το ΑΠΟΕΛ και μένει στο κόλπο της τετράδας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν στο «Λευκόθεο» ως τυπικά φιλοξενούμενοι την Ε.Ν.Παραλιμνίου με 0-3 σετ και έκαναν 14 τους βαθμούς τους. Η Ενωση ήταν εκπληκτική στο δεύτερο σετ, αλλά στη συνέχεια υπέκυψε. 

Το ΑΠΟΕΛ δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ενωση στο πρώτο σετ και κέρδισε με 11-25. Στο δεύτερο σετ τα δεδομένα άλλαξαν αφού οι «βυσσινί» έπαιξαν ωραίο βόλεϊ και ο αγώνας έγινε ντέρμπι. Οι «γαλαζοκίτρινοι» όμως κατόρθωσαν να πάρουν το σετ με 22-25 κάνοντας το 0-2 σετ. 

Το τρίτο σετ δεν χωρεί κριτική αφού το ΑΠΟΕΛ έκανε ότι ήθελε κερδίζοντας με 08-25. Οι «βυσσινί» εμφανίστηκαν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια του δεύτερου σετ. 

E.N.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Ζ. ΛΟΥΚΟΒΙΤΣ): Λούκοβιτς,Λόνταρ, Ν. Λόντσαρ, Σιόκκουρος, Στογιάκοφ, Σπαρτιάτης, - Λίμπερο: Σάρδαλος. – Αλλαγές: Μιχαήλ. 

ΑΠΟΕΛ(Γ. ΦΙΛΙΠΟΦ): Γοδόι, Βέρντι, Γεωργίου, Κολάς, Χάσικος, Χαλλουμής – Λίμπερο:Παντελή. – Αλλαγές: Αβερκίου, Κυπριανού, Φαρχάν.

 

ΣΥΝ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΠΗΓΗ ΚΟΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:47

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.