Στο Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου από σήμερα οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου

Στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου («LSE») και στο Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου («ΧΑΚ») για διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά εισάγονται από σήμερα οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου. Η διαπραγμάτευση των μετοχών στο ΧΑΚ και στο LSE άρχισε στις 10:30 π.μ. (ώρα Κύπρου) και στις 8:00 π.μ. (ώρα Λονδίνου), αντίστοιχα.

Η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company («BOC Holdings» και, μαζί με τις θυγατρικές της, το «Συγκρότημα») ανακοίνωσε ότι το συνολικό εκδομένο μετοχικό της κεφάλαιο αποτελείται από 446.199.933 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,10 ανά μετοχή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, η εισαγωγή των μετοχών στο LSE αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα διαπραγμάτευσης των μετοχών, η οποία θα ενισχύσει την προβολή του Συγκροτήματος και θα οδηγήσει σε μια πιο διευρυμένη βάση επενδυτών ικανή να στηρίξει το Συγκρότημα μακροπρόθεσμα. Τα πιο πάνω, προστίθεται, αναμένεται να ενδυναμώσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερόμενων μερών προς το Συγκρότημα.
Όπως αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου, η εισαγωγή αυτή αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην εκπλήρωση των στρατηγικών στόχων του Συγκροτήματος με σκοπό να καταστεί ένα πιο δυνατό πιστωτικό ίδρυμα, ικανό να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους του στο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Επίσης, ακολουθεί την επιτυχή επιστροφή του Συγκροτήματος στις διεθνείς αγορές και την πλήρη αποπληρωμή της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας στις αρχές του 2017.
 Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η HSBC Bank plc έχει ενεργήσει ως σύμβουλος σε σχέση με την εισαγωγή των μετοχών της BOC Holdings στο LSE και η Cyprus Investment Securities Corporation Limited («CISCO») ως διευθυντής έκδοσης αναδόχου σε σχέση με την εισαγωγή στο ΧΑΚ. Η Sidley Austin έχει ενεργήσει ως νομικός σύμβουλος του Συγκροτήματος για νομικά θέματα αναφορικά με το Αγγλικό δίκαιο και το δίκαιο Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, και η Chryssafinis & Polyviou LLC έχει ενεργήσει ως νομικός σύμβουλος του Συγκροτήματος για νομικά θέματα αναφορικά με το κυπριακό Δίκαιο.    
Ο Πρόεδρος της BOC Holdings Δρ. Josef Ackermann χαρακτήρισε την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών στο LSE ως ένα τεράστιο επίτευγμα. “Αναμένουμε ότι η εισαγωγή αυτή, σε μια από τις κυριότερες διεθνείς αγορές παγκοσμίως, θα ενισχύσει την προβολή, τη ρευστότητα διαπραγμάτευσης των μετοχών μας και την πρόσβαση στις αγορές”, είπε και πρόσθεσε πως “η εισαγωγή των μετοχών της BOC Holdings στο LSE μας επιτρέπει να εκπληρώσουμε μια μακρά δέσμευση προς τους μετόχους μας”.
Πρόσθεσε πως αποτελεί επίσης ένα επιπρόσθετο σημαντικό ορόσημο στο μετασχηματισμό του Συγκροτήματος και στη στρατηγική του για ενίσχυση της οικονομικής του ευρωστίας και χαιρέτισε την αναβαθμισμένη επαφή με τους συντελεστές των αγορών και την επίτευξη των ύψιστων προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας. “Το Συγκρότημα θα λειτουργήσει ως σημαιοφόρος για την Κύπρο στις διεθνείς αγορές, βελτιώνοντας την εικόνα της χώρας ως προορισμός για ξένες επενδύσεις”, ανέφερε.
Είμαστε ευγνώμονες προς τους μετόχους μας για την ένθερμη υποστήριξή τους αναφορικά με την εισαγωγή των μετοχών μας στο LSE και προσδοκούμε στη συνεχιζόμενη στήριξή τους, καθώς και στο να καλωσορίσουμε νέους μετόχους στην BOC Holdings».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:49

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σάμπο στη Λεμεσό
10:32
Το Ανώτατο ακύρωσε διατάγματα σύλληψης και έρευνας εναντίον ατόμων στην υπόθεση με το βαν
10:25
Οι διαιτητές του κυπέλλου
10:20
Η Ένωση Δήμων καλεί τη νέα Βουλή, που θα σχηματιστεί να επανεξετάσει τη Μεταρρύθμιση
10:13
Ο Βαρτκές Μαχτεσιάν ανακηρύσσεται αντιπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή
09:58
Τουλάχιστον 1.750 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ μέσα σε τέσσερις ημέρες
09:44
Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια αποθηκεύσεων και εγκαταστάσεων υγραερίου
09:35
Η βραδιά του Φαμπιάνο
09:23
Δρ.Πέτρου: Δεδομένη η επιπλέον χορήγηση δόσης για όλα τα εμβόλια
09:22
Ικανοποιημένες Παπαϊωάννου και Παναγή
09:19
Η συνέντευξη του Τσέντομιρ Γιανέφσκι για τον τελικό κυπέλλο
09:15
Η συνέντευξη του Τιμούρ Κετσπάγια για τον τελικό κυπέλλου
09:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand