Υπερχείλισαν άλλα δύο φράγματα

Μετά  το φράγμα του Πωμού σειρά πήρε το φράγμα της Αργάκας στην Επαρχία Πάφου όπου το περασμένο Σάββατο υπερχείλισε δημιουργώντας αισιοδοξία στους αγρότες της περιοχής  τα κτήματα των οποίων αρδεύονται από τα συγκεκριμένα υδατικά έργα.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Κύπρου Ανδρέας Μανώλη δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το φράγμα της Αργάκας είναι χωρητικότητας 990.000 κυβικών μέτρων νερού και σύμφωνα με τον κ. Μανώλη το τελευταίο 48ωρο είχαν εισρεύσει στο φράγμα πέραν των 80.000 κυβικά μέτρα νερού με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει.
Ο κ. Μανώλη είπε πως νοουμένου ότι θα αρχίσουν βροχές, αναμένεται η υπερχείλιση το επόμενο διάστημα του φράγματος του Μαυροκόλυμπου που βρίσκεται κοντά στην Κισσόνεργα και η πληρότητα του οποίου ανέρχεται στο 42% αλλά και το επίσης  μικρό φράγμα της Επαρχίας Πάφου, το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς η πληρότητα του οποίου ανέρχεται στο 54,7% .
Σε ό,τι αφορά το μεγαλύτερο φράγμα της Επαρχίας Πάφου,το φράγμα του Ασπρόκρεμου ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Κύπρου ανέφερε πως είναι χωρητικότητας 52.375.000 κ.μ νερού και το ποσοστό πληρότητας ανέρχεται στο 41,2% .
Σε σχέση με το φράγμα της Καναβιού ο κ. Μανώλη είπε πως αυτό βρίσκεται στο 32,9% της πληρότητας του, ενώ η χωρητικότητα του είναι 17.168.000 κυβικά μέτρα νερού.
Όσον αφορά το φράγμα του Κούρη ο κ. Μανώλη είπε πως είναι χωρητικότητας 115.000.000 κυβικών μέτρων νερού και η πληρότητα του είναι στο 16,7%.
Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν και οι γεωργοί που μετά και την υπερχείλιση και του δεύτερου φράγματος στην επαρχία και στην περιοχή τους  η εύφορη γη του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς θα μπορεί να αρδεύεται απρόσκοπτα προς όφελος της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, όπως ανέφεραν.
Σημειώνεται πως το φράγμα της Αργάκας υπερχείλισε τελευταία φορά το 2014.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.