Πακιστάν : Σε θάνατο καταδικάστηκε γυναίκα που δολοφόνησε την κόρη της για «λόγους τιμή»

Δικαστήριο του Πακιστάν καταδίκασε σε θάνατο μια γυναίκα επειδή έκαψε ζωντανή την κόρη της για να την τιμωρήσει επειδή τόλμησε να παντρευτεί χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειάς της.

Η Παρβίν Μπίμπι ομολόγησε στο ειδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η υπόθεσή της ότι σκότωσε την κόρη της, τον περασμένο Ιούνιο, επειδή "ντρόπιασε την οικογένεια", όπως είπε. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, η 18χρονη Ζενάτ Ραφίκ παντρεύτηκε τον Χάσαν Χαν και έφυγε μαζί του για να ζήσει με τη δική του οικογένεια μία εβδομάδα πριν το θάνατό της.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισοβίων δεσμών στον αδελφό της κοπέλας, τον Ανίς, καθώς διαπιστώθηκε ότι την ξυλοκόπησε άγρια, μαζί με τη μητέρα της, προτού η τελευταία να την περιλούσει με κηροζίνη και να την σκοτώσει.
Μετά τη δολοφονία της Ζενάτ, σε μια φτωχογειτονιά της Λαχόρης, κανένας από τους συγγενείς της δεν ζήτησε τη σορό της για να την κηδεύσει.
Η οικογένεια του συζύγου της παρέλαβε τελικά τα λείψανα και τα έθαψε νύχτα σε ένα κοιμητήριο κοντά στην πόλη.
Η βία κατά των γυναικών είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Πακιστάν, σύμφωνα με την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επικαλούμενη δημοσιεύματα η Επιτροπή αυτή ανέφερε ότι το 2015 καταγράφηκαν περισσότερα από 1.100 εγκλήματα τιμής.
Το κοινοβούλιο του Πακιστάν ενέκρινε τον Οκτώβριο έναν νόμο εναντίον αυτού του είδους των "εγκλημάτων τιμής" με αφορμή τη δολοφονία της Καντίλ Μπαλόχ, μιας σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από τον αδελφό της.
Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα είναι γυναίκες και ο δολοφόνος τους κάποιος συγγενής τους που γλίτωνε την τιμωρία επειδή τον "συγχωρούσαν" τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Με βάση το νέο νόμο, οι συγγενείς μπορούν να "συγχωρέσουν" τον δολοφόνο αν καταδικαστεί σε θάνατο, ωστόσο ο δράστης δεν αποφυλακίζεται αλλά η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.