Πήρε το ντέρμπι ο Απόλλωνας

Xωρις απώλειες συνεχισαν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, φουλ για τίτλο ο Απόλλωνας ο οποίος έβαλε "φωτια" στα ψηλά, μετά την τριτη σερι νικη σε ντερμπι, επί της Ομόνοιας στο ΓΣΠ με 2-1.


Οδυνηρή ισοπαλία για την ΑΕΛ που έμεινε στο 0-0, με την Ανόρθωση.

Να δούμε τα αποτελέσματα:

Σάββατο 14-1-17
-------------------------
ΔΟΞΑ-ΑΠΟΕΛ                         0-2
ΑΕΚ-Ν.ΣΑΛΑΜΙΝΑ                  2-0

Κυριακή 15-1-17
--------------------------
ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ           1-2
ΑΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ                   0-0
ΕΡΜΗΣ-ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ          2-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ       2-3

Δευτέρα 16-1-17
-------------------------
ΑΕΖ-ΑΡΗΣ                               7ΜΜ

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντριάν Σαρδινέρο, ο Απόλλωνας πέτυχε την τρίτη σερί νίκη σε ντέρμπι και 5η διαδοχική, δείχνοντας ότι επιστρέφει φουλ για τον τίτλο. Εξαιρετική δουλειά πραγματικά από τον Σωφρόνη Αυγουστή, που μεταμόρφωσε την ομάδα. Η ομάδα της Λεμεσού έφθασε τους 40 βαθμούς, είναι μόνη στην 4η θεση και στο συν τρία από την Ομόνοια, ενώ μειωσε στο πλην ενα από την τρίτη ΑΕΛ. Πολύ δυνατα μπήκαν στο παιχνίδι οι "γαλάζιοι".  Στο δέκατο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Παπουλή ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Σαρδινέρο με όμορφη προσπάθεια άνοιξε το σκορ, πανηγυρίζοντας παράλληλα και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα.  Οι φιλοξενούμενοι πιέζοντας ψηλά την άμυνα της Ομόνοιας έφταναν με σχετική ευκολία στα καρέ του Παναγή δημιουργώντας ανά τακτά διαστήματα προϋποθέσεις για δεύτερο τέρμα. Καλύτεροι οι "πράσινοι" στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Καρλίτος, στο  62ο λεπτό ενώ είχαν τεράστια ευκαριία με τον Φλορέσκου.
Και ενώ η Ομόνοια έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο, ο Σαρδινέρο κατάφερε να χαμογελάσει τελευταίος σκοράρωντας το δεύτερο του γκολ και χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στον Απόλλωνα.

ΑΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Μένοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι μακριά από τον καλό της εαυτό η ΑΕΛ εχασε και αλλο πολυτιμο εδαφος, καθώς κολησσε στο μηδεν απέναντι στην Ανόρθωση στο Τσίρειο. Ντεζαβού το παιχνίδι με αυτό του πρωτου γύρου όταν και πάλι οι δύο ομάδες έμειναν στη λευκή ισοπαλία. Αναμφίβολα ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τις δύο ομάδες να υστερούν στη δημιουργία φάσεων. Υπερίσχυσε το πάθος και η δύναμη.
Πιο ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, σίγουρα η Κυρία που πήγε στη Λεμεσό με πολλές απουσίες. Στο πλην πέντε από την κορυφή οι "γαλαζοκίτρινοι" και στο πλην τέσσερα από την δεύτερη, στην 9η  και στους 22 η ομάδα της Αμμοχώστου.

ΕΡΜΗΣ-ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
Με αυτογκόλ του Ταραλίδη στο 37’ και γκολ του Φροξυλιά στο 77’ ο Ερμής επικράτησε 2-0 της Καρμιώτισσας στο ντεμπουτό του Γιώργου Κοσμά στον πάγκο και ανέβηκε ξανά στην πρώτη 6άδα.  
Αυτή ήταν η 8η φετινή νίκη (6η εντός) για τους «φτεροπόδαρους»  που επέστρεψαν στην 6η θέση με 28 βαθμούς.
Εμεινε στη 10η και τους 19 η Καρμιώτισσα, που δέχθηκε την 4η σερί της ήττα. ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗ
Στο αλλο χθεσινό παιχνίδι, ο Εθνικός στο "Τάσος Μαρκου" έπαιξε με την φωτιά δεν κάηκε όμως και πανηγύρισε την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη και δεύτερη συνεχόμενη, επικρατώντας της Αναγέννης με 3-2. Εφθασε τους 24 ο Εθνικός συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία και πλεόν επικεντρώνεται στον επαναληπτικού του κυπέλλου με την Ομόνοια την ερχόμενη Τετάρτη στο Δασάκι. Ζελάγια, Χατζηβασιλής και Κιπιάνη οι σκορερ της ομάδας της Αχνας, Μειωσε με τον Χριστοδούλου η Αναγέννηση σε 3-1 με τον Φουρτάδο με πέναλτι να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα 3-2.

ΑΠΟΕΛ ΝΙΚΗ
Χωρίς να χρειασθεί να φορτσάρει ιδιαίτερο το ΑΠΟΕΛ, πήρε τη νίκη επί της Δόξας στο "Μακάρειο" με 2-0 και παραμένει στην κορυφή με 46 βαθμούς με τη τέταρτη σερί νίκη, έναν περισσότερο από τη δεύτερη ΑΕΚ.Ο Πιέρος Σωτηρίου, έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο 'Ιγκορ Ντε Καμάργκο που είχε ανοίξει το σκορ, έφτασε τα πέντε.
Η χρησιμοποίηση του Νικόλα Ιωάννου στο κέντρο της άμυνας, στην απουσία του Ινιάκι Αστίθ, έφερε κυπριακό αμυντικό δίδυμο για πρώτη φορά έπειτα από μία δεκαετία.
Εξακολουθεί να παραμένει σε δύσκολη θέση η Δόξα που είναι στη 12η θέση με 11 βαθμούς.

ΑΕΚ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Ο Ισπανός αριστερός μπακ της ΑΕΚ, Χοάν Τρουγιόλς ανταπέδωσε στον Ιδιακέθ με γκολ, την εμπιστοσύνη που του δείχνει στα τελευταία παιχνίδια. 'Εγινε ο δωδέκατος παίκτης που σκοράρει φέτος για την ΑΕΚ, ενώ ο Ιβάν Τρισκόφσκι που είδε δίχτυα για πέμπτο σερί παιχνίδι έφτασε τα εννέα στο πρωτάθλημα.Η Νέα Σαλαμίνα ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές μετά την αποβολή του Αντονιτς, τον οποίο θα στερηθεί στον προσεχή αγώνα με την ΑΕΛ. Επεσαν στην 7η θεση οι "ερυθρόλευκοι", καθώς παρέμειναν στους 26 βαθμούς.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.